Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Freightliner COE n.A.

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Freightliner COE n.A.

Příspěvekod Scout » 18 led 2016, 09:27

Hezký den všem chlapi. "Vybojoval" jsem si ještě před stěhováním, kousek toho místa na slunci pro alespoň pár úprav tohoto mého oblíbeného tahače ( po K100), který se jako první objeví v titulkách filmu "Hazardní hra" a už jako kluka mne zaujal. https://www.youtube.com/watch?v=NY4gOV8t6VM Moc to není slyšet ale tipuju na Detroit diesel (:) Zkušenější mne možná opraví.
Vím, že to se mnou mnozí kamarádi zde na fóru mysleli dobře, když se mi tuto stavebnici snažili rozmluvit. Tuším, že měli obavy aby to nebyl můj první ale zároveň poslední model tahače..
Po podrobnějším prohlédnutí stavebnice jsem jim musel dát za pravdu. Na druhou stranu jiná cesta k těmto klasikům není, tak se do toho pustím.
Začištění kabiny musím o den dva posunout až mi dorazí objednávka s brousítky a dalším šikovným "vercajkem".
Začal jsem tím nejzákladnějším u tohoto "Frajta" a to posunutím světel dolů ke spodní mřížce. Jelikož jsem chtěl zachovat nýtování jak namřížce tak kolem světel, tak to vyšlo tak, že jsou světla stále ještě vysoko.
Vypadá to, že to bez kompromisu nepůjde. Každopádně "výraz" auta je pro mne důležitější než nýty.
Takže dnes odpoledne znovu a lépe. Vím, že je to individuální ale protože s tmelem si u těchto stavebnic asi užiju, co doporučujete na tmelení? Mám tu zatím k dispozici Tamiyu jednosložkovou, dvousložkovou a vteřiňák kde je napsáno i pro tmelení. Tu 480ku vteřiňák co doporučuje Honza R. jsem zatím nesehnal. Dík.
Vlasta
Přílohy
Freightliner 1.jpg
Freightliner 2.jpg
Freightliner 3.jpg
Scout

• Odpovědět s citací

Re: Freightliner COE n.A.

Příspěvekod Jouda » 18 led 2016, 10:01

No,předpokládám,že už jsi něco postavil tak ti asi nemusím napovídat,ale jen pro osvěžení...na větší nerovnosti rozhodně dvousložkový tmel aby se časem nepropadal(používám karosářskej tmel na auta),na doladění jednosložku (je jemná) a vteřiňákem ,,tmelím" hlavně lehké nerovnosti a lepty,pak používám na začištění debondér-pozor,při kombinaci,rozpouští i tmel (jednosložkovej určitě,dvousložku od Tamky nevím-nemám ji).
Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 18 led 2016, 13:20

Díky moc za osvěžení, určitě pomohlo.
V.
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 18 led 2016, 13:24

Som velmi zvedaví, budem tvoju stavbu pozorne sledovať. =D>
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 18 led 2016, 14:25

Ahoj,

kupuju ho tady.

http://www.loctite-eshop.cz/loctite-480 ... lo-20g-p22

To balení mám trvale v lednici, odebírám do stříkačky a vydrží několik let. Je to dost peněz, ale je to 20 gramů takže slušná lahvička. Nedokážu si bez něj práci už vůbec představit.
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 18 led 2016, 16:39

Já třeba černej vteřiňák moc nepoužívám a dokážu bez něj žít :-D .Ale to je o přístupu....
Vlasto ten Freightliner je nádherný auto a docela přehlížený.Přitom jich bylo vyrobenejch taková strašná spousta,že by jsi celej život nemusel dělat jiný auta.Co se týče nýtů,nedávno jsem našel zajímavou fotku na Facebooku.Krásný na ní je to,že ukazuje střechu.Dokonce se mě zdá,že ty nejty jsou né na povrch.U skutečnýho auta to taky není až tak zřetelný jako na modelu,takže buď v klidu pokud někde nějakej ubrousíš.U spoje střechy,jak můžeš vidět na fotce,si nemusíš lámat hlavu vůbec.Klidně je pak naznačíš kolečkem,případně vrtáčkem a šlus.Už máš vybraný barvy,případně předlohu?PAvel
FB_IMG_1450851480051.jpg

pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 18 led 2016, 23:50

Palo: Už jsem chtěl něčím přispět, budu se snažit aby to nebyla úplná ostuda.

Honzo díky za odkaz. Docela raketa ale hlavní je že to funguje a člověk se u toho netrápí. Já koupil z nouze od Ceys nějakej Total Tech a má to docela dlouhý schnutí což popírá vlastně tu výhodu "vteřiňáku". Hlavně je to čirý takže se s tím špatně dělá.

Pavliku, to jsi vystihl pěkně, že je to přehlížený a zároveň pěkný tahač. Řekl bych hodně ve stínu K100ky. Třetí do party by s námi jistě souhlasil Ríša. Co se týká vteřiňáku, tak nejlepší je ho pokud možno vůbec nepotřebovat, což ale někdy není možné.
Díky za info a hezkou fotku ohledně nýtů. Stejně je krásný vidět ty dobový fotky, kdy tyhle trucky voněly novotou (:).

Co se týká stavby, tak předlohu mám vybranou a zaujala mě tak, že mě přivedla k tomu abych "Frajtem" začal.
Věděl jsem, že AMT nebude žádná Tamiya ale přece jenom jsem čekal, že nebude mít takové zásadní chyby jako ty světla (to už jsem viděl u stavby Ríši) a na plno dalších věcí už ne tak důležitých určitě ještě přijdu. Uvidím co se mi bude chtít řešit a co ne.
Dneska jsem nefotil i když jsem něco málo udělal. Zítra sem dám nějakou fotku, která o předloze hodně napoví.
Ušil jsem na sebe velkej bič. Doufám, že mě to neutahá. Zatím i když se trápím a chybama si přidělávám práci tak mě to těší. (:)
V.
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 19 led 2016, 22:21

Tak po dnešku Frajt trochu změnil podobu. Čekám na další díly abych mohl pokračovat. Zatím je to hrubá stavba až bude kabina komplet dotmelím, dobrousím a stříknu surfacerem ve spreji. Uvidíme co na tom "vyleze".
Zatím tedy upravená výška předních světel, započatá nástavba, vyfrézovaná spodní mřížka, upravený otvor pro stupačky pozdějšího typu, vyplnění otvoru pode dveřmi pro úpravu oválné stupačky. Uvidíme jestli zítra dorazí balík a budu moci pokračovat.
Fajn večer.
Vlasta
Přílohy
Fraitliner 4.jpg
Fraitliner 5.jpg
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 20 led 2016, 16:19

Tý bláho,co to bude?To vidím snad prvně :-D .PAvel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 20 led 2016, 16:20

:shock: uvidíme...
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 20 led 2016, 22:03

Pavle tak tohle jsem si taky řekl, když jsem to na fotce viděl (:)

Palo, co nás nezabije to nás posílí.

Pro mne zatím platí skoro ta první možnost ale malej posun tam je.
Přílohy
Fraitliner 7.jpg
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 21 led 2016, 21:17

Dneska udělány otvory pro oválné stupačky, znázornění nasunutí světel do kabiny, hranaté okénko místo kulatého ve dveřích, dveře s kulatými rohy.
V.
Přílohy
Fraitliner 8.jpg
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 21 led 2016, 21:23

Nevedel som kam mieriš touto stavbou...ale už viem. Vidím to prvýkrát v živote...
uploadfromtaptalk1453407761984.jpg

Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 21 led 2016, 21:52

Hmm a je po překvápku... (:)
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 21 led 2016, 22:27

Já to taky vidím prvně. Říkal jsem si, jestli ty střešní okýnka nejsou moc kolmo. Z fotky předlohy to moc jasný není. Ale truck je to nádhernej.
=D> =D> =D>
V12JT

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno