Cába píše:Jardo...když ti to nepůjde naohejbat,pošlu ti ty svoje.... já to asi stejně nikdy stavět nebudu....
Díky za nabidku, ale jak píše Ivan, pomůžu si sám. Ty stavebnicový díly nejsou nic moc. Chrom je pěknej ale ty švy od formy jsou hrozně výrazný. Měl jsem si udělat svoje hned a byl by klid. Už je mám hotový, jen se musej po tmelení zbrousit. Použil jsem původní koncovky a ten dvojitej ohyb, ten bych asi nevytvaroval 2 x stejně. Takže je to taková robota á la Frankenstein. S louhem dělám běžně a nikdy nebyl problém ale teď jsem to prostě přehnal s množstvím. Jarda
jardo toto uplne chapem...obcas treba to mnozstvi odhadnout tak jak s alkoholem ,to je uplne to same...vela vsetkeho skodi ,teda podla materialu a treningu
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
Jardo,jak říká moje máma-"trochu mi ujela ruka no " .Ale co by to bylo za model,kdyby se něco neposralo,že?.Zatím ti to teda odsejpá,jen co je pravda.PAvel
Jo jo. Tak mi treba! Zkoušel jsem nafotit nově vyrobené trubky stříknuté alcladem, ale moc mi to nejde. Z původních trubek jsem použil koncovky, spodní dvojitý ohyb a opěrku. Horní konce jsem musel lehce nastavit, při sestavení nasucho to moc nesedělo. Tady jsou fotky i s horními přivody k chladiči a upravenou bezpečnostní klecí. Musel jsem posunout přední horní tyč, protože byla v kolizi s mým bez rozmyslu přidaným panýlkem čalounění.
K podvozku jsem přidal kola (zatím navolno), hadice zadních brzd a ventil. Jak jsem už psal, běhouny jsou mírně do kužele. Moc poradit si s tím neumím, jen jsem je přelíznul šmirglem.
Řízení jsem upravil na funkční ale v krajních polohách nedrží, vrací se lehce zpátky.
Motor je napevno v podvozku, chladič je jen nasazenej. Před jeho přilepením ještě musím poopravit barvu na motoru.
Ještě budu muset vyřešit kolizi dalších mnou přidaných dílů a sice předních brzdových komor a vnitřních stěn podběhů. Posunout dolů komory moc nepůjde, protože by při vytočení rejdu narážely do nápravnice. Jejich úhel se mi měnit nechce, tak zbývá jen ubrat materiál u těch podběhů. Jak už psal Pavel, co by to bylo za model, kdyby se něco neposralo, že?
jardo moc pekne .... a zavidim ti tu trpezlivost opravovat tie diely .ja bych s tym asi prastil do skrine..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
Před barvením dílů karosérie jsem je spojil páskou a otestoval vzájemnou polohu na podvozku. Jakž takž to sedí, kupodivu i kola lze natáčet, aniž bych provedl jakoukoli úpravu. Sací vana nad motorem přiléhá k zavřené kapotě taky obstojně. Jen přední opory kabiny jsem musel nastavit o cca 1 mm, aby se o ně kabina opravdu opřela.
Trochu mě potrápily panty na kapotě. Z obrázku v návodu jsem pochopil, že čepy mají směřovat ven. Po usazení chladiče na místo ale bylo jasný, že to musí být obráceně, jinak by se tam panty nevešly. Ostatně i předloha to tak má. Panty jsem přetvaroval a přilepil k masce. S maskou samotnou asi nic dělat nebudu použiju ji jak je. Maximálně dostane černej wash k zvýraznění prohlubní.
Murphyho zákony opět zafungovaly. Přístrojovku jsem upravil tak, aby vypadala jako ta na fotkách předlohy. Jenže to je současný stav, zatímco stavebnice umožňuje postavit model ve dvou možných podobách z počátku "kariéry" vozu. Chtěl jsem udělat tu dřívější verzi se sponzoringem Thermo King. Teď se mi dostaly do rukou fotky interiéru z tohoto období. Tehdy na přístrojovce ještě nebyly vystupující přístroje ani čalounění s diamantovým vzorem. To nebylo ani na stropě před přední tyčí ochranné klece. Na dveřích naopak ano a to až k úrovni okna. Kdybych nechal přístrojovku jak byla ve stavebnici, byl bych tehdejší podobě předlohy blíž. No, odtrhávat se mi to všechno nechce. Nejspíš bych skončil s poškozenými díly a musel bych je dělat znova.
No Jardo,pěkně ti to roste a jak píše Ivan,o tom vnitřku stejně ví každej kulový,tak dělej že to tak má být a fertig..... ale když koukám na ty fotky předlohy,vůbec ti nezávidím ten lak....budu ti držet palec,ať se s tím statečně popereš.....