V12JT: toho mana F8 jsem videl na silnici naposledy ani nevim kdy... takze uz i o generaci starsi F90 je vzacnost, natoz pak s takhle novou sklopkou...
No MAN F8 je taky krásná poctivá stavebnice,ale k návěsu je už opravdu trochu OUT,sice je ještě sem tam k vidění na silnici(tady u nás se objevuje poslední dobou jeden nádherně zachovalej kousek v provedení sklápěč 4X2 ),ale ke Schmitzu to asi moc nepasuje (netvrdím,že to nejde...). Z aut co jsou běžně dostupný by se mi asi nejvíc líbil ten MAN F 2000,nebo Scania ať už Sremline,nebo se zavřenýma očima i Scania 144l Heavy truck (CTM na ní dělá lepty) která je origo Truck of the year 1996 a na rozdíl od eRka tam ještě jakš takš díly odpovídají reálu..... Taky by nebylo od věci třeba na tý 144ce nedávat střešní a boční spoilery,ta kabina pak dostane hodně zajímavej tvar a ke sklopce by se mi tůůůze líbila... Teď jsi mi vnuknul myšlenku,že pokud nedohoním v dohledný době zbytek podkladů na zamýšlený DAF 2800 Ati z Anexie,byl by to celkem zajímavej projekt...... I když jsi laťku na kvalitu návěsu nasadil proklatě vysoko....
Přeju hodně štěstí s výběrem,o kvalitu práce u tebe strach nemám........Láďa
Joudo, dneska nam highline kabina prisla... a to co se mi taky driv zdalo jako zajimavy tvar se mi dneska po delsim zkoumani uplne prestalo libit... vypada to tak divne vajickoidne, zvlast kdyz stoji jen solo tahac
jj, tohle je ted dostupna reedice F2000 (da se z toho postavit i starsi F90, ta vic odpovida realite) s nizkou kabinou, to by pod tou sklopkou mohlo vypadat moc pekne.. a kdyby ses nebal a predelal to na 6x4, bude to vypadat jeste lip
Highline a Topline bez spoilerů, to je hnus, jak řiká Globe, je to ,,vajičkoidní" . Kdežto 144ka normal cab bez spoilerů, vypadá celkem fajn (Joudova foto). Takže bych v tom neviděl problém a šoupnul bych tam tu slépku .