Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DUCATI 1199 Panigale S 3colore, 1/12

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

DUCATI 1199 Panigale S 3colore, 1/12

Příspěvekod jaRRo » 18 zář 2016, 18:57

Zdravím všetkých,
som začiatočník a najprv by som sa chcel poďakovať za toto fórum - načerpal som tu veľa inšpirácie, získal mnoho informácií, je tu množstvo krásnych stavieb postavených ozaj šikovnými rukami. ;-I ;-I ;-I
Po predaji mojej poslednej motorky som sa minulý rok začal venovať modelárčine a postavil RC truck MB ACTROS MP4 a pretože mám stále motorkárske srdce, keď som objavil stavebnicu tejto talianskej krásky rozhodol som sa pre túto stavbu.

Okrem Tamiya stavebnice som použil detail sety Hobby Design a TOP Studio, predná vidla Tamiya, nálepky TRICOLORE sú tiež od HD. Tie detail sety sú úžasné, neľutujem ich kúpu, motorke to dá neuveriteľnú pridanú hodnotu, úplne iný rozmer. Stavba mi trvala zhruba 2 mesiace, snažil som sa vychutnať si každý moment a užiť si to, tešil som sa vždy, keď niečo pribudlo. Mrzí ma, že zatiaľ nevlastním air-brush a štetcom som nebol schopný dosiahnuť najmä na motore a jeho podsúčastiach kvalitný povrch. Nádrž a kapotáže sú striekané Tamiya sprejom TS-8, TS-26 a po odekálovaní, čírym lakom TS-13. Všetko vybrúsené a vyleštené pastami.
Dosť ma potrápil carbón na zadnom blatníku, prerábal som to asi 4x a keď to už bolo ako tak OK pri nanášaní číreho laku mi to zreagovalo a musel som ísť od znova. Samozrejme tým brúsením som na ňom zaoblil hrany a už nieje taký pekný. Skúškou mojej trpezlivosti boli tie pásy na kolesách, mal som ich orezať, aby tam netrčali tie číre presahy. Napriek pár "kopancom" som sa veľa vecí naučil, veľa vecí by som už robil ináč, hlavné je sa z toho poučiť.

Ospravedlňujem sa, ale nestíhal som sem dávať fotky počas stavby, dúfam, že sa správcovia nenahnevajú, že to sem dám naraz až teraz. Fotky finálnej motorky dávam ešte do galérie.

Všetko dobré želá

Jaro
Přílohy
1199 components.jpg
kapoty, stojan, kotúče, riadidlá, reťaz mi tiež dala zabrať
1199 motor.jpg
zostavený motor, rám a predná vidla
1199 chassis.jpg
bike je konečne na svojich
1199 ahead.jpg
tesne pred dokončením + jedna kompletka
jaRRo

• Odpovědět s citací

Re: DUCATI 1199 Panigale S 3colore, 1/12

Příspěvekod BatX21 » 21 říj 2016, 20:09

Zdravím, velice krásný a zdařilý model, protože se na něj také chystám, nedalo mi, abych nějak nezareagoval. Také mám připravenou sadu od Hobby design, bohatší dekály než jsou v krabici a červená Ducati barva od Zero paints je na cestě...
Tedy dost tě obdivuji, že ses pustil do stavby bez kompresoru, převážně dělám techniku, tam se nějaká ta šmouha od štětce ztratí. Na co se chystáš dále ? S pozdravem,
Roman
BatX21

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno