Tak si rovnou zakládám novej chlíveček který se bude týkat téhle zeléné krásky z roku 1980 se kterou v tomto roce Kork Ballington startoval v Grand Prix Itálie. Uméstění nebylo špatné, ale nepodařilo senikdy vyhrát. Dočetl jsem se, že to bylo ze strany Kawasaki bráno jako test. Na nějakýčas skončila a věřila, že se v budoucnu na závodní trat zase vrátí.
Na stroji jsem zase trochu máknul. U téhle stavebnice se setkávám zatím asi s nejhorší nepřesnosti dílů. V podstatě cokoliv má přijít spojit do sebe tak nepasuje a musí se upravovat. Motor už je v rámu, kyvka a zavěšení už je hotový. Foto později.
pěkný Wíťo, moc pěkný, taky ji mám, ale lepil jsem ji už dávno a mám zelenou i nádrž, ale už nevím, jestli to byla lenost, nebo modifikace ??????????????? Jo a co to máš na těch šavlích? To je samolepka? Či co?
fajne. Taky jsem se chtěl zeptat, z čeho je ten chrom? Viděl jsem na stránkách od KPM Bratislava, že začali něco takovýho dělat ve zlaté i stříbrné/chromové. A štětcuješ nebo stříkáš pistolí?
Zatim jedeš pěkně! Tahle kawa by revoluční bajk, první monokokovej rám a motor byl krásnej. Měl jsem ji od známího ve svym útlym věku, no už to byl vrak polámanej (navíc mu při stavbě docela dost zbylo a na vraku toho dost chybělo ). Doted mi mrzí, že jsem vyhodil ten motor, ted mi chybí na jeden takovej projekt, kterej je ve fázi příprav a rozmýšlení
tomhle1: tak to byla spíš lenost, jelikož se zelenou nádrží se nedělala Případně KR1000 pro vytrvalostní závody měla nádrž zelenou, ale to byla poměrně dost jiná mašina.
Grooveride: Ten chrom na vidlích není mojí produkce, ale už to bylo takhle v krabičce nicméně bych se za takovou barvu nezlobil
Musím souhlasit s Peterem a ještě dodám připomínku... vyvrtat díry v zadním kotouči (jestli máš čím). A kua, chlape, když máš tak dobrý světlo, tak ho aspon natoč tak, aby osvítilo tu část motorky, kterou fotíš. Je to škoda, protože to vypadá hodně dobře jen tak dál.
Momentálně pracuju na kapotách, které byly opět v žalostním stavu a zdaleka na sebe nepasovaly. Takže proběhlo kitování, broušení. První vrstva surfu, broušení 1000 smirkem pod vodou a druhá vrstva, která zatím schne. Pak jsem si chvíli hrál s výfukama. V té základní barvě co jsem mělpředtím to vypadalo skoro líp než po další úpravě. Asi to předělám, co vy na to?
Na kopoty jsem si pořídil spray "Light green" a ze začátku to vypadalo moc dobře, ale finále mě zklamalo Dal jsem jednu lehkou vrstvu, po ní druhou a nechal pořádně zaschnout. A než jsem stříknul třetí tak jsem měl zřejmě trošku zdrsnit povrch, protože po stříknutí 3. vrstvy se mi začly dělat na kapotách a hlavně blatníku takový bublinky jako by se barva srazila po stříknutí na hladký povrch. Kapotu se pokusím opravit, ale blatník se už koupe v brzdovce. Bílej pruh na kapotách není dekál, ale barva. Přemýšlím jak to udělat, aby nebyla vidět přechodová hrana mezi zelenou a bílou. Mám namysli ten "schod" Jelikož s bílou nemám moc dobrý zkušenosti a bude to chtít víc vrstev což vytvoří ten nechtěný přechod. Máte nějaký nápad Dále jsem předělal výfuky a myslím, že to není špatný. Alespoň mě se to líbí
Bublinky jsou zlo, taky jsem se s tím už setkal... Obrousit a znova. přece nás to baví, ne? No a s tím pruhem... Rozhodně nejdřív stříkni plasty čistou bílou a pak po dostatečným zaschnutí vymaskuj pruh páskou a aby tam nebyl přechod, tak to pak po nanesení barvy a odlepení pásky šplíchneš 3 vrstvama laku a jemně přebrousíš 2000 smirkem pod vodou. A hurá je to Laufy jsou celkem slušný. Nevím přesně, jak vypadaly na těchto starých motorkách, ale ono by to k tomu mohlo sedět. Se mi to zatím moc líbí, hele. Jo a ještě k tomu focení... Mrkni se na ty fota, který jsem "kritizoval". Je jedno, jestli je fotíš v noci nebo ve dne. Světlo máš přímo nad modelem. Stačí ho dát tak, aby svítilo tam, kam fotíš. A není špatnej alobal a dát ho před model. Je to zajímavá odrazová plocha
Jéééžiš, to mě nenapadlo stříknout to nejprve bílou Teď už to mám v zeleným laku a celý to nechat vykoupat v brzdovce se mi nechce Na Hondě jsem to taky maskoval a vzniknul menší přechod, který se schoval po třema vrstvama laku. Tak to tady snad taky klapne. To broušení zřejmě půjde akorát u tý kapoty. Je to takový divný, ale ty bublinky jsou dost hluboký. Jako když rozežraly ty vrstvy pod tím. To lakování je prostě vždycky zlo Na internetu moc fotech téhle Kawy není. Myslím hlavně bez kapot. Někde jsou výfuky skoro celé černé, někde zase mají barvu jak zrezlej komín, někde jsou vidět sváry, jinde zas ne...