Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lorenzo Land 2008 + M1 2011

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Lorenzo Land, M1 2008

Příspěvekod Charon » 08 led 2012, 19:54

Díky za pochvalu!
Tomhle: jasně, že má

Tak jsem právě zkusil Zero bílou na kapotách - pěkný, je to přesně to, co jsem si představoval, už nemá šedej nádech, ale krásná bílá, takže zítra bych mohl umístit první obtisky na motorku a vymaskovat nádrž :wink:
Musim potvrdit, že barva se krásně stříká, jemnej pigment a pěkně kreje, dojem fakt dobrej. Brzo jí použiju i na dalších motorkách a snad udělaji i barvy na Shiseido FZR 750 od Fujimi, protože na ní sehnat barvu je problém - dělají jí jen japonci a náhradu jsem nenašel (odstíny genesis blue a tech21 purple - to mluví za vše u dostupnosti barvy...)
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 09 led 2012, 20:45

Motorka částečně v dekálech. Ještě něco chybí doladit (fiaty na bocích atd). Předek jsem neudělal kuli plexi, ještě jsem ho nestihl vyvakuovat a na dekálu s číslem pak závisí další dekály a jejich poloha.

Emaily tamiya letěli z okna a musel jsem vytáhnout TS8 a odstříknout, prostě to nekreje a stíká, nebo naopak prská, prostě porod, tak jsem to umyl a pak dal Ts8. Ostaní barvy taky budou ala sprej, ale musim na ně počkat. Takže další update za pár dní :wink:

Se z toho rýsuje docela zajímavej bajk! Jsem rád, že jsem se do toho dal a dělam na tom - je to trochu něco jinýho a neni to poslední lorenzo

Sorry za foto, ale mam plnej stůl
Přílohy
Snímek 050.jpg
Snímek 049.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 09 led 2012, 20:55

Vypadá to opravdu zajímavě. Jako celek to bude určitě super! Už se těším
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romo46 » 09 led 2012, 21:23

Krásne, ako vždy. Pozerám originál a vašu vlajku si trafil excelentne. Ten vypal výfuku sa mi tiež páči. =D> =D>
romo46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 09 led 2012, 22:12

Díky za pochvalu, ale já naopak musim vyzvihnout dekály Nicolecron. Už jsem s nima sice dělal, ale tohle je první motorka, kde jsou na větší ploše a fakt se mi moc líbí, pracuje se s nima velmi dobře (řekl bych, že možná lépe než s ST27, který jsou proti tomu poněkud silnější a ne tak plastický). Velmi se podobají dekálum od Top Studia, co jsem měl na Fiata 08, ale lépe vytištěny s většíma detailama.

Elipsy už ted nejsou problém, už jsem na ně našel recept :wink:
Ještě poladim způsob tisku a bude to super, tohle byl zkušební vzorek na inkoustovce, bohužel se to pře nanášenim musí zaprášit lakem

Přikládam lepší foto, před tim jsem blbě nastavil barvy...
Přílohy
Snímek 051.jpg
recept na elipsy
Snímek 052.jpg
Snímek 053.jpg
Snímek 054.jpg
Snímek 055.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod assassin » 09 led 2012, 22:47

charon: ad to sprejovani... nikdy se mi nepodarilo nic kloudne nastrikat sprejem, tzn vzdy kdyz mam nakej sprej kterej potrebuju pouzit, nastrikam z nej barvu do kalisku pistole a jedu dal pistoli.. mozna v tvem pripade ucim ptaka litat, ale treba se to nekomu hodi...

na ty papiry na dekaly slo by tisknout na laseru? nebo to musi byt inkoustovka? jake a odkud kupujes? ze bych na stary kolena zkusil i dekaly:)
assassin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 10 led 2012, 06:19

Motorka bez komentáře, vypadá hezky =D> . Dekály od Nicolecronu bych jednou rád vyzkoušel. Přikláním se k dotazu od assassina s tím tiskem, zajímá mě to...
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 10 led 2012, 17:19

Assassin: já odstříkávam do nádobky přes brčko, takhle bych to nenasprejoval. Nanést pěkně třeba TS51 Racing blue je nadlidský úkol, na všech jsem to odstříkával vedle. Dělam to už nějakou dobu - návod jsem našel v Paddocku.

Na tištění vlastních dekálů nic neni, dá se tisknout jak na laserovce, tak i na inkoustovce - ALE papíry se prodávají přímo na určitý druh tiskárny.
U nás tento papír dělá Propagteam, ale pouze pro laserovky. Ale nedávno jsem v nabídce firmy Artur našel i papíry pro inkoustovky od firmy APC decals (dělaji i pro laser, momentálně mam oba) a ten se mi jeví i jako trochu lepší, pevnější.
Tisknout se dá cokoli, co si vytiskneš normálně na papír. Můžeš si loga dělat ve vektorech nebo i rastrově (tady je lepší veliký logo a pak ho zmenšit na požadovanou velikost, ale až v programu přes který tiskneš - mrkněte na Cooperův model MR. Bean jede na modelbrno, tak to použil). Samozřejmě tiskárnu je potřeba nastavit - já dávam nastavení jako na foto papír.
Na tištění neni potřeba žádný super program, já si vystačim s Officema a malovánim - pro moje účely to postačí a nikomu dál to nenabízim.

Jediný problém této výroby dekálů je to, že nelze tisknout bílou barvu (pouze na speciálních tiskárnách), ale dá se to obejít i když ne vždy je to úplně optimální řešení. Dělá se bílý papír, nebo se vhodně zvolí podklad a vytiskne se vlastně barva okolo bílého nápisu, u metalických barev je problém s odstínem.
Už jsem to ukoušel docela dávno na ZX10, ta je celá na papíře od propagteamu, známému jsem udělal i z 1/18 Yamaha M1 Maisto Gauloises Valencii 05 atd.
Prostě doporučuju zkoušet a ptát se.

tady se to dá najít:
http://www.arturmodel.cz/ostatni/c-1291/
http://www.propagteam.cz/decal_cz_dss172.asp?detail=31
Naposledy upravil Charon dne 10 led 2012, 20:15, celkově upraveno 1
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 10 led 2012, 19:27

Děkujeme Charone.
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romo46 » 10 led 2012, 22:15

Pripájam sa k jokerovi.
romo46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod assassin » 10 led 2012, 23:02

charon : díky za odpoved, v inkoustovce mi dosel inkoust a nejak mi vubec v tiskarne nevydrzi prestoze skoro netisknu... zaschnou hlavy apod... proste sem s ni skoncil.. ted mam k dispozici laserovku tak asi navstivim artura a zkusim udelat obtisky na velkou duc od revellu kterou sem zkazil, umyl lak a druhy dekaly ztratil..tzn nemam zadny :)
bilou si vymaskuju a striknu pod dekal...
s obrazky a software bych nemel mit problem, vektorova grafika me z casti zivi.. v corelu celkem umim.

ten bezbarvej lak pres je potreba jen u inkoustovek nebo i u laseru? lak mas vyzkousenej nakej kterej pak dokazou zmekcit vodicky?
assassin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 11 led 2012, 17:13

Já dekály z laseru nikdy nelakoval ( ale asi by se měli lakovat), ale dával jsem si bacha, abych na to moc nešmátral - s vodou nereagujou. Tady u těch z inkoustovky je to nutnost - dříve mi byla na obtisky a jejich přelakování doporučena Tamiya lak ve spreji a jen lehce zaprášit. Osobně jsem toho takhle ještě nedělal a s inkoustovejma obtiskama jsem vzal to co jsem měl po ruce - revellku a poprášil pistolí.

Ještě jedna technická, jak jsem byl správně upozorněn, tak lak, který se dá na dekál se musí použít i na finální přestříkání lak - v žádném případě nedávat kombinace Email x akryl nebo gunze - prostě aby se to nesežralo :wink:
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 14 led 2012, 14:54

Menší posun
Motorka v dekálech - chybí jen spodek podsedlovky karbonem a na nádrži 3 dekály. Plexi jsem udělal v 5ti kusech a samozřejmě vybíral to nejpovedenější, dneska jsem ho spasoval na moto a dal dekály
Nádrž je skoro hotová, ještě mi čeká jedno maskování a pár retuší. Makování a nástřik modrou udělam ještě dneska, tak za hodinu, ale fotky budou až komlet v dekálech.
Přílohy
Snímek 066.jpg
Snímek 068.jpg
Snímek 069.jpg
Snímek 071.jpg
Snímek 072.jpg
Snímek 073.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 14 led 2012, 16:14

Překrásnej bajk, perfektní práce. Moc rád sleduju Tvou práci Jiříku =D> =D> =D> [-o< [-o<
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romo46 » 14 led 2012, 17:51

Absolutny suhlas s tomlem. Těším sa na pokracovanie. [-o< [-o< =D>
romo46

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno