Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

YAMAHA YZR-M1 '05 Laguna Seca

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: YAMAHA YZR-M1 '05 Laguna Seca

Příspěvekod Filda » 19 bře 2008, 06:56

Napiš si do podpisu čestný člen štětečkové galaxie. Ty tam patříš!!! Moc pěkná yamaha!!! Na štětec úchvatný výkon, já svou yamahu sice taky štětcoval ale přecejen kastle je sprejem. [-o< [-o< [-o<
Filip ,,Filda'' Šlajer
Ať žije štětečková galaxie!
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 19 bře 2008, 08:42

Díky kluci za slova chvály, ani jsem nečekal tak moc pozitivní reakce. Jsem rád že se Vám povrch líbí, ale není v tom žádná záhada (aspoň myslím). Nic složitého a speciálního, žádný supr postup a technologie... :shock: ! Dělám to jen tak jak to umím a jak jsem se to sám za ta léta naučil - sám samostudiem 8-) . Před zhruba 8-10 lety, kdy jsem modelařil, jsem neměl přístup na net a nikdo podobně "postižený" v okolí nebyl. Tak jsem si to "patlal" sám pro sebe a pro radost ... a tak to dělám do teď. Nikde to nevystavuji a nepředvádím, dělám to prostě jen proto, že mě to BAVÍ :paint: . Prakticky se pořád učím a jsem stále ZAČÁTEČNÍK!!! Nemám žádnou dílnu ani spec. stůl. Vše mám v jednom kufříku a vždy si to rozbalím kde je zrovna volno :grin: ... kuchyň / obývák.
To je vše co mám : (pinzeta, nožík, tužka, nůžky a hadřík se válí zrovna někde na stole)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
K té barvě kapoty ... je to HUMBROL Enamel - gloss 69 (mysim) a je to náhrada za tu origo Tamyia TS-47, která je jen ve sprayi a toho sem se zalek...
...na čistý, nijak neupravený (max. zabroušený) povrch nanáším štětcem barvu rovnou z té plechovečky. Jen ji otevřu, dobře rozmíchám dřívkem a jedu :twisted: ... nijak neředím, pěkně hustou, rovnou jak je! Nechám vrstvu zaschnout - asi den a pak ještě jednou a ještě jednou a ještě ... dokud nejsem spokojen a nikde nic neprosvítá a vše je tak jak vidíte #-o ! Na další kapotáž se právě chystám (viz foto výše) a sem taky zvědav jak to vyjde...
Až tady jsem se dověděl, že se modely taky stříkají airbrusch pistolkama a od té doby mě to láká vyzkoušet (aby byl výsledek ještě lepší :D ).
A jak jsem psal, zatím není prostor, čas a ani finance ... takže ať žije a vzkvétá Štětečková galaxie!!!
Naposledy upravil itchy dne 19 bře 2008, 11:41, celkově upraveno 1
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 19 bře 2008, 09:58

itchy píše:.....Tak jsem si to "patlal" sám pro sebe a pro radost ... a tak to dělám do teď. Nikde to nevystavuji a nepředvádím, dělám to prostě jen proto, že mě to BAVÍ .....

A o tom to cele je =D> =D> =D>

inak ako spomenuli ostatni mas to moc krasne :P

BTW: a ani sa necudujem ze ti to tak dobre ide ked mas v kufriku aj pomocneho mechanika :grin:
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 19 bře 2008, 11:39

redliner píše:BTW: a ani sa necudujem ze ti to tak dobre ide ked mas v kufriku aj pomocneho mechanika :grin:

:-D jj ... toho jsem dostal asi ve 3. třídě od své spolužačky a od té doby je se mnou u "všeho podstatného", jen dostal barvičkama nový kabát :lol:
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 28 bře 2008, 08:31

tak zase malý postup... natíračka! deklíků :mrgreen:
V podstatě je hotovo, už jen pár detailů, odekálovat :? a finíto!
kukněte...

:twisted:
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 28 bře 2008, 09:31

Ty teda jedeš... Rychlá stavba (teda na mě), parádní výsledek =D> =D> =D> Co dodat... Fakt pěkný
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 28 bře 2008, 11:39

... a právě mě se zdá že vůbec :D . Teď už to jde rychle - jen deklíky a polepy + poslední úpravy (detajly). Dělám to jen po večerech, až doma všechno spí - rači :lol: tak 2-3x do týdne ... a začal jsem už v listopadu '07. Takže to zas takovej fofr nééni :?
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 28 bře 2008, 11:57

No vidiš...

Já Tatru (T) začal v červenci... Loňskym :grin: Porše (P) na Novej rok a Medvěda (M) asi před měsícem... A ani jedno ještě neni hotový, ale ke konci se to blíží v opačným pořadí (M, P, T). M je zkušební vzorek na P a obě chci vzít do Nový Paky a T snad dodělám do Plzně :grin:

Takže oproti mě seš rychlej :grin: :grin: :grin:
Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 28 bře 2008, 12:19

hmm tak to je slušný :roll: . Já dělám zásadně jen jeden model naráz. Jinak bych to nestíhal vůbec, měl v tom hokej a nevěděl co k čemu :? ... Smekám přd každým, kdo toho stíhá (kvalitně!) naráz více! [-o<
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lopatka » 28 bře 2008, 14:22

Tak som tu opäť.Náter to je nádherný.Dekály dobre len ak si všimneš tú hranu na tom kryte kde je sedlovka a nádrž tak v tej hrane chýba dekál.Nič si z toho nerob to aj mne sa stalo a musel som to domaľovávať.Ináč pracuje sa ti ako s dekálmi ? Pretože mne nechceli isť dole z toho papiera ani za boha.Ale dokopal som to do konca a tak keď bude čas nafotím.Ešte čo som si všimol tak mal som akrylovu X-18 ,ktorú lak nerozpustil a potom som mal mini X-7 a tam bol vidieť náznak rozpúšťania.TO len tak na okraj.Snaď sa dostaneš do finišu bez väčších problémov. :)
tebe to mysli aj ked si myslis ze ti to nemysli a kedze si to myslis tak ti to taktiez mysli.:D
Lopatka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paly » 28 bře 2008, 14:44

Zdravim,
mam jednu otazku - davas na to aj lak alebo to lestis?
Inak naozaj pekna praca co sa tyka modelu a tiez musim vyjadrit obdiv nad pracou stetcom. Ale kedze som tiez zo zaciatku nemal striekaciu pistol a dost som experimentoval s Humbrolkami (doteraz ich rad pouzivam na mensie diely), tak vo mne hloda drobna nedovera. Hlavne ked si pisal, ze to vobec neriedis. Nemas problemy so zalievanim detailov? Myslim si, ze po tretej vrstve neriedenej syntetiky musi byt napr. zaliate ryhovanie alebo drobne diely, ako imitacia skrutiek, nitov a pod. (myslim skrutky a nity u modelov aut a motoriek). :o
Paly

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 28 bře 2008, 14:47

itchy píše:hmm tak to je slušný :roll: . Já dělám zásadně jen jeden model naráz. Jinak bych to nestíhal vůbec, měl v tom hokej a nevěděl co k čemu :? ... Smekám přd každým, kdo toho stíhá (kvalitně!) naráz více! [-o<

Zásadu s jednim rozdělaným modelem sem kdysi měl taky, ale nějak sem jí nedokázal dodržet :grin: Myslim si že to má na svědomí rozrůstání sbírky a nebo vyhecování :grin:

No ono to většinou neni stavba několika modelů zárověň, dycky jeden a ostatní rozdělaný sou v krabici, takže pomíchání nehrozí, teda u mě, jak do dělaj jiní nevim :-D

A já zas musim smeknout, před těma, co dokážu udržet zásadu stavby jen jednoho modelu =D>
Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 31 bře 2008, 07:43

díky za pochvaly za lak, sám sem netušil, že to tak dobře vyjde. Asi 7 let jsem na modelařinu nešáhl, tak se opět zacvičuji...

to Lopatka: jj na tom deklu pod sedlem kousek dekálku chybí ... na závěr bude korekce štětcem :oops: Prostě jeden dekál rozdělen na 3 pole - fuj, to se určitě nepotká, takže jak nalepíš první budou muset být i ostatní (aby lícovaly barevné hrany k sobě). Proto s eto bude muset později doopravit barvou, jak jsi psal. No a jak s dekálkama?... no docela fajn, dolů z papíru to leze dobře a na laku to drží vpohodě :wink: . Akorát mě vždy se*ou dekály větších rozměrů, rozdělený a na členitým povrchu, ale to asi každýho.

to Paly: ne, ani leštění ani lak ... zatím. Ale přemýšlel jsem, že zalakuju aspoň kapotáž... hmm uvidím :-k . A k tomu ředění, no prostě to musí být akorát ... dobře rozmýchaný, dobře na štětec, dobře na povrch a nezalívat. Samo, že když je to moooc hustý tak tam kapku ředidla dám. Na drobné součástky (motor, rám apod.) stačí většinou jen jedna vrstva barvy a detaily zůstavají. Na větší plochy (kapota...) 2-3 podle toho jak to kreje a zalíváním detailů jsem problém zatím neměl (nebo jsem si nevšim) :shock:

to Baryk: jo takhle... to jo. Dřív bych to možná taky zvlád, ale dnes :roll: ! Jak pořád píšu ... nejni čas a prostor. Řeknu to takhle ... seš asi svobodnej, bezdětnej a s vlastním koutkem, co? :-D

Jen tak dál kluci, plácejte, patlejte, ať Vám to dělá jen radost!!! ;-I
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 31 bře 2008, 08:11

konstatujem z davnejsich skusenosti, ze stetcom nanasana syntetika v hrubsich vrstvach vie zabezpecit celkom prijatelny finish. a ako tento pripad potvrdzuje, moze to byt mozno aj lepsie, ako v niektorych pripadoch pistol s lepsimi farbami!!!

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 31 bře 2008, 08:35

Heh... Teď si mě odhalil :grin: Ještě kdybych tak moh stříkačku používat doma aby táta neremcal (ano stále bydlim u rodičů) :grin: Ale počasí se začíná zlepšovat, tak to pude venku :D Ale až časem nastane stav ženatej a ktomu ještě potomek, tak modelařina asi přejde do stádia úpadku :( :) Ale to asi jentak nebude :-D
Vladimír Bareš
Rozdělaný:

druhý čeká kriminál
Baryk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno