Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Yamaha YZR M-1 MotoGP

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Yamaha YZR M-1 MotoGP

Příspěvekod Dale Cooper » 18 led 2013, 12:18

S ohledem na návštěvnost na foru a na osvědčený nápad Charona zakládám další tovární téma pro své motorky. Logika je jasná, budu dělat Yamah ještě nekoli, dosu jich mám asi 9? Nevím už taky přesně... Navíc podstatná část stavby se stále opakuje, proto mi připadá škoda dávat nové adresáře...

Takže první dáma na řadě je YZR M-1 ve verzi 2008, mám už hotové kapoty, ale ty vám, pro větší napětí, ukážu asi až po neděli :-) Jinak nevím, jak Charon, ale já už mám hlavně co s etýká dílů na Yamahy taky trochu zmatek, momentálně se nemůžu dopčítat toho, kolik mám vlastně stavebnic a které díly mám vlastně začištěné... Takže vždycky projdu krabice, zjistím, že půlku dílů mám k disapozici, pak dodělám tu druhou půlku a postavím model na kola... prostě sběratel :-D

K verzi 08... Použil jsem díly podle detailsetu od TS, ty kapoty jsou výborné... Málokdy má v ruce člověk tak dokonale padnoucí odlitky... Snažím se držet fotek, ale si mi pár detailů uteče, snad nikoliv podstatných...
Přílohy
yzrm1.jpg
DSC_0004.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Re: Yamaha YZR M-1 MotoGP

Příspěvekod Charon » 18 led 2013, 15:50

S 08čkama se roztrhnul pytel a to je dobře, taky mi jich ještě pár čeká a mam to štěstí, že mi doma přistály ještě nějaký sety ze kterejch jsem postavil všecky 08 v předcházející době, tak i origo stavebnice s kompletní náloží i obtiskama a ještě tu mam něco od tebe Dale. A souhlasim, je to naprosto parádní transkit, skvěle padnoucí. Hlavně nejhezčí GP bike, aspon pro mě.

Barvy asi tušim a jsem na to zvědavej.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 18 led 2013, 21:38

EEEE, z technických důvodů změna :-) Bude jiná... Udělal jsem chybu při kompletaci dílů, což zkomplikovalo barvení...Už tu ale byla :D ...

Jinak prosím tě... zkoušel jsem dnes nasadit kapoty a někde to vázne,... Určitě zevnitř budu ubrušovat, ale nenapadá tě, kde by to mohlo být? Napadá mě ten bazmek dole pod motorem, nejsem technik, ale asi olejová vana... chladič už má vůli, kolem něj to není... Koukám, kde bych ubrousil...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 18 led 2013, 22:04

Mě ty tvoje odlitky sedly i na model s motorem a chladičem 05, bez problémů. Motorku mam před sebou.
Jo možná ti to udělala nedostatečná vůle u boku motoru - u uložení klikovky a myslim i na pravé straně kryt uložení kliky. Jestli máš odlitky, který jsi mi dával naposledy, tak podmotorovej díl kapoty je potřeba víc vibrousit, na prvních odlitcích to nebylo. Z mého pohledu se mi jako nesedící na tvém modelu jeví náfuk do airboxu, kterej je hrozně nahoru, podivej na moje 08, tam je airbox skloněnej dolu, takže by ti mohl kapoty dát moc nahoru jako celek, proto to nemusí sedět.

download/file.php?id=650809&mode=view

PS: na rámu ti chybí výstuhy

vidim to na lagunu!
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 19 led 2013, 17:48

Výztuhy mám, ale nedával jsem je tam, měl jsem pocit, že by překážely a nejsou vidět... Zkusím to uvnitř vypižlat podle toho, cos napsal. :)
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 19 led 2013, 19:26

Zkusil bych sklonit i ten airbox.

Výztuhy tam nevadí ničemu.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 23 led 2013, 15:33

Tak už jsem tam dal ty kapoty. Airbox jsem nakonec musel zkrátit, nějak jsem byl líný hledat v návodu, tak nevím, jak to TS má, ale po nasazení byl cca o O.5 cm delší, tak jsem to trochu příříznul na rámu a a už je to OK. Co se týká kapot, tak tam vadil nakonec takový ten černý bazmek (technici prominouú, co je vpravo za chladičem a před motorem, jako neodborník a humanista to tipuju na nějaký olejový filtr... Po jeho odstranění vše sedlo jak má... Zbytek kapot je víceméně hotov, včetně štítku, takže mne čeká asi dneska večer kompletace... No a pak ještě nějaký ten den na detaily...
Přílohy
DSC_0011.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 23 led 2013, 15:35

oops, kvůli fotce jsem nasadil přední kolo a musím ho ještě přišroubovat obráceně :-D
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 23 led 2013, 17:30

Lorenzo land...

Je to olejovej filtr... černej bazmek :grin: cidiš, na to jsem nevzpoměl, že to tam vadí, ale já měl odlitek filtru ze stavebnice a ten je zepředu, takže mě tam nevadil

Sakra, už se těšim na další 08čky, který mě čekaji a že jich nebude málo :twisted:
Přílohy
505709.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 24 led 2013, 21:58

Taky jsem čekal spíš Lagunu, ale Lorenzo land super volba. Obtisky mám taky doma a do budoucna si najde místo ve vitríně. Jsem zvědavej na finiš, na komplet bike.
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 19 dub 2013, 14:01

Momentálně dělám nějaká auta, ale odskočil jsem si zase k motorce... Z mého pohledu nejhezčí zbarvení, co jsem zatím stavěl. Půvdní záměr byl jen mít další neobvyklou verzi ve sbírce, ale i přesto, že jsem tam pár věci při stavbě přehlédl, tak ty barvy jsou geniální! Pokud se nic nepokazí, bude do cca 10 dnů hotová a už teď mi dělá radost....Díky Charonovi za půjčení předlohy pro kapoty.
Přílohy
Misano.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 20 dub 2013, 09:22

Ty vole tak to je mazel [-o< [-o< [-o<
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 20 dub 2013, 12:00

Pravda, tohle jsou hodně zajímavý barvy. Moc se mi tohle líbí ve spojení s modrejma pětipaprskovejma ráfkama
Přílohy
EICMA2012_3361YamM1Lorenzo.jpg
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomle1 » 20 dub 2013, 12:17

No, řekl bych, že Dale nám tuhle dobrůtku naservíruje
tomle1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 29 dub 2013, 11:13

Tak po všech komplikacích z minulého týdne jsem si navíc dnes rozříznul prsty a nemůžu v levé držet drobné díly, takže pár dnů to teď asi nepůjde... Aspoň je z konce minulého týdne na kolech...
Přílohy
DSC_0967.jpg
Dale Cooper

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno