Zdravím všechny zdejší modeláře, je mi 16 let a s modely automobilů teprve začínám, věnuji se totiž především železničnímu modelářství. Po delší době přemlouvání jsem se rozhodl přidat sem také nějaký příspěvek z mé dílny. Rozhodl jsem se pro milovanou Tatru 111 HSC 5 od MM-Brna v měřítku 1/87 . Se stavbou jsem započal již před půl rokem, ale nějak nebyl čas a nálada, takže jsem se k ní vrátil až nyní. Kabina je zatím začištěna, jsou nalepeny lepty a vše je stříknuto Mr. Sufracerem. Na fotografiích jsou ještě patrné otřepy, ale v tuto chvíli jsou již odstraněny. To samé platí rovněž pro oba rámy a nástavbu. Jsem trochu zklamaný z toho, co jsem našel v krabičce ( místy nedolité, místy přelité až moc, popraskané a hlavně mě naštvala úplně zkroucená celá kabina, kterou jsem již vytmelil, ale patrné známky prohnutí tak jsou ještě vidět ). Takže za ty peníze bych si představoval o drobet lepší stavebnici . Stále ještě přemýšlím nad barevnou kombinací, nemohu se rozhodnout mezi Modro-Žlutou barvou a barvou, co měli ve Strojeticích na pile (tj. barva ND - vojenská, modrá, žlutá a všechno možný ), chci model situovat jako nepojízdný nebo jen odstavený na modulu u nádraží k nakládce dřeva na vagonování. Mimochodem se omlouvám za fotografie ( teprve se s tímto fotoaparátem seznamuji ). Přijmu vaši kritiku, rád si vyslechnu vaše rady a tipy. Tak snad se Vám bude alespon' něco líbit Zdraví Dan
Přílohy
Z důvodů časových jsem se rozhodl pro lept, který není až tak efektní, ale v tomto měřítku je to ještě přijatelné
Paráda, nedávno jsem okukoval originál v důlním skanzenu Solvayovy lomy a musím říct, že je to krásný stroj. Už se těším na tvůj kousek, budu sledovat, zatím to vypadá moc dobře.
Zdravím všechny, tak po nějakém tom čase jsem se opět vrátil ke stavbě Tatry, která ležela od Pilsen-kitu v šuplíku v dosti zuboženém stavu, tudíž ani nebyla nálada ji dokončit, ale svědomí mi nedalo, a tak jsem se o víkendu rozhodl ji opravit a trochu se stavbou pohnout směrem vpřed . Něco ke stavbě : trochu jsem poslepoval, co šlo (byla snad na milion kousíčků). Poté jsem začal lakovat... jako první barvu jsem vybral oranžovou (Life color), poté následoval worn effects a nakonec jsem použil světle modrou. Přední kapota je místo oranžovou barvou nalakována na vojenskou, chtěl jsem znázornit stav již vyřazeného vozidla, které postává někde na pile, bo tak. Na již nalakované části jsem nanesl zelený a černý wash. Jeřáb ještě není dolakovaný, v brzké době ho stříknu žlutou a trochu zapatinuji, to platí i pro podvozek. Doufám že se bude líbit, je to první model, který jsem stříkal airbrushem Na fotkách je ta patina asi až moc výrazná, ale ve skutečnosti tomu tak není. Těším se na komentáře, rad'te, kritizujte, rád se něco přiučím. Více fotek je zde : http://danielskala.rajce.idnes.cz/Tatra ... _Brno_1_87 PS: Zrcátko je již narovnané, při focení jsem si toho však nevšiml