Tak to jsem si říkal Jardo taky, že to neudělali trochu víc do šikma ale když jsem koukal na větší fotku co mám na PC tak moc šikmý opravdu nejsou (alespoň co z toho jde poznat) Jsem rád, že se předloha líbí ale je to řehole pro greenhorna. . V.
Další zajímavej kousek ale u toho Peterbilta je ta nástavba výš a okna jsou více šikmá. U toho Frajta končí spodní guma kousek nad střechou. Alespoň tak to vidím já .
Něco málo jsem zase udělal. Posunul jsem dvířka kastlíků dozadu, připravil otvory pro hranaté kliky, na pravé straně jsem přidal větrací okénko do nástavby. Sestavil jsem téměř motor a podvozek (motor je jen vložený v rámu). U tohoto modelu nebudu dělat odklápěcí kabinu, takže motor "naštětečkuju" jak je (zatím nemám zprovozněnou pistoli). Vše jsem stříknul Tamiya surfacerem ve spreji. Tak a teď mne čeká broušení a tmelení - práce jak na kostele..ale můžu si za to sám.
Palo, vím, že to myslíš dobře ale já myslel natřít štětcem jen motor, ten stejně nebude vlastně vidět. Na druhou stranu je na tom ještě mimo barvení práce moc tak to třeba akorát vyjde po nastěhování. JInak mám koupenou Fengu 320 a kompresor Tagore TG212T. Do začátku snad dobrý. V.
Tak po malém odlehčení jedeme dál Při téhle stavbě se mi nepodařilo vyvarovat ubroušení části nýtů. Včera se mi k tomu "podařilo" při broušení "zajet" do jedněch dvířek kastlíků, tak jsem se rozhodl je vyrobit znova. Začátkem týdne by měly dorazit nějaké nýtky, tak nastane robota je alespoň na základních místech kabiny dostat zpět.
Máš tam Vlasto dost tmelu a to bude asi problém.Tmel od Tamiye je normální zabiják .Hodně se propadá,klidně i půl roku po postavení modelu ti to nadělá takové propadliny,že budeš brečet.Jednou s ním můj kolega z klubu "vymázl" trup letadla aby mu nesvítily díry v kapotě u výfuků.Normálně se mu zbortila půlka přídě.Já jsem od něj upustil.Doporučuju koupit normální super jemnej tmel na auta.Malé balení cca 70kč.Jediná nevýhoda je,že se musí mýchat,ale jinak to je prostě pecka. Ještě k těm dvířkům-některý US auta mají dvířka pouze jako kus plechu,některá mají uvnitř tvarování z výlisku plechu.Nevím jak Freightliner teda.Zkusím projít archiv.PAvel
Cába: Já už to tušil na začátku, když jsem do toho "lez" ale když jsem tu předlohu viděl tak mi to nedalo. Jako první truck docela nářez. Díky, snad to dotáhnu do nějaké slušné podoby.
Pavle, největší sranda je, že tu plechovku tmelu na auta mám vedle sebe v krabici ( tmelil jsem s ní kastli na Macka Cruise-linera 1/14 ale říkal jsem si, že ta Tamiya bude na malý měřítko vhodnější.. no jak se ukázalo blbost. Člověk se pořád učí. Co se týká dvířek tak jsem plánoval je nechat zavřený ale ještě uvidím . Díky za info a snahu pomoci.