Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Yamaha YZR-M1 2008 1/12

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Yamaha YZR-M1 2008 1/12

Příspěvekod Dale Cooper » 05 srp 2014, 13:08

Lak 2 K, vrstvy dvě.... A to mi hlavní kapoty při lakování spadla na koberec :-(. Naštěstí jsem zvyklý lakovat už jen v rukavicích, takže jsem latexkama rychle otřel všechna viditelná tmavá smítka a vlasy z koberce, pak jsem to rychle zahladil dalším stříknutím lakem "do mokra". Po vyschnutí jsem dal kapotu vybrousil do hladka a dal druhou vsrtvu a zhluboka si oddechl...
Model je už na kolech, je na tom hodně udělané práce, ač to tak nevypadá... Mám sen, že bych ho v sobotu dodělal... Vše záleží hlavně na finálním napasování kapot (pokud nebude v sobotu levý bok, tak to přežiju :-).
Přílohy
DSC_0015.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 05 srp 2014, 13:22

2 vrstvy...tak to je pěkný. Osobně jsem s dvousložkovým lakem od Zera velmi velmi spokojen. Budu rád, když tento model uvidím naživo.
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 05 srp 2014, 14:42

Pokud pojedu na E-Day, je velmi pravděpodobné, že ho tam vezmu...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 08 srp 2014, 13:50

Tak musím říct, že pokud zítra netrhnu všechny rekordy, tak model rozhodně nebude, proti jsou dva faktory: Zaměstnání a vracející se vedro... Ale zkusím něco porobit...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 13 srp 2014, 14:11

Tak povinosti byly proti, teď jedu na dovolenou, tak snad koncem srpna...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 13 srp 2014, 18:04

Nesmutni jsme na tom stejně, ted jsem v půli cesty se štukováním modelářský místnosti a tam to teprve pujde modelařit!!! A práce mi taky dává...

Na zimu se mi tam vejde i velkej bajk (vešly by se dva), aspoň ho oměřim a konečně dodělam ten model :twisted:
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 31 srp 2014, 09:11

Po hodně dlouhé době jsem se k tomu modelu na večer dostal...je na tom ještě práce, ale už se to rýsuje...
Přílohy
DSC_0472.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 31 srp 2014, 11:15

Petře, máš to pěkný, ale zrak mě utkvěl na sedlovce, že s tím dílem co je sedlo ještě něco uděláš. Připadá mě, že tam nesedí tak jak má...
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 01 zář 2014, 18:08

Abych řekl pravdu tak se mi zdá i elektrika blbě. Protože si ji pamatuju, tak vim, že tam je jinak

Jako jinak zpracování dobrý
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 02 zář 2014, 11:42

Díky mnoha okolnostem se z toho modelu pro mne už stává noční můra, normálně nejsem zvyklý dělat něco tak dlouho, špatně a komplikovaně... V tuhle chvíli se spíše snažím model dokončit. Dráty ještě nejsou komplet, snažil jsem se to vzít podle fotky, možná jsem něco špatně pochopil, navíc jsem použil jen "podobné" konektory, protože to stavím ze zbytků... Ale určitě s tím máš víc zkušeností, takže se na to ještě podívám, co by se dalo upravit a určitě na Charonovo upozornění vezmu zřetel. S tou podsedlovkou už bohužel moc neudělám, zkoušel jsem ji ještě před nasazením sedla opravit ale praskla mi, naštěstí pod sedlem, takže se to zamaskovalo, ale už s tím nehnu, i když más jirko pravdu :-(.

Upřímně, začínám mít s modelařením trochu problém, jednak časový, jednak mne trochu děsí problémy s rukama a potíže se zrakem na blízko, takže kdo ví, jak dlouho to ještě zvládnu :-( Nepřeháním, bohužel letitá krátkozrakost se začíná měnit a jsem ve fázi, kdy blbě vidím už na blízko i na dálku, bez rozdílu... kromě toho mám z chronického psaní v práci víceméně trvalý a víceméně střídavě intenzivní zánět šlach hlavně na pravé ruce. Ale práce mne živí, stejně jako mou rodinu, takže ta je prioritou.

JInak v tuto chvíli na 99% odpískávám svou účast na Eday a pravděpodobně i na jakékoliv jiné akci do konce roku... Jednak mám v sobotu nakonec službu v práci, jednak řeším teď jiné věci a vlastně nemám s čím jet... Jedno procento si nechávám a budu třeba ještě bojovat o otočku v pátek, nebo v neděli, ale je to spíše přání, než realita... Vynechávám celou akci asi po 8 letech, ačkoliv jsem každoročně bručel, že už to za rok asi vypustím, tak mne to celkem mrzí, protože je tam šance potkat zase ty lidi, pro které je Morava daleko... Ale za rok je Modelbrno, na něj se chci připravit a otestovat, co ještě oči a ruce zvládnou :-). Tak se kluci nazlobte, pokud se letos neuvidíme...

P.s.: Pokud budu mít potíže dále, asi budu muset modelaření přehodnotit, tj. budu se více věnovat méně detailním a z krabička postaveným jednodušším modelům do sbírky, nebo konverzím, kde se většinou neočekává 100% výsledek... Možná že už to s detaily nepůjde...Omlouvám se příspěvek trochu ladící s pošmourným dnem, ale ono to vždycyky všechno nějak dopadne :-)
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 02 zář 2014, 12:45

No neblázni Peťo, takhle nás už opustil i Jiras. Holt oči jsou svině. Já se přiznám, že při některých pracech už na to h...o vidím.
No držím palce, ať to ještě dlouho zvládáš. Jo a kup si brýle, to pomáhá 8-)
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 02 zář 2014, 14:28

Dík za podporu... já to zatím nebalím... :-) Je ale fakt, že s několika lidma už jsem o tom mluvil, že to jde hůř... V tuhle chvíli na blízko vidím lépe bez brýlí, ale dělá mi hrozné problémy dělat současně nablízko a mezitím se rozhlížet po stole... problém s "přeostřením". Modelařím s brýlemi na čele, ale je to hrozně nepohodlné a po chvíli se oči začnou unavovat...

Ale pokud to nepůjde, budu stavět dál, jen ne detaily... Prostě jen zavřené motorky a formulky...:-)
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 02 zář 2014, 17:33

Neviděl bych to tak zle. Dej si voraz a uvidíš dál. Někdy pomůže si odpočinout a pak se k tomu vrátíš, odpočatej a pujde to.

Kabely netahej jen podle fotek, podívej se do návodu TS, tam je toho mnohem víc a hlavně líp vidět.

Ty kdo mě znaji trochu líp vědi, že netrvám na své účasti a soutěže pro mě nejsou to prvořadé, čimž zase neřikam, že to je blbý, ale mam raději se třeba vidět méně a mít si co říct, než naopak - soutěž je až na dalších místech. Za sebe nevim jestli na Eday pojedu, nevim. Možná na skok, ale bez modelů. Tim, jsem ve zkratce chtěl říct, že to chápu a neodsuzuju neúčast.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 03 zář 2014, 13:41

Elektriku podrobně neznám, podsedláku je škoda, ale celkově to vypadá pěkně.
Wíťa

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno