Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Suzuki RGV Gama - Tamiya 1/12

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Suzuki RGV Gama - Tamiya 1/12

Příspěvekod SuperSonic » 26 dub 2021, 10:34

Podle fotek co mám tady k te Suzuki tak rám s kyvkou je barva hliníku nic moc blištivého klidně bych použil ty gunze na lesklou černou. Blok motoru je nějaká tmavší barva a hliník na válce.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 26 dub 2021, 11:07

Charone to není jen další m1 když ji vyrábíš sám od základu to je úplně jiná liga než my co to spatlame z krabičky to by stálo za to prezentovat jinak už potom nevím co jiného by tu mělo být.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 26 dub 2021, 11:54

Tak jo kluci, tak nakonec vybírám tedy ten hliníkový metalizér od Gunze. Když se tak na ten origoš rám dívám, asi to bude ono. Viz foto:
Charone přikláním se k výzvě SuperSonica, určitě by nás Tvůj postup vlastnoručně odlité M1 velmi obohatil [-o<
Přílohy
08f9f34c0eab679d1b8f5d98eda665d7.jpg
2e5a9a600e07a52e7cd7f4de886819bd.jpg
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 26 dub 2021, 12:18

Taky bych to tak udělal a na vidlici treba ten chromový nebo alcad,vypadá že je lesklejší tak ať se to odliší. Přesně to stejně neudělá nikdo a i na každé fotce to vypadá trochu jinak udělej to podle toho jak to vidíš. Hlavně barvení vypálení výfuků je vždycky zajímavé.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 26 dub 2021, 12:26

Ja bych dal i ten chrom. Stejne to nebude zrcadlo. Hlinik na ramy davam malo. Je proste tmavsi. Proto se mi vic libi airframe alu. Pod lakem - proti oteru stejne jeste malinko ztrati i kdyz ne moc.

Edit. Tady je link na model 98. Coz je az na par detailu totozna motorka
https://www.mcnews.com.au/1998-suzuki-r ... -500-aoki/

Masina na foto vejs je z, tusim, Spa kde jeli tyhle motorky zavod veteranu. Relativne novejsi fotky motorky z nedavne doby (myslim okolo 2014) a kazdej hlinik casem ztraci oxidaci lesk. Proto si myslim by nebylo marne ani chrom pouzit a je videt trochu odlisny odstin z dobove fotky.

Nene nechci to sem davat. Nemam moc casu na prezentace modelu. Jsem rad kdyz utrhnu cas na modelareni jako takove a fotit a tak uz pak neni kdy.

Jeste posledni edit. Vzpomnel jsem si na test z archivu na motorkarich. Tady je zase model 2000. Odstin vypada zase jinak. Ve vedlejsich tematech se resi meritkove zkresleni at uz schody na dekalu tak i barva. Proto jsem spis pro chrom. Ale chyba nebude ani jedno.
https://www.motorkari.cz/clanky/veteran ... 43361.html
Přílohy
6a3036e35b4e408ec4da43d47f08377f.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 26 dub 2021, 13:54

A jak to teda vidíš se zabrušováním obtisků když už jsi to zmínil? Starší motorky měly polepy bez laku ale teď ty nové mi připadá že to mají zalakovane a ty schody tam nejsou ale na živo z blízka jsem to neviděl.
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 26 dub 2021, 14:06

Jednoznacne brousit. Protoze na realny motorce nemas presah laku jako na dekalu. Na realny masine mas bud striknuto. Nebo vyrezany na ploteru.
Nevim kolik ma presne folie. Ale kdyz to podelis meritkem. Tak to neni skoro nic. A kdyz fotku realny masiny oddalis na meritko. Schody taky nevidis.

Na druhou stranu kdysi, dnes uz zesnuly, Mira Haratyk daval na model dekal a ten lestil a povrch vypadal skvele. Ale i tak jsem zastancem brouseni. U 2k neni takovej problem se stikanim laku
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Grooverider » 26 dub 2021, 14:13

Taky se přidám do diskuze. Hele, nejjednodušší je si koupit za pár peněz plastový lžičky někde v Kiku nebo podobným šitozním obchodě a vyzkoušet ty podklady a na nich třeba různý typy barev. S Charonem souhlasím, že to Tamiya dává do chromu z nějakého důvodu, tak bych vyzkoušel taky Alclad chrom a pak to mlíko. Sám jsem to používal a funguje to pěkně, ale obojího velmi tenké vrstvy. Chrom samotný pak matní čím je ho tam víc a to mlíko pak stíká do různých záhybů. Sice pak pěkně zprůhlední, ale radši víc úplně mikrovrstev, který pak taky docela rychle schnou. Já ještě teď budu zkoušet lesklej hliník LP od Tamky, kterej by mohl být taky zajímavej, protože třeba Sparkling Silver z LP řady je taky skvělá barva a mám ji vyzkoušenou třeba na chladičích na Biaggiho Yamaze YZR500 a výsledek úplně super. Hlavně se toho nebát, všechno se pak dá kdyžtak přestříkat. ;)
A dekály přebrousit do roviny. Mám pocit, že jen KTM to má teď dělaný nějak, že jsou ty nápisy jakoby polepy, ale nejsem si tím teď jistej, protože to je už skoro 3 roky, co jsem byl u nich v boxu a každej rok mají ten design trochu jinej. Jinak to všechny moto mají, jak píše Jirka, zalakovaný do rovna. Nedělaj jim to žádní amatéris.. :)
Rozestavěno:
Honda NSR500 94' Doohan, Ferrari 312 T4, .....
Naposledy dokončeno:
Yamaha YZR 500 2001 Biaggi, Honda RC211V 2003 Ukawa, Shelby Mustang GT 350 H
Grooverider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 26 dub 2021, 14:24

No já je taky brousím ale používám lak gunze sciii a tam to není tak snadné záleží co to je za dekaly některé šly krásně a jiné mi pořád trochu vystupují. Teď jsem zkusil koupit 2k tak uvidím ale s ním se to nesmí přehnat aby to nebylo jak pod sklem to pak vypadá taky divně.

Grooverider Tamka to tak má protože to dělá vsechno stejně ( pokud si to pamatuju tak tam ani tamka na gp nedavala chrom jako na chopper ale něco matnějšího) já tam vidím hliník ne chrom ale to je o pocitu každého jak se mu to líbí. A staré motorky potisky do roviny neměly byly vystouplé a to dost viditelně
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 26 dub 2021, 16:45

Chlapci,
já vám všem nastokrát děkuju. Hlavu mám teď nafouklou, jak pátrací balón z tolika informací :grin: Je krásné, jak naivní otázky zelenáče, jako jsem já, rozpoutají vášnivou debatu starých zkušených pardálů. Velmi si vážím vašich rad a proto. Koupim si ty plastové lžičky, zůstanu věrný Gunze, stříknu ty lžičky černým leskem. Na něj zkusím metalizer chrom i hliník a pak porovnám se špičkovými fotkami, které jste mi sem dali [-o< Co se týče obtisků, Na Yamahu jsem dal na barvu lesklý Superclear III od Gunze, pak obtisky, pak zase lak. Prebrousil a zase lak a prelestil pastama. To jsem vás ještě neznal a tak jsem to okoukal na YouTube 8-)
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SuperSonic » 26 dub 2021, 17:28

Tak konečně je tady aspoň nějaká diskuze :) Budeš mít nejsledovanější stavbu na modelforu sotva si začal a už máš skoro tolik zhlédnutí co moje celá stavba té stejné Suzuki :lol:
Jo a ty lžičky používám taky ale je to možná další věc kterou už neseženeš obávám se je taky zakázaly prodávat ale já jsem to tušil a vykoupil jsem celou evropu teď vám je budu prodávát za 100 euro za kus :-D
https://www.europarl.europa.eu/news/cs/ ... -roku-2021
SuperSonic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 26 dub 2021, 20:32

SuperSonic,
Přivádíš mě do rozpaků 8-) To se teď budu muset snažit, ať ta stavba stojí za to. Těžký úkol nyní nesu na svých bedrech :P Né vážně, jsem za všechny ty rady moc rád a velmi vám za ně děkuji. Vynasnažím se vás, jako svoje učitele nezklamal (:) A kdybych náhodou nemohl ty lžičky sehnat, teď už znám chlapa, který má úctyhodné zásoby, těchto produktů soudruhů z NDR :grin:
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 26 dub 2021, 20:34

Docela ste me pobavili - prej od starejch pardalu. Jeste si starej nepripadam. Minuly tyden 34... groovenrider neni o moc starsi nez ja, co si pamatuju.

Rady jsou jedna vec. Ale za sebe ti reknu, ze i kdyz je rada dobre minena, tak proste je lepsi si najit cestu co mi vyhovuje.
Na dost veci mam vlastni postupy. Kdyz jsme to resili s jiz starsima pardalama, coz proti me byly o 30 a vice let starsi. Tak casto kroutili hlavou. Nekdy ze to nemuze jit a jindy. Ze to je az tak jednoduchy, ze by je to nenapadlo. Jak bylo receno v dnes jiz kultovnim Matrixu. Ukazu ti dvere, ale projit musis sam.

Kdyz jeste je tu napretres lesteni. Tak treba lestenky tamiya mi naprosto nefungovali na 2k laku at uz zero nebo mnou pouzivanej Chameleon. Kdyz mi u r1 upadl kryt sedla na zem. Tak jsem to foukal taky pak 2k lakem. Ale nedokazal jsem udelat na velky plose hezkej povrch bez lesteni. Tak jsem koupil lestenky od 3m modrou a zlutou a tim jde teprve lestit perfektne 2k lak. A u 2k jsou dulezity i smirky. Rovnou rikam ze syntetiku jsem delal treba jen 2000 a sla vylestit do zrcadla. Ale 2k kdyz jsem vzal mene nez 6000 tak to delalo ryhy. Takze lestici uterky gunze 6000 a 8000 (nebo alclad. Ten v sade ma i 12000) a 3m pasty a nejlip s cim jsem delal lak. Pak nafotim catalunyu verzi 2.0 a tam jsem si s tim hral fest. Ale s 2k jde i bez lesteni slusnej povrch. Teda kdyz nejsou smitka prachu.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 26 dub 2021, 21:20

Charon,
nemyslel jsem samozřejmě stáří zde zúčastněných motomodelářů. Nejde o věk, ale o zkušenosti se stavbou mašin. Sleduji, kolik jste toho postavili a hlavně jak precizně jste to postavili. Dodatečně gratuluji k Tvým nedávným narozeninám. Mě budou za pár týdnů přát už po šestačtyřicáté :lol: Věk však není důležitý.
Když už jsme u toho, dovol mi položit Ti ještě jednu otázku. Byla hned první, byl to jeden z důvodů, proč jsem se na vaši komunitu obrátil. Nikdy jsem se nesetkal s obtisky na pneumatiky. Až nyní na Suzulce. Nanesení proběhlo myslím si v pohodě, viz fota ze začátku mého tématu, ale nevím, zda se obtisk přelakovává (fixuje) matným lakem? Doposud jsem tak neučinil, protože to prostě nevím.
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 26 dub 2021, 21:59

Pokud jde o lakování SCIII, tak během hodiny stříknout tak 3-4 lehký vrstvy, nechat tak půl hodiny zavadnout a jednou vrstvou zalejt. Druhý den oživit lehkou vrstvou a zase zalejt. Nechat tak 4-5 dní uschnout a pak brousit. A obtisky určitě vystupovat nebudou.
KPM Prosek Panthers
chevy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno