Naprostá pecka Jiříku. A musím se smát, protože jsem ji prve viděl na mobilu a říkal jsem si: Je to model, nebo si Charon dělá prdel a dal fotku skutečné mašiny. Teď jsem si to zvětšoval tady na compu a chtěl jsem tam najít něco, co by mi řeklo: toto je jen model, ale tady, i při zvětšení stále vypadá jako živá. Jakoby stála na vypáleném světlém asfaltu pod nějakým nástřeškem. Prostě: NEMÁ TO CHYBU!
Ahoj. Díky za pochvalu. Asfalt je jen kus molitanu. Chyby ma! Vím o nich. Teď si hraju se zakazkovym modelem a to v4r. Snažím se přetvatovat prolisy na nádrží, poladil jsem průduchy na bočních kapotach, napasoval křidélka. Pak jsem ladil spoj na přechodu rám- podsedlovy rám. Model panigale v4 superleggera úplně neodpovídá sériovým mašina v4/v4s/v4sp a dalším edicim. O historii modelu superleggera doporucuju najít info. Je toho dost. Protože tahle motorka je super lehká, tak je celá z karbonu, ale sériová v4 má hliníkový rám a kyvku a z karbonu na ni moc nenajdete. Shodou okolností soused koupil v4s model 2024, který tvarově odpovídá v4r. Ta má ještě jiné komponenty podvozku. Ale když jsem jí prolejzal, tak mi došlo to, až nakolik je ta motorka jiná i když se tváří dost podobně kuli kapotam. I kyvka je upravena. Až doladíme povrch, tak nafotím lépe. Ještě jsem od kamaráda sehnal ráfky z 1199, ale na další motorky je budu mít tištěné, model už mám.
V4R. Poslední 2 dny jsem na ni zasedl a snažím se dělat. Výfuky probarveny, decentně - chybí lehounce wash a dolepit koncovky. Na modelu jsem upravil uchycení podsedlovky a upravil kyvku, psal jsem to minule. Teď je to vidět.
Přední kapoty mám v bílé barvě. Budu maskovat bílá pole. Dekály jsou tbdecal, takže to nebude úplně procházka, ale zafixuju je opět lakem před aplikací a to pujde! Použil jsem ts8 italskou červenou, přijde mi lehce tmavší než bright red. Na stranu s rozetou přijde dolepit tištěná matice, protože se mi povedlo původní zničit, ale nakonec jsem rád. Tištěná je hezčí. Výfuky jsou koupeny na cults a tisknul jsem si je, sedí hezky. Na modelu zatím nejsou zafixovane.
Ahoj, je to krasavice, budeš na tento stroj pak kompletovat nějaké tisky? Pokud ano, pak bych od tebe něco vzal, začínám k ni shromažďovat nějaké doplňky, zatím mám detail set s lepty od HD na cestě v objednávce, takže další díly by se hodily (vejfuky, šrouby, drobnosti, nevím, co vše by šlo ještě doladit, stroj jsem ještě nezkoumal).
Díky. Ano pár dílů mám. Výfuky, spojka, kridla. Dají se použít i detailní řídítka a třmeny z gsxrr. Ráfky, teď už 3 druhy.
Jinak dnes jsem lehce dělal. Skompletoval jsem přední světlo. Hrál si s riditkama a přepínačema. Maskoval kapoty a hromadu malých dílů strikal. Nepovedlo se mi ale vymaskovat na predku bílé pole - linka mi jedna lehce ujela, tak jsem to odbarvil a holt repete. Mám připravené čiré nádobky. Schne "brzdovka" v nich
Přílohy
Riditka nejsou na finálním místě, jen na efekt, protože se budou zmatnovat hefty
Jo. Začíná se mi i líbit! Karbonové díly jsem si dal do podkladu. Předek znovu stříknut do bílé - kapoty jsem zatim nefotil znovu. Dal jsem tištěné čiré nádobky s brzdovkou.
PS. Včera jsem se byl projet se sousedem na v4s. Jede to úplně šíleně. Jakmile se roztočí...
Jiříku jsem tady po dlouhé době. No tak tady na kompu to vidím mnohem detailněji, než na mobilu. Ta červená na kapotě se skutečně tak krásně leskne. Ale mě nejvíce nadchly ty otrhané gumy, fakt jako z okruhu. Krásné ztvárnění obržděných kotoučů, lehká, ale znatelná patina motoru a nádherně jemně vyhřáté svody. Vše vylepšeno, ale jen tak jemně, prostě jako opravdové! Nádhera