Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ford 9000 wrecker

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ford 9000 wrecker

Příspěvekod bouvier » 11 bře 2011, 22:50

V pohode. WASH je technika (priznám sa ešte som ju nerobil a krásne to zdvihne model) kde sa napúšťa do špár nejaká tmavá farba ako čierna, tmavo hnedá a pod. Podrobnejšie je pekný článok aj tu http://modelareni.cz/plast/jak_na_wash.php
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod x.nitram » 11 bře 2011, 23:02

V pohode. WASH je technika (priznám sa ešte som ju nerobil a krásne to zdvihne model) kde sa napúšťa do špár nejaká tmavá farba ako čierna, tmavo hnedá a pod. Podrobnejšie je pekný článok aj tu http://modelareni.cz/plast/jak_na_wash.php

Čéče,tak sem na to koukal,nevypadá to zas až tak složitě,ale asi to zatim zkoušet nebudu,má se to dělat až po nalakování a to už se mi do toho asi moc chtít nebude.No,uvidíme.Jinak díky za tip.M.
co neubrzdíš,neukecáš...
x.nitram

• Odpovědět s citací

Příspěvekod x.nitram » 05 dub 2011, 17:32

Zdravím přátelé,tak jsem už konečně o krok dál,nastříkáno,nalakováno.Ne že by se mi to zrovna povedlo,ale mohlo to bejt i horší.Místama mi lak změnil barvu metalízy,možná to bylo tim,že jsem ho používal uplně poprvé,nebo možná tim,že jsem to stříkal vpodstatě naslepo.V noci při světle lampičky to neni to pravý.Ale jinak to nejde,v noci mam na modelaření trochu času a klidu.Tak to teď pomalu dávam dohromady a zjišťuju,že mi nic moc nepasuje :( .Ale to se nějak poladí,snad to nebude tak strašný :shock: .tu je pár fotek
IMG_0923.jpg
IMG_0928.jpg
IMG_0935.jpg
IMG_0937.jpg
IMG_0944.jpg

co neubrzdíš,neukecáš...
x.nitram

• Odpovědět s citací

Příspěvekod x.nitram » 05 dub 2011, 17:34

IMG_0946.jpg
IMG_0951.jpg
IMG_0958.jpg
IMG_0961.jpg

co neubrzdíš,neukecáš...
x.nitram

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 06 dub 2011, 21:07

Mám tu nástavbu DOST DOBŘE zmáknutou, živou i v 1/24 a musím říct, že ačkoli jsi tam vlastně nechal většinu věcí, který já jsem opravoval, tak i přesto je to hodně hodně moc čistá stavba, což není na takhle složitým a členitým kousku vůbec snadný dosáhnout. Alespoň na fotkách to vypadá fakt pěkne čistě...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 07 dub 2011, 09:24

Vzniká ti pod rukama pěkná mašinka. Obdivuju tu práci na pístnicích vyrobených z antény. Už dřív jsem narazil na pár zmínek, že se to z antény dá udělat ale ty jsi první, u koho jsem našel názornej postup. Ta barva vypadá pěkně, aspoň mě se líbí. Chtěl bych se zeptat, ten motor je ze stavebnice? Rozpoznávám v něm Cummins, ale zatím všechny, který jsem ve stavebnicích viděl, měly aftercooler. Tenhle má klasickej intercooler, tak bych rád věděl, jestli je to tvoje úprava, nebo jestli to ten Ford zkrátka takhle má. Já tu stavebnici nemám, tak nevím.
Držím palce do další stavby.
Jarda T.
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod x.nitram » 12 dub 2011, 21:43

Děkuji vám chlapci za komenty.Jinak Jardo:ten motor je takhle originál z týhle stavebnice.jinak tu budu už po několikátý za blbce,ale jakej je rozdíl mezi aftercooler a intercooler?Já kolikrát nemam vůbec šajn,o čem je řeč #-o #-o Budu na tom muset asi trochu zapracovat a dohnat vědomosti :o
co neubrzdíš,neukecáš...
x.nitram

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 13 dub 2011, 06:51

Jak to chápu já, "intercooler" je běžnej v našich končinách. Je to vlastně menší chladič předsazenej před velkej chladič. Vstupuje do něj stlačený vzduch z turbokompresoru. Ten je tím stlačením tak rozhicovanej, že je zapotřebí ho před vstupem do motoru zchladit. Česky se tomu říká mezichladič stlačeného vzduchu.
"Aftercooler" dělá stejnou práci, jen je součástí bloku motoru. Je to komora s kanálky pro horký vzduch z turba a chladicí kapalinu. Vzduch z turba nejde dopředu k chladiči ale vrchem přes hlavu válců přímo do tý komory. Z tý pak skrytě uvnitř bloku do rozovodu k válcům.
Maj je hlavně americký motory, o evropskejch nemám přehled, tak nevím. Viděl jsem i fotky, na kterých byl stejný typ motoru, jeden měl aftercooler, druhý nikoli. Jak říkám, Cummins u modelů, jak Revell tak Italeri, aftercooler má. Netušil jsem, že existuje i ve verzi bez.
Kdokoli k tomuhle tématu něco má, prosím, vstupte do toho. Možná že to chápu všechno úplně špatně, upřesnění vítáno.

Jarda T.
V12JT

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno