viewtopic.php?f=158&t=136582&p=2365037#p2365037
Jinak koukám a pokud dobře vidím, tak některý ty odřeniny jsou šedou nebo tak něco. To je OK, ale ten kontrast hnědý s tou žlutou mi právě přijde blbej. Na takový věci musí člověk myslet předem. Když chce mít hezky viditelný odřeniny na něčem z hliníku, musí tu barvu udělat tmavou, aby světlý odřeniny byly vidět. Jasně, s těma odřeninama to přeháníme a v reálu to nikdy není tak intenzivní. Ale kdybysme to přizpůsobili realitě, na modelu by to nebylo vidět.
Zároveň pořád platí určitý pravidla a fakt, že některý věci na modelu prostě nevypadají dobře a nebo se dají dost těžko udělat. Taková oranžová nebo červená věc se rezavá dělá strašně komplikovaně, protože ta rez na ní není za určitých okolností viditelná. To samý bílá oloupaná na hliník. Tam se musí kontrast uměle přehnat, aby to bylo vůbec vidět a musí se to dělat citlivě. Ale to je...obecně na komplikovanou diskusi a sem to nepatří. Chtěl jsem jen upozornost, že mě ty tmavý odřeniny na kabině trefily do oka. Bylo by lepší se vyhnout tmavým a hnědým odstínům tam, kde jsou díly z hliníku. I když taky chápu, že Pavel je rychlík a díky tomu přístupu má zase jinou produktivitu.
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat