Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ducati 1199 Panigale S "GRAZIE VALE"

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ducati 1199 Panigale S "GRAZIE VALE"

Příspěvekod Atos » 11 lis 2023, 09:47

Ahoj přátelé, tak zase přispívám se svou troškou do mlýna. Práce na rámu a příslušenství se pomalu chýlí ke konci. Zpracoval jsem přední blatník, kdy pod vrchní barvu Mr. Color C-172 musí přijít ještě žlutý podklad Mr. Color GX4, protože 172 je fluorescentní. A tímto moje italská kráska odhaluje barvu svých večerních šatiček. Je to velmi zvláštní, krásná a přitažlivá barva. Dále jsem odvrtal původní šrouby blatníku a nahradil jsem je šrouby Geronimo. Na třmeny brzd jsem poprvé využil možnosti obtisků. Před tím jsem červený nápis výrobce vždy barvil štětcem. Dekál perfektně sedl a změkčovací vodičky jej skvěle zalisovaly do prohlubní původního nápisu v plastovém dílu. Dále je zpracován stojan, kde jsem zvolil vlastí barevnou variaci a nápis Ducati záměrně umístil na opačnou stranu rámu, aby byl vidět. Nakonec dva díly s elektronikou a přístrojovka.
Přílohy
IMG_8504.jpg
šrouby Geronimo
IMG_8544.jpg
IMG_8542.jpg
dekály Blue stuff jsou nádherně tenké a dobře přilnou, po dvou vrstvách laku se nemusí ani přebrušovat
IMG_8537.jpg
IMG_8540.jpg
IMG_8529.jpg
náročné vymaskování komponentů elektroniky
IMG_8549.jpg
výsledek stojí za to
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 24 lis 2023, 23:37

Ahoj přátelé :)
práce na podvozku Dukničky jsou u konce a tak se s vámi chci podělit o fotky ze stavby, než tento klenot italského inženýrství navždy zakryjí kapoty. Na tomto místě bych chtěl velmi poděkovat CHARONOVI, od kterého jsem získal nádherná a precizně zpracovaná řídítka s neuvěřitelnými detaily. Nikdy jsem tak dokonalé zpracování této části motocyklu neviděl. Taktéž děkuji Radkovi (STRAZOVI), který mě opět nenechal ve štychu a poslal speciální tenké hadičky, jež vedou z horních seřizovacích matic předních tlumičů. Kamarádi děkuji moc, jen díky vám se posouvám ;-I ;-I ;-I
Přílohy
IMG_8562.jpg
IMG_8582.jpg
IMG_8584.jpg
IMG_8585.jpg
IMG_8589.jpg
IMG_8591.jpg
IMG_8593.jpg
IMG_8594.jpg
IMG_8598.jpg
IMG_8599.jpg
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 25 lis 2023, 11:02

krasna praca Atosko :) cistota priam ukazkova!
ak by som ale predsalen smel nieco vytknut, na tvojom mieste by som si zohnal 0,65mm hadicku od Tamiye. Maju to online kade tade a krasne tym nahradis tie hrube vinyly na brzdy co byvaju original v kabicke.
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 25 lis 2023, 17:55

Ahoj bráško :)
Děkuji moc za vzácnou radu. To je to, o čem mluvím. Máš dlouholeté zkušenosti, poradíš a já jsem velmi vděčný, protože to mě posune dál. A také další modelářky a modeláře, kteří se sem mrknou. Už je jdu shánět. Ještě jednou děkuji!
;-I ;-I ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Straza » 25 lis 2023, 18:10

Bude to bomba až to dokončíš. Škoda tam dávat kapotáž.. Pokračuješ jak Japonec Dollpy na you tube! =D> =D>
Straza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 02 pro 2023, 10:29

Straza:
Rady děkuji moc za pochvalu, velmi si jí cením :) :) :)
Japonec Dollpy na you tube je opravdový expert, rád ho sleduji, ale vidím, že máme s tímto chlapíkem stejný problém. Tímto problémem je, že boční kapoty naprosto špatně lícují s maskou. A to především v přední části. Je to vidět na přiložených fotkách, kde jsem kapotáž zkusmo sestavil. Prostě to nesedí Dollpymu, ani mě. Tento defekt jsem viděl i na jiných modelech na netu. Viděl jsem jen jediný model, který tento problém nevykazuje a tím je Senna od mistra ONDREEEHO! =D> =D> =D>
Navrhuji řešení, nevím však, zda se povede. Sklonit trn na kterém maska drží směrem dolů. Celá maska se pak sklopí přední částí dolů a tento úhel pak sedne na boční kapoty. Nechat povolený horní šroub, slepit ty díly natrvrdo a pak teprve utáhnout. Uvidíme. Jestli někoho napadá jiné řešení, jsem vděčný za každou radu. Nyní je však na řadě nástřik.
Přílohy
IMG_8685.jpg
IMG_8690.jpg
IMG_8688.jpg
IMG_8687 (1).jpg
IMG_8691.jpg
Zde můžeme pozorovat zmíněnou nepřesnost v lícování kapot.
IMG_8693.jpg
Problém se vyskytuje i na druhé straně.
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 02 pro 2023, 17:44

Pěkná práce. Kapoty předělej na magnety než to nalakuješ. Dával jsem nahoru jeden místo toho šroubu a pak ještě jeden dopředu tam kde to odstává a pak to drželo pěkně.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 03 pro 2023, 15:26

SuperSonic:
Ahoj chlape :)
Děkuji moc za radu. Práci s magnety ještě neovládám, ani nevím, kde je koupit. Ale nápad je to dobrý. Každopádně už teď vím, že ty originální šrouby s křížovou hlavou tam dávat nebudu. Úplně to té motorce bere krásu. Včera jsem do děr nalepil plastové trny a zatmelil okolní prohlubně. Budou tam jen ty malé šroubky od Geronimo, které už jsou předvrtány jinde na kapotě. Můžeš mi prosím poslat odkaz na ty magnety? Kde je objednat? Vím, že už jsem to kdysi tuším s Tebou diskutoval, ale nakonec nedotáhl do konce. Ale do budoucna tuto technologii rozhodně chci ovládat. Kapoty budou hezčí. Jsou ty magnety dost silné? Zkoušel jsem tu masku s bočními kapotami přitlačit k sobě a byl zapotřebí poměrně velký tlak.
Ještě jednou děkuji za tvé rady ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kulík » 03 pro 2023, 15:35

Atosku, máš to pěkné. Kapotáž neřež, postav to v garáži na dvě "kozy" a udělej z toho naháče. Jinak, ale samozřejmě paráda. A ted P-39.
kulík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 03 pro 2023, 15:50

Zdarec... jedeš teda pěkně...ja se teď zadrhl nějak...
Magnety... já kupoval nějaké menší u nas v obchodě...mrkni se na mn modelář, dělá to Green Stuff
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 03 pro 2023, 16:45

Jsou to neodymové magnety fakt hodně silné. Dělají spousty tvarů a velikostí. I milimetrový magnet má slušnou sílu. Koupit můžeš třeba tady https://silnemagnety.cz/kat/neodymove-valce/
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 04 pro 2023, 11:55

Kulík:
Kamaráde děkuji za pochvalu :)
Letadýlko musí ještě počkat, mám sice P-400, ale přednost bude mít Horten 229.

Hanz:
Děkuji za radu. Hledal jsem na MN, ale ty, co tam mají, se mi zdají velké. Ale i tak moc děkuji, úplně jsem zíral co Green Stuff všechno nabízí, úžasné a dobré vědět :) Děkuji ;-I

SuperSonic:
To je přesně ono. Ty o průměru 2 mm a výšce 1mm. Určitě je objednám. Ale nevím, kdy to z toho Slovenska přifrčí. Zkoušel jsem ty magnety najít i u nás. Nejblíž mám Fryšták u Zlína cca 20 km od nás, ale mají nejmenší 3X2 mm. To se mě zdá veliké. Asi to nechám na těch Slovácích. Moc děkuju za radu ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 04 pro 2023, 15:18

Atosko caf.
Ja som u tych slovakov objednaval uz dva krat a vzdy to prislo tak rychlo ze som ostal prekvapeny.
Uz som stihol jednu sadu maly kociek 1x1x1mm stratit :D ale tie valce diam. 2mm v hrubke 1mm su najlepsie co sa tyka pomeru velkost/sila.
Ale uprimne, netreba sa na to uplne spoliehat. Hlavne pri ten 1199 to stacit nebude. Ja som tam dal dokonca dvojitu silu ale nestacilo. Tym ze ten povodny srobik je viac vzadu, tak ci tak sa ta kapotaz okolo toho bodu otoci a vpred su sa to otvori.
Ak to nechces pravidelne otvarat a ukazovat nahotinku, normalne to zalep a basta :)
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 04 pro 2023, 20:12

Ondreee čauko :)
Ano ano, slepím to bráško, máš úplnou pravdu, ten tlak, co jsem musel vyvinout, abych díly dostal k sobě byl opravdu velký. Myslí, že ani neomagnety by to neudržely. Takže lepidlo. Děkuju moc za radu ;-I

Ale na světě se nic neděje jen tak. A během této diskuse jste mě přátelé přesvědčili, že bez těch zázračných magnetků už nechci stavět. Technologicky se opět posunu, už nikdy kapoty mých mašin nebudou hyzdit ty nemodelové šrouby s křížovou hlavou. Vždyť při převedení do skutečného měřítka by na opravdové mašině měly velikost "svatebních koláčků" :grin: Což je naprosto nepřijatelné 8-)
Děkuji všem za pomoc i radu ;-I ;-I ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 10 pro 2023, 17:43

Hezký večer přátelé :)
Kapoty jsou připravené na nanesení dekálů. Uuuuuuf ta žlutá je naprosto šílená. Každé nepatrné zrnko prachu bylo na kapotě jako "Pěst na oko". Několikrát jsem prach z dílů odbrušoval a pak znovu lakoval, dokut díly nebyly čisté. Dělo se tak u podkladové Mr. Color č. 4, i u fluorescetní Mr. Color č. 172, která je matná a méně výrazná oproti č. 4 a samozřejmě prach zlobil i u závěrečného laku. Asi si pořídím stříkací box. Je to hrůza, vždy poctivě utřu prach na pracovním stole a okolí zvlhčeným ubrouskem, pak ještě těstě před stříkáním rozprašuju vodu, abych poletující mikročástičky prachu uzemnil a stejně se nějaké připletou to cesty :roll: :roll: :roll:
Přílohy
IMG_8719.jpg
Z vnitřní strany jsou již kapoty opatřeny černou, tak jsem otvory v kapotách musel zamaskovat.
IMG_8726.jpg
Žlutá Mr. Color č. 4 je nádherná sportovní barva. žel zde slouží jen jako podkladová barva.
IMG_8729.jpg
Mr. Color č. 172 není tak výrazná, má trošku pistáciový nádech a je matná.
IMG_8739.jpg
Nástřik černou a dvě vrstvy laku a jde se na dekály.
Atos

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno