Kamarádi děkuji vám za slova útěchy a dobře míněné rady. Jste hodní, jistě jste sami zažili různé pády při stavbě modelů. Pomalinku to přebolívá, Charon podal pomocnou ruku, za co mu ze srdce děkuji a vy dodali optimismus a víru v lepší zítřky. Nyní čekám na díly od Charona a hned jak dorazí, dám se do toho. Blatník, chladič a tři výfuky opravím. Kotouč a jeden spodní výfuk budu potřebovat od Charona. Naše další setkání zde proběhne už při pokračování stavby na Desmosedici. Za vše moc děkuji a přeji vám všem krásné a spokojené dny
Hezký den přátelé Došlo u mě k jakémusi modelářskému znovuzrození a to hlavně díky Charonovi, který mi opět podal pomocnou ruku. Charon je vlastně převozníkem do říše mrtvých. Byl jsem tak zklamaný z toho, co se mi stalo, že jsem chtěl stavbu motorek na dlouho zabalit. Ale Charoron tentokrát otočil svou loďku a vrátil mě spět do modelářského života. Poslal všechny poškozené díly na Duknu a ještě věci na víc. Moc ti za to ještě jednou děkuji Charone, nabýt tebe, tak šla Dukna k ledu. Na fotkách můžete vidět opravu výfuků. Samozejmě došlo i k opravě soustavy chladiče, předního blatníku a brzdových kotoučů. Na výfucích jsou přidané Lambda sondy a na spodní dvojici také pružiny rychlospojů, ale jen ty, co půjdou trošku vidět. Na ty horní výfuky jsem to ještě nedal, protože je to neskutečná piplačka. Tak se zatím mějte moc hezky
Přílohy
Zde jde vidět původní trubka výfuku až po místo poškození a stříbrná koncovka od Charona.
Oba díly spasované přímo v úchytech na mašině.
Sada pružin a jejich úchytů - obojí Top Studio.
Výfuk před opravou, rozkousaný štěnětem.
Hotové výfuky, jen na horním dvojčeti ještě nejsou pružiny.
Tááááák přátelé výfukový systém je konečně hotov. Pružiny jsou jen v průběhu svodů, ty na začátku svodů jsem nedělal, protože by vůbec nebyly vidět, jsou úplně skryté za chladičem. I tak jich bylo celkem 8. Strašná piplačka, ale výsledek stojí za to
Přílohy
Horní dvojče laufů se sondami a pružinkami.
Zde je dobře patrná tepelná clona chránící podsedlovku ze spodu.
Chlapci děkuji moc, jsem rád, že se vám líbí. Tento týden bude určitě fotodokumentace dalšího postupu, mám dovču, samozřejmě spoustu práce, ale zbyde dostatek času i na modelaření
Hezký den přátelé Zase jsem se malinko posunul a zkusil nové doplňky. Byla použita nová barva od MRP na znázornění brzdných karbonových ploch kotoučů. ONDREHO rada byla velmi užitečná. Myslím, že to vypadá realisticky. Dále byly použity nýty na kotouče od Top Studia. Kolo je tedy hotové a příště u bude již uchyceno v přední vidlici. Taktéž je hotový chladič, který byl pokousán šťěňátkem a dalo hodně práce ho dostat zpátky do kondice.
Děkuju moc za hezká slova, jsem rád, že se ti líbí. Teď se mi snad podaří dokončit celý "čumák", ať to trošku odsejpá. Navíc se už nemohu dočkat dalšího projektu, který je opravdovým klenotem a vzácností, ale zatím ho držím v utajení
Zdravím všechny přátele rychlých kol Malinkatý progres kupředu. Vylepšené brzdové třmeny o holendry Top Studio a úchytné šrouby třmenů Geronimo. Zajišťovací závlačka matice osy předního kola Top Studio. Kovové části vidlí s detailsetu Tamiya a šrouby na brýlích opět Geronimo. Je to taková drobotina, že to ani okem nejde vidět, ale na fotkách ano
Atosko moj, tu cervenu mas nadherne natiahnutu mozno by som ten spoj na nadrzi napustil washom.. nie uplne ciernym ale skor hnedym alebo tmavym cervenym.. zmizne potom "hrackarsky" efekt
Chlapci děkuji moc za uznání. Moc jste mě potěšili Ondré, bráško, spoj pod nádrží samozřejmě zvýrazněn bude, všiml jsem si, že ho ta máš taky a ty jsi mým velkým vzorem. Teď jsem v modelařině polevil, chystám se s motorkou na okruh a že to bude poprvé strašně kolem toho čtu, sleduju, testuju, ubírám tlaku na gumách a trénuju. Je to nový rozměr, chci se posunout do nových dimenzí. Ale dnes jsem zasedl opět k modýlku a užil si pár hezkých chvil. Pořád mám v hlavě tvou tezi o tom, že Tamiya neodvedla přesnou práci kolem výdechů bočních kapot na Desmosedici. Je to pravda. I na fotkách od tebe je to patrné a sehnal jsem i další foto, které to potvrzují. Bude to však velký oříšek, ale dovolím si zde napravit nepřesnost inženýrů ze země vycházejícího slunce. Snad se to povede......
Moc pěkný to máš se spoustou detailu navíc. Ty gripy na řidítkach vypadají sice dost leskle, ale může to udělat foťák. Tyhle bestie z rané doby GP motorek jsou stejne nejhezčí. Těším se, až bude komplet. Btw jizdu na okruhu moc nestuduj. Spíš se domluv s někým, kdo ti dá užitečný rady na začátek a za kým se kdyztak vyvezes prvnich pár kol kvůli stopě. A hlavně zahřát gumy a moc neblbnout. Drž se.
Grooverider: Ano, máš naprostou pravdu chlape, na té poslední foto to vypadá, že se gripy lesknou, ve skutečnosti je to guma, nemělo by se to lesknout. (Když se dívám na model na stole, nelesknou se, ale na fotce ano, je to hodně nasvícené, tak možná pro to). Já dělám kapoty lesklé, motor a některé další části pololesklé. Tak jsem udělal i gripy pololesklou, stříknu je tedy matem. Děkuji za upozornění. Máš SZ, mrkni se prosím