Když jsem tenhle traktůrek objevil, od prvního okamžiku se mi zalíbil. A když se objevila jeho vojenská verze, bylo rozhodnuto. Tohle jsem prostě musel mít!
Tak co tu vlastně máme?
Poměrně malá pohledná kartonová krabička, dostatečně tuhá, aby ochránila svůj obsah. Díly stavebnice jsou rozděleny do čtyř průhledných sáčků. V jednom sáčku jsou "velké" odlévané díly, ve druhém sáčku malé odlévané díly, ve třetím sáčku 3D tištěné díly ojátka použivaného pro vlekání Migů 15 a 17 a ve čtvrtém sáčku jsou reflektory odlité z čirého rezinu, dvě pidi planžety s fotoleptanými díly pro traktor a ojátko, malý obtiskový aršík s nápisy Zetor 25 a SPZetkami,
Z pohledu na díly stavebnice je jasné, že odřezávání a začišťování dílů si užiju v míře více než dostatečné.
Návod na první pohled vypadá velmi pěkně, při bližším prostudování už to taková sláva není. Minimálně první dva stavební kroky jsou hodně zahuštěné a pro lepší přehlednost by si zasloužily rozkreslit do menších stavebních celků.
O tom, že to jde nás výrobce přesvědčí v kroku ukazujícím montáž dílu č. 18. A ještě jedna drobnost, která mírně znepříjemní stavbu modelu. Jediné místo, kde zjistíte číslování jednotlivých dílů je první strana návodu. Stavební návod je pak na na druhé a třetí straně návodu a zbarvení na čtvrté straně. Na první pohled žádný problém. V čem tedy spočívá "zrada"? Na to přijdete hned, jakmile se pustíte do stavby. Položíte před sebe návod tak, abyste mohli sledovat jednotlivé kroky. V daném kroku zjistíte číslo dílu, který budete potřebovat ... ale abyste zjistily, kde ten díl najdete, musíte návod otočit na druhou stranu. Takže najdete ten správný díl a otočíte návod zpátky na stavební kroky ... a tak pořád dokola.
Naštěstí není problém první stránku okopírovat a vytisknout si ji na samostatný list papíru a mít ji tak při stavbě stále na očích bez otravného otáčení návodu tam a zase zpátky. Uznávám, je to jen taková drobnost, ale ...
Takže okopíruji si a vytisknu první stránku návodu s číslováním dílů a pustím se do toho.

stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily