Přátelé kamarádi, musím vám říct, že jsem se z těch dekálů málem p..... Ale jste moc hodní, že jste mi poradili a já už se to učím trošku řídit. Do soutěže o nejlepší změkčovací vodičku nastoupili tři níže vyfocení BORCI. Po dlouhosáhlém alchymistickém testování, přímo na modelu Vyhrál MARK FIT STRONG od Tamiye. Je to zlatá střední cesta, a za pomocí horkého fénu (mimochodem za tuto radu vám velmi děkuji) pomaloučku a citlivě, nic méně jistě, donutí obtisk, aby se pěkně přisál k povrchu. Hypersol je strašný dravec a naprosto ty dekály žere a poškozuje. Naopak vůči Mr. Softeru jsou obtisky naprosto imunní. Takže horký fén a Strong to vyhráli. Nyní jsem ve fázi, kdy už jsem několikrát lakoval a několikrát brousil. Tady mám dotaz? Po nanesení dekálů stříknete několik vrstev laku a pak teprve brousíte? Nebo jako já, nalakujete a přebrousíte a tak pořád dokola dokud nezmizí ten přechod mezi povrchem a hranou obtisku. Já nemám žádnou zkušenost, tak to dělám takto postupně. Děkuji za rady
Přílohy
Tři borci v soutěži.
Několikrát lakovaná a broušená nádrž s podsedlovkou.
Mě se to najedenkrát taky ještě nepovedlo hlavně superclearem to je potřeba na vícekrát přebrousit a znovu zalakovat, 2k by to asi šlo i na 1x, ale já jsem to vždycky přebrousil, srovnal nerovnosti a pak final vrstvu a tu většinou už stačí doleštit 6000 a výš.
SuperSonic: Děkuji za rady kamaráde. No byla to fuška, těch vrstev je tam nakonec pět. Kompletace celkem v pohodě, toho se vždy bojím, ale už frčím do finále
Tak jsem chlapci zase trošku popojel a udělal pár foteček k posouzení
Přílohy
Mám velkou prosbu kamarádi. Nemůžu nikde sehnat tento detail set od Tamiye. Je to na tu novou Suzuki GSX-RR-20. Máte jistě zkušenosti, poradíte prosím, kde mám hledat?
Zdravím přátelé: Tak poslední díly jsou stříknuté a nalakované. Nechám lak vyzrát a jdu na dekály. Už se řítím cílovou rovinkou Ta modrá je Tamiya X14. To je mazec, když je člověk zvyklý na Gunze, trápit se s Tamkou. Ale nakonec dobré. Uposlechnul jsem vaši radu a pod bílý obtisk jde bílá barva. To je ten bílý pruh na jinak modrém dílu břicha kapoty. Bych řekl, že už se těším na dekály, ale naučil jsem se zde, že velké plošné dekály na mašiny nejsou bez problémů. No snad se zadaří......
Cim redis tu Tamiya barvu? Spousta lidi ma problemy pri redeni original Tamiya akrylovym redidlem, ale lepe jim to jde pri pouziti Levelingu od Gunze, nebo Lacquer thinneru od Tamiye
Peteru: Hezký večer můj rádče. No ano, Tamiye ředím origoš akrylem X-20 A. Ale už jsem slyšel, že Leveling je zjemní, ale zatím jsem se neodvážil to vyzkoušet. Abych docílil dobrého povrchu, musím je extrémně přeředit ve prospěch X-20 a dát více vrstev, no pakárna. Ale když říkáš. Zkusím příště Leveling, nebo koupím ten Lacquer thinneru od Tamiye. Děkuji mnohokrát za radu
Pokud mas modre redidlo na Gunze C barvy, staci i to, je to prakticky to same, co Lacquer thinner od Tamiye. Leveling je jeste o malinko lepsi, proste to nekde bokem odzkousej, jestli budes mit lepsi vysledek
Přesně tak stříká se to potom skvěle a trochu to i zjemní pigment metalických barev. Tamyia má i řadu LP s tou to jde ještě líp. Myslím že jsem ten spodní díl taky napoprvé stříkal X14 ale nebyl to úplně správný odstín tak jsem to zkoušel namíchat trochu jinak.
Kluci děkuju, moc si vážím vašich rad SuperSonic: No ono nikde není v plánu napsáno, jaká modrá to je. Což mě u Tamiye překvapuje. Ale našel jsem na netu několik případů, kdy použili X - 14. Na některých fotkách skutečných strojů se odstín zdá trošku světlejší, ale rovněž jsem viděl fotky, kdy to zase vypadalo tmavší. Určitě jde i o to, jak na mašinu svítilo, či nesvítilo sluníčko. Buď jak buď, já už to nechám na té X -14
Myslim, ze ten odstin mas hezky. Ono vyznat se v tech starych fotkach je problem, kazda za jineho svetla, jinak vyvolana. S digitalnima fotkama to same. V postprocesu se clovek muze pohrat s barvama tak, ze to vubec nevypada jako ve skutecnosti. Pokud u te masiny nestojis se vzorkovnikem barev, nikdy ten odstin netrefis na 100%