Předlohou bude erková Scanie od firmy Vápeník. Opět to nebyla až tak náhodná volba, všechny auta od Vápeníka jsou leštěnky, ale zase ne úplně showtrucky, takže jen pár doplňků a přesto si myslím moc pěkné auto. Velké plus je taky bílá barva = jednodušší tvorba obtisků. Zde foto předlohy, u Vápeníku mají myslím 5ks těchto Scanií, liší se jen v drbonostech, já bych rád postavil přesně tuto, viz foto.
Jinak k samotnému modelu, výchozí stavebnice je Scania new R Higline od Italeri. V plánu je i trochu toho resinu, především disky a náboje, ty vyrobit nedokážu, a taky lepty od CTM.
Budu se snažit opravovat chyby stavebnice a přidávat detaily, ale jen to co bude vidět (projekt Mega soupravy a mraky detailů co není vidět, to už tady jednou bylo

Přidávám první fotky ze stavby. Pro začátek jsem se pustil do úprav interiéru. Do kabiny nebude moc vidět, takže ideální místo na oživení modelářských návyků.

Na posledních 2 fotkách, jsem zkusil úpravit pneu hnací nápravy. Gumy ze stavebnice a trochu poladěné nožem (není to to nej co se dá sehnat, udělat, ale pro oživení si myslím dostatečné řešení

To je zatím vše, tempo by mělo být podstatně rychlejší než při stavbě tandemu, přeci jen většina dílů je ze stavebnice.
Jo ještě, fotky nejsou žádný terno, ale poslední dny je furt tma nebo šero, takže nafoceno pod lampičkou.
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník