Ted nevim jestli jsem to dobre pochopil ale asi to myslis tak ze turbo dal prednost modelu aut ze jo... No co uz. Jen aby se k tomu vratil protoze te jeho M1 by byla skoda
Zdravim draci. Tak jsem zase pokrocil. Slepil jsem ram a poupravil ho. Vypln ramu jsem chtel udelat z vlepenim neceho ale pak se rozmyslel a vyplnil to tmelem od Tamiya (basic type) se strachem ze se vysype nebo popraska. Ale Tamiya zase nezklamala a dopadlo to perfekt. Drzi dobre a je hladky No viz nize
Přílohy
Upraveny ram pro dil ze setu od Top Studia
Vypln Ramu po brouseni (jeste tam je zbytek vody od cisteni prachu z brouseni tak to nevypada rovne)
Abych rekl pravdu tak puvodne jsem to chtel udelat jako ty na tve M1 ale vubec mi to nesl tak jsem se vydal cestou slotitejsi ale spatne to nevypada. Trochu me stvalo na te vyplni to zakonceni tmelu blize u predku. Nevim jak je to tam u original ramu ve skutecnosti ale dal jsem to tmelit nemohl protoze tam je v ramu dira a zakonceni nekde v krku rizeni je nesmysl. Ale ono to zakonceni te vyplne nebude stejne videt pac tam bude airbox takze uz to neresim. Jen mi porad (poradte) jak vyplnit kyvacku? Tam to tmelem nepujde protoze je tam velka dira ve smeru k tlumici. Turbo cim jsi to zakrival ty. Nic me nenapada aby se to dobre dalo vlepit a pak kitovat a brousit. Rady sem ... Jinak mam uz slepenou kyvku a dal se do odfrezovani a odrezavani zadnich napinaku retezu a drzaku pro stojan. A to je fakt lahudka ... Dalsi fota dodam bud dnes nebo v prubehu vikendu... jo a nesetrte kritikou, klidne napiste co by slo udelat lip nebo jinak. budu rad
Assassin: Jj uz me to taky napadlo. Proste folie na dokumenty. jen mam strach aby mebyla po nalepeni moc pruzna a kdyz zacnu tmelit aby se mi tmel nevysypal. No uvidime... Mimochodem nechodis na forum motorkari.cz? Jen ze mi je nick povedomi
Tak jsem to riskl a vlepil do kejvacky folii a zacal tmelit. Ted no necham do zitrka zaschnout a zacnu s brousenim a uvidime. Ale myslim si ze jsem se pustil na tenky led. No kdyz to nepujde tak to strhnu a bud to necham odkryte nebo neco vymyslim. No posudte sami na fotkach... Ty jo zacatek stavby a zatim mi prijde ze jen tmelim. Jak u straych komunistickych modelu. Vic tmelu nez plastu
ten airbox to zakryje urcite v predu to sa nemusis bat. vzadu som to robil z tenkeho plastu presne ako ty akurat to nebol obal na dokumenty ale ten isty plast ako klasicke dosticky.hrubka sa da prirovnat ku kancelarskemu papieru. urobil som si sablony z maskovacej pasky a potom som to vystrihol z plastu nalepil a dotmelil uz len nejake drobnosti ktore nesedeli. ked bude nieco nejasne povedz
Dekuju ti za oporu a rad se hned zeptam na radu ... Takze nejdriv to zakriti co jsi delal ty byl taky teda pruzne zhruba jako ten material muj ze jo. Mam jen strach aby to casem nezacalo praskat nebo tak neco. jeste jsem to teda nevidel vytvrdle ale mozna to ten tmel zpevni. Lepidlo tu folii trochu naleptalo a prohla se ale to se dezene tmelem. Jen aby to teda casem nepracovalo a nedelalo to neplechu.co myslis... A dalsi vec co me zajima je lesk ramu. Pouzivam barvy humbrol a laky valejjo. Myslis ze bude dobry čistě lak satin neboli polomat nebo bys to michal v nejakem pomeru. Vim ze ty jsi to michal ale nevim v jakem pomeru a taky asi jine laky. Predem dik
ty si pouzil v podstate acetatovu foliu na tu vypln ze? nemam s tym skusenost ale ked si lietadielkari z toho robia kabinky tak by to nemusel robit problem a nyvyse to nebude nijako namahana cast. skor by som sa bal ze praskne pri nejakom skruteni tmel ako lepeny spoj. no a ten ram....daval som najskor lesklu ciernu kvoli dekalom a potom som to striekol polomatom.neviem ako funguju valejo farbicky ale ak ti nevadi to striebrenkovanie okolo dekalov alebo ak to vies dat na polomat tak to rovno striekni polomatnou ciernou a jeto. dufam ze som ta pochopil
jj pochopil jsi naprosto presne Dekuju... No abych rekl pravdu tak nevim presne jak se nazyva ta folie ale neni to ta uplne nejmekci a nejtensi folie na dokumenty ale je to ta silnejsi a tvrdsi co nema diry do poradace. takze by na male vzdalenosti mela byt i docela pevna a tmel a lepidlo by to melo vytvrdit. No uvidim po vybrouseni. Jeste jsem dnes u modelu nebyl... Jinak s tim ramem dam na tebe. Nejdriv lesklou cernou pak dekaly a pak ten polomat lak. Asi by mi vadil ty lesknouci se obtisky ... Takze dekuju
Zdravím. Těším se na stavbu. Není tu moc motorek s těma všema pišišandičkama, co jsi k tomu koupil. Budu bedlivě sledovat a snažit se nepodlehnout pokušení začít kupovat všechny ty doplňky. Zatím řetěz, rám a kyvna very much.
Tak se zase po kratke pauze hlasim ... Ve stavbe jsem v podstate dokoncil ram, kyvku, a castecne kola. Ram a kyvka akorat jeste nema nejake finalni lepty a karbon na chranici nohy u stpacky a kola taky nejake lepty. Jinak s vyplni ramu a kyvky jsem nakonec spokojeny. Na to jaky to byl porod to vyslo dobre. Barva a lak taky v poho. Svary jsem doplnil ale mohl jsem se krotit s jejich velikosti . U kol jsem jen zklamany z leskleho laku. Zas tak leskly neni. Je to Gloss od Valejja. Co myslite to rozlestit? Pujde to? Kdyztak jeste sezenu nejaky super Gloss ktery si rad od vas necham doporucit. Ted nevim jestli Valejjo ho dela.... Zatim
Přílohy
Naposledy upravil Davator dne 12 úno 2009, 19:26, celkově upraveno 1