... tak to netuším Jak jsem psal, NIKDY jsem NIC ještě NESTŘÍKAL, vždy to byl jen štětec natož pak Primer. Nechám si v téhle oblasti poradit... Je pravda, že když jsem ten spray zkoušel bokem na kus plastu, tak to teklo jak po holé pr*eli. Proto jsem si říkal, že to aspoň všechno předtím přejedu šmirglíkem . Fakt netuším ??? Uvítám rady zkušenějších...
no strikat z velky dalky (asi 30cm) a nekolik tenkejch vrstev a pak to netece (aspon ja lakuju... po brouseni ,tmeleni a strikani a zase brouseni to dam do zakladovky a pak 3-4 vrstvy barvy a 2 pruhlednyho laku ... (ale delam die-casty) ale melo by to bejt podobny...)
no nastrikam 1-2 vrstvy matny sedy zakladovky a prebrousim pod vodou (ostatni tady pouzivaj surfacer od tamci no... ja delam plechace takze pouzivam to sami co v garazi ... jinak nektery zakladovky muzou plastovi modely naleptat a pak se to da jen vyhodit.... )
itchy píše:... hele co znamená "dám to do základovky" ???
Dáš tam primer alebo surf. Zjednotí to povrch a zakryje ryhy po brúsení. Jemne preleštíš 2500 šmirglom, odmastíš a môžeš striekať. Pod svetlé farby musíš dať bielu, lebo bude tá červená taká nevýrazná.Ja dávam Gunze surf 1000 na to bielu hubrolu a až potom farbu. Veľký pozor na ten spej! Fakt aspoň 30cm, lebo to tečie ako zo šerbla.
auta sou maly a spraye sou velky pixly nejlepsi na necem nepovedenym si to skusit nez budes strikat tu masinu treba nejaky stary nebo polamany auto... a nebo treba krabicku od cd si nalakuj at mas trochu cit....
praveze tamiya spreje maju mensiu trysku ako klasicke co dostanes vo farboch lakoch.to by bol dost nelogicky krok dat tam obycajnu trysku len potom by si videl co su stekance alebo vrstva hruba dva milimetre.a navyse pol spreja rozpraseneho po okoli. ak to chces urobit s dobrym finishom kup si sedy primer(alebo zaklad alebo surfacer kazdy to vola inac)ten tamiyacky ale obycajny grey ten ti zakryje drobne ryhy a na ten nanes tymiya white primer ten je uz jemnejsi ma tam napisane ´fine´ no a potom uz len farba v tvojom pripade cervena.ked chces mozes to prelakovat ale TS13 ciry od tamky je dost horuci a zere dekaly ked su bud kratko vyschnute alebo su tam bubliny alebo das hned mokru vrstvu.takze skor by som volil ten ciry Mr. Hobby.
no ale ty odkazy sou na grafitti shopy takze tam budou mit velkej vyber ruznejch trisek ne jak barvy laky... takze od fat cap- rozstrik asi 15-25cm az po thin line kterej udela tenkou linku cca 3-5cm... mam jich dost odskousenejch ale na modelech sem to teda este neskousel kazdopadne sem este nemel problem se sprayem ze by mel spatne strikajici (cti nerovnomerne) trisku... takze je to asi bezpredmetny.... proste si vem nejakej kus plastu nebo neco a skus si to a uvidis sam....
Fíha, bezva kucí díky moc, něco tedy pod tu čevenou vyzkouším ... nechci to ale zase moc kombinovat a komplikovat. Prostě tam zkusím fouknout nějaký tem "primer or surfacer" a uvidím