Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cagiva C594, 1/9, Revell

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Cagiva C594, 1/9, Revell

Příspěvekod Charon » 09 srp 2010, 17:37

tak dneska asi naposledy, co sem něco dávam, jestli teda večer nestihnu ještě nandat karbon na vrhní polovinu rámu
po konzultaci s Wítou jsem dospěl k názoru, že barva vejfuků neni úplně dobře a tak mi to nedalo a upravil jsem to, tady je výsledek, svary ještě trochu ztmavym, ale chci aby byly kontrastní oproti svodu okolo, jen malinko tmavší
Takhle už se mi ten model začíná líbit
Přílohy
P1010041.JPG
P1010042.JPG
P1010043.JPG
P1010044.JPG
P1010045.JPG
Naposledy upravil Charon dne 09 srp 2010, 18:22, celkově upraveno 1
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vendoj » 09 srp 2010, 18:15

Tak myslím, že porada s Wíťou byla dobrá. Ty první výfuky s těmi do růžova fleky, dle mě, nic moc. Ale ty opravené vypadají podstatně líp. Zvýraznění svárů to zase posune kupředu a ještě bych tam použil trochu modré, fialové a některé části ztmavil nějakou průhlednou kouřovou. :-k . Tou modrou a fialovou bych více zvýraznil zúžená místa výfuků a svody od válců. Fotek s výfuky máš dost, tak něco zkus napodobit.
Jinak jsem zvědavý na lak, detaily pěkný. Těším se na další fota.
vendoj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 09 srp 2010, 18:35

jo, modrou to trochu chce, ale bude jen u motoru tak do 2 cm od válce, dál to bylo takhle titanový, v reálu jsou ty svody mnohem tmavší, blesk to zase vytáhl, smokem to potřebuje ještě trochu, hlavně svary. A zase jsou trochu do růžova, nevim přoč na modelu v reálu to neni, možná mi to dělá žárovka při focení
na skutečný motorce jsem si všiml takovýho paradoxu a to, že vejfuky pod sedlem byly světlejší, než ty boční
eště si musim trochu hrát a nejen s vejfukama, na doladění je zatim čas, eday snad stíham

těmahle fotkama se budu řídit
Přílohy
100109.jpg
boční laufy, z válců č. 3 a 4
4243453.jpg
vrchní vejfuky z válce č. 1 a 2
bikepics-215334-full.jpg
tady je vidět i karbonovej ráfek
cagivagp50071xa.jpg
tady moc modrý svody nejsou
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 09 srp 2010, 19:05

tohle mi prostě hlava nebere. To můžu jen tiše sedět v koutě a obdivovat. Začíná to vypadat ohromně dobře. A výfuky jsou ted o moc lepší ;) Jsem zvědavej na Edayi. To bude masakr. Ještě ten tvůj Abarth a podobný netradiční kousky... těším se ;)
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 10 srp 2010, 09:34

Super, teď je to mnohem lepší. Když koukám ještě na fotky skutečnýho biku tak jsou svody celkem lesklý, v tom případě bych je přetřel smokem, kterej nijak nenaruší barvu svodů a dodá jim živejší nádech. Alespon můj názor 8-)
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 17 srp 2010, 18:28

Tak, aby se tu něco dělo, tak něco fotek
trochu jsem karbonoval, bohužel, ale ne úplně úspěšně. Takže na vysvětlenou proč rám, když byl minule černej je ted zase v základu, poněvač sem podělal karbon (crazy) a to co tam bylo muselo dolu, ale bohužel jsem použil gunze vodičky a musel jsem sundat i barvu(jak já byl nas. rozčílen), tak holt znova, nevadí, už jsem analizoval chybu a příště se jí vyvaruju. Ale nastal jinej problém, karbon od Crazy modeler (používam č.122, ale nemaji ani jinej)v současný době nemaji a min. ještě měsíc mít nebudou, takže stojim před otázkou počkat, nebo dát Reji s větší texturou???? Reji jsem použil na airboxu a blatníčkách a nemyslim, že by to na tomhle měřítku vypadalo nějak humpolácky. Co vy na to??
Trochu jsem řešil svody, takhle je už asi necham

Klady a zápory použitých karbonů, co jsem při stavbě odhalil, Crazy modeler má super jemnou strukturu a dobrá je možnost výběru hustoty struktury, ale nevýhody jsou, že jsou tvrdý jak prkno, blbě kopírujou členitější povrch (přál bych vám vidět jak jsem dělal některý karbonový věci na M1 08 TS...šílený) a ve finále jsou docela světlý, takže vypadaji líp, když se ztmaví.
Reji - Výhoda volba barvy podkladu (ale jen na celistvejch dílech, bez hranice přechodu karbon/ barva), maji super pružnost a tim, že jsou poměrně slabý výborně kopírujou i členitější povrch aniž by bylo nutno karbon stříhat na kousky, ale nevýhoda je ta textura (kdyby byla jemnější!!!!, nebo zkusit udělat aspon ještě jeden druh s jemnou strukturou) a nevýhodou se na dílech s přechodem stává i nutnost podkladu a tim pádem se tvoří větší schod díky použití další barvy
Takže ve finále je to skoro plychta i když lepší pocit mam z Reji, hlavně z práce s nim, která neni tak komplikovaná a mnohem rychlejší. Nebo zkusim MFH nebo ST27, ale asi na jinej model, tady na ten už tolik času neni a já bych měl pomalu finišovat, zatim mam dojem, že Eday stíham :grin:
Přílohy
P1010049.JPG
P1010051.JPG
P1010057.JPG
P1010061.JPG
takhle se mi líbí nejvíc, do půl těla
P1010063.JPG
P1010065.JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 17 srp 2010, 19:18

To provedení svodů je vážně parádní. Už s tím prosimtě nic nedělej :-D Já bych použil karbon od Reji. Když koukám na strukturu co máš na airboxu tak myslím, žev pohodě.Lze použít na zbytek biku. Vzhledem k tomu, že se termín Eday rychle blíží tak jiná možnost asi ani nebude.
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 18 srp 2010, 17:25

Nasypej tam karbon od Reji. Já ho nedávám na Tamiyi, protože se mi zdá dost velká jeho textura. U 1/9 mi to přijde úplně akorát. Je dobrej úlet, že byly karbonový i kola :D Já ted viděl na Moto GP spoustu plastů i zespod a to kopírovat by bylo na mašli. Někde karbon, jinde i s kevlarem, někde i doplněný ochranejma foliema. Jsou to magoři :D A musím říct, že jsem karbon od Reji ještě nepoužíval, ale možná ho koupím na nějakou tu Revellovinu. Obtisky od CM jsou dost nepoddajný a já je vždycky na díly natvrdo urovnávám po změknutí prstama. to jde nejlíp, protože jak změknou moc, tak zůstanou na prstech :D
Jo a s těma obtiskama by to možná chtělo vyhledat nějakou special tiskárnu. Udělat si šablony a aby ti to tam pak natiskli. A možná by se daly využít i ty starý dekály, že by je oskenovali a nemusel se s tím nikdo sr.t ;) Zkus to. Přece jen nemáme výbavičku jako někteří Japonští blázni.
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 18 srp 2010, 18:07

Dekály, možná jestli mi někdo pomůže, ta budou bud tištěný, nebo na plotru, teoreticy na tom plotru by to bylo jednoduchý, ale nevim z čeho by se to řezalo, abych to pak nesundal i s podkladovou barvou, uvidíme
Dekály ze stavebnice by i šli použít, ale je tu ale. a to, že jeden nápis cagiva je jakoby zvrásněnej a nevim co to udělá až ho opravdu použiju na modelu, ty jedničky si nakonec asi vyřežu z dekálu, zatim řešim velikost, viz foto, tak bych to viděl (jen o něco kratší)
Karbon chci nakonec zkusit takovou vochmatyku, zejtra odpoledne dam vědět jak to dopadlo, ale je to nadějný
Mě CM karbon docela zklamal tou nepoddajností a když si myslíš, že na to můžeš šáhnout, tak ti zůstane na prstu :evil: , ovšem velikost textury je směrodatná a od toho se to na modelu musí odvíjet a přejít nějaký ty problémy
Jo, ráfky byly z karbonu, ale v mém případě jen ten zadní, přední je z hořčíku - Pětiloukotě jsou z hořčíku a troj jsou z karbonu. Na modelu to řešit nebudu, na to nemam, nervy ani ruce. Raději bych pětoloukot i dozadu, ale nesehnal jsem ho - prostě by jí to přidalo pár koní na vzhledu :D
Přílohy
P1010071.JPG
P1010070.JPG
1994011.jpg
1994012.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 19 srp 2010, 11:46

Jak řiká táta: blbej můžeš bejt, ale musíš si umět poradit. No a myslim, že tentokrát jsem si poradil se surovinama, který jsem měl k dispozici. Stačilo pár minut hledání na netu, pár minut úpravy fotky v malování a hele mam karbonovou texturu a i na sebe navazuje :D . Náhodou jsem měl zbytek, no spíš poslední papír od propagteamu a tak jsem to vytisknul, výsledek neni nejhorší a pro daný účely vyhovuje. Papír nebo spíš obtisk je ala Reji, takže je na čirym papíře a musim si udělat podklad. Napadlo mi to i dřív, ale nenašel jsem vhodnou texturu, pak jsem si uvědomil, že na modelboxu jí má vždycky kousek jako vzorek, tak jsem na sebe pár kousků napojil a získal jsem větší kus. Vytištěná textura je zhruba v polovičnim poměru k reji, taže jí budu prát i na dvanáctiny
Jindro, chtělo by to udělat víc textur karbonů!!
Přílohy
P1010073.JPG
náhled papíru
P1010074.JPG
vzorek textury
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 19 srp 2010, 19:48

Tak dneska ještě jednou, naposledy
Karbon jsem nanesl na rám, ještě budou lehký korekce a ořezání přebytečného karbonu, potom pujde do laku. Kapoty jsou po první vrstvě červený, zatim jen nádrž a podsedlovka, přední kapoty přijdou teprve na řadu, musim poupravit pár detailů, kuli airboxu
Přílohy
P1010076.JPG
P1010077.JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 20 srp 2010, 13:20

Kuli kontrole jsem jí zase složil, radši, než aby to pak nepáslo, to by mi mrzelo.
Takže ted jsou na řadě věci pod kapotama, brzo mi čeká ta elektrika/erotika a řetěz. Přední kapoty jsem ještě řešil detaily tmelenim nedokonalostí a hodně brzo pujde taky do barvy, ještě chci udělat jednu vychytávku zevnitřaby se nehejbal airbox a na spodní díl předku čekam jak se to vyvrbí s panem Šumákem sem zvědavej na jeho reakci na toho pána.
Z barvy mam mimochodem radost, je to přesně TA červená, kterou jsem chtěl, je to akryl a dělam jí sprejem, lak pujde pistolí
Sedlo je tam jen na oko, jedná se o původní díl, později ho nahradim nalepovací pěnovkou, jako mam na některých modelech z dřívějška, k tomuhle měřítku to bude lepší než k 1/12

ted něc málo fotek
Přílohy
P1010079.JPG
P1010080.JPG
P1010081.JPG
4189455.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 20 srp 2010, 13:51

No už se Ti to začíná rýsovat :) Ten karbon na airboxu se mi zdá hodně jemný. Kdybych nevěděl o tom, že jsis ho vyráběl sám a aplikoval na airbox tak bych to zřejmě ani nepoznal z fotek. Počkám si na realitu a možná změním názor. Na výfuk jsi použil stejný karbon? Červená barva je stejně na těch motorkách taková nejvýraznější. Dodává to motorce sportovní vzhled a navíc se mi s červenou nejlíp pracuje :-D
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 20 srp 2010, 14:12

na airboxu je reji, ten muj tištěnej je na rámu :D
na vejfukách mam z dřívějška ještě Crazy modeler, velikostí textury jsou si podobný
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 20 srp 2010, 14:19

Měl jsem namysli ten rám a přitom píšu airbox :? Dělám víc věcí najednou a pak to takhle dopadá...že píšu kraviny :-D
Wíťa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno