Zdravíčko, rozhodnul jsem se upustit od měřítka 1:9 a pouštím se do 1:12 od Tamiye. Novější modely motorek jsou více rozšířený, tak jsem šáhnul po starším kousku a to Yamaze YZR 500 z roku 1983. Stavebnice mě překvapila jak je detailní. Akorát teda kapoty moc nepasovaly, takže jsem brousil a brousil, abych odstranil zbytečné přesahy. Díry na kotoučích byly jen naznačené, tak jsem je vyvrtal stejně jako na kolečku řetězovky. Budu muset dotmelit výfuky jelikož tam jaksi chybí kus materiálu Tady je pár fotek jak na tom intezivně pracuju
Mám doma 999 (viz galerie), Ducati Desmosedici 2003 a Hondu RC212V 2007 od firmy Italeri. Potom Hondu RC211V 2002 a Yamahu YZR-M1 2004 od Revellu. Ale ta Ducati 999 se mi povedla asi nejvíc, proto jsem ty zbylý ani radši neprezentoval Ty starý 2T pětistovky jsou suprový. Všimnul jsem si v tvojím vlákně, že jsis taky trochu stěžoval na zpracování některých dílů. Včera jsem brousil kapoty skoro hodinu jen abych je začistil a dneska budu trošku tmelit a výfuky teda trochu víc jak jsem již psal... Dělám všchno štětcem, jen ty kapoty zkouším sprejem. Včera jsem dávál první vrstvu a samozřejmě mi to na jedný straně steklo takže vobrousit a znova
...na stečení barvy bacha, je lepší to napoprvé jen zaprášit (obzvlášť pokud nemáš první surf), nechat zavadnout a poté stříkat více tenších vrstev a z větší vzdálenosti (i 25-30 cm). Noo ty starší Tamky jsou již na dnešní standart malinko nepřesnější, ale žádná tragédie. Furt je to myslím to nejlepší, co na trhu je. A navíc ten výběr ... starší mašiny sou supr. Udivuje mě proto, že jsi šel zezačátku do devítin. Moc jich na výber není a je to netradiční... Každopádně gratuluji k přechodu na dvanáctinu. Fandím Tvému štětci a držím pace při stavbě
Na to mám Itchy úplně jednoduchou a jasnou odpoveď: Já netušil, že Tamiye nějaký motorky vůbec dělá ...když jsem to zjistil a viděl co se vše dá postavit a udělat tak jsem okamžitě utekl od devítin a vrhnul se do dvanáctin. Stejně tak mě třeba nenapdlo se někdy podívat na fotku z netu, jen co bylo v návodu nebo na krabici Já mám občas takový okno noooo každopádně teď už jsem víc sečtělej a pomocí překladače googlu se dá i něco počíst na zahraničních webech S sprejem musím opatrně, já vím je taky blbý, že to nemám kde pořádně stříknout. V práci to balím a běžím pro tmel a změkčovací vodičku na dekály
Tak kousek práce je zamnou, ale nastal doceladost velký problém. Ačkoliv jsem se snažil, tak se mi nepodařilo udržet pohromadě dekál na zadní kapotu a přišel jsem o ně Použil jsem i změkčovací vodičku, ale ty dekály byly až moc křehký a hrozně se trhaly Prosím tedy o radu co teď? 1. objednat nové dekály, pokud to pujde 2. předělat na verzi Marlboro, ale opět problém s dekály 3. nechat motorku bílou a nalepit jen čísla a sponzory 4. nabarvit do jiných barev, které ovšem ve skutečnosti nebyly. 5.