Na rozdíl od aut, kde mne berou nejvíc starší kousky, třeba ze 70. let, u motorek to mám naopak... Čím novější, tím lépe. Proto mě štve, že Tamiya dlouho nic nevydala. Navíc těch dekálových variant! Proto mě žralo, že se nedá sehnat Honda 212... No a když se nedá sehnat, nezbývá, než po vzoru Charona sednout a vyrobit si ji... Náhoda chtěla, že se mi dostal v hráčkárně do ruky dobrý základ, Gresini 08 od New Ray... Naslepo jsem ji za 300,- koupil, uvidíme co se s tím dá dělat. Když jsem srovnával fotky(díky Charone!), tak to nebylo dokonalé a superpřesné, ovšem ani nepoužitelné. Nakonec jsem zkusil k rozdělané motorce nasucho přidat pár kusů z RC211V... K mému překvapení to sedlo perfektně. Takže jsem se někdy v únoru dal do práce. Připravil jsem si disky a sáhl jsem na hračku. Dlouho trvalo, než jsem zatmelil kyvku a viditelné části kostry a motoru. Stalo se v pátek, nedočkavě jsem dal na kostru sváry a dal kostru do barvy a šlo to...V sobotu jsem měl volno, tak jsem pracoval na kapotách a večer jsem si mohl dovolit nastříkat demonstračně alespoň oba blatníky a kousky bočnic... V tuto chvíli už mám nachystavou i podsedlovku a nádrž ke stříkání, kapotu dotmeluji a jak se zdá, z kombinace hračky a Tamiye vznikne regulérní a plnohodnotný model. Předkládám tedy zatím malé demo, od teď už bude stavba veřejná...
Z barev jsem měl původně v plánu de Angelise z roku 08, na kterého bych si sám udělal dekály. Nakonec jsem dostal tip na obtisky na továrnu z roku 07, které dělá S27. Bohužel, dekály jsou navržené na pouhé polepení 211ky, což znamená, že mimo reklam se vše musí maskovat a stříkat. Proto trochu pomalejší tempo... Nicky Hayden sice obhajoval titul, ovšem Dani Pedrosa ho v sezóně 07 přejel rozdílem třídy, takže výběr padl na Daniho 26ku. Tím pádem mám dobrý základ na špičku sezóny, protože už mám ve vitríně Rossiho M-1 07, pracuju na vicemistrovi Pedrosovi a v krabičce čeká Stonerova Ducati 07