Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honda RC212V 2007, konverze Tamiya 1/12

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Honda RC212V 2007, konverze Tamiya 1/12

Příspěvekod Dale Cooper » 29 bře 2010, 12:47

Tak tenhle kousek jsem dlouho doma sušil... Prozradil jsem o něm něco málo jen pár lidem, fotky dělám dnes úplně první... Ještě ráno jsem si myslel, že si to budu dále schovávat, ale pak jsem si řekl, že už je možné obrázky uvolnit.

Na rozdíl od aut, kde mne berou nejvíc starší kousky, třeba ze 70. let, u motorek to mám naopak... Čím novější, tím lépe. Proto mě štve, že Tamiya dlouho nic nevydala. Navíc těch dekálových variant! Proto mě žralo, že se nedá sehnat Honda 212... No a když se nedá sehnat, nezbývá, než po vzoru Charona sednout a vyrobit si ji... Náhoda chtěla, že se mi dostal v hráčkárně do ruky dobrý základ, Gresini 08 od New Ray... Naslepo jsem ji za 300,- koupil, uvidíme co se s tím dá dělat. Když jsem srovnával fotky(díky Charone!), tak to nebylo dokonalé a superpřesné, ovšem ani nepoužitelné. Nakonec jsem zkusil k rozdělané motorce nasucho přidat pár kusů z RC211V... K mému překvapení to sedlo perfektně. Takže jsem se někdy v únoru dal do práce. Připravil jsem si disky a sáhl jsem na hračku. Dlouho trvalo, než jsem zatmelil kyvku a viditelné části kostry a motoru. Stalo se v pátek, nedočkavě jsem dal na kostru sváry a dal kostru do barvy a šlo to...V sobotu jsem měl volno, tak jsem pracoval na kapotách a večer jsem si mohl dovolit nastříkat demonstračně alespoň oba blatníky a kousky bočnic... V tuto chvíli už mám nachystavou i podsedlovku a nádrž ke stříkání, kapotu dotmeluji a jak se zdá, z kombinace hračky a Tamiye vznikne regulérní a plnohodnotný model. Předkládám tedy zatím malé demo, od teď už bude stavba veřejná...
Z barev jsem měl původně v plánu de Angelise z roku 08, na kterého bych si sám udělal dekály. Nakonec jsem dostal tip na obtisky na továrnu z roku 07, které dělá S27. Bohužel, dekály jsou navržené na pouhé polepení 211ky, což znamená, že mimo reklam se vše musí maskovat a stříkat. Proto trochu pomalejší tempo... Nicky Hayden sice obhajoval titul, ovšem Dani Pedrosa ho v sezóně 07 přejel rozdílem třídy, takže výběr padl na Daniho 26ku. Tím pádem mám dobrý základ na špičku sezóny, protože už mám ve vitríně Rossiho M-1 07, pracuju na vicemistrovi Pedrosovi a v krabičce čeká Stonerova Ducati 07 :-). Pokud se staví modely pro radost, pak si ji právě dělám :-)!
Přílohy
DSC_0092.jpg
DSC_0091.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Re: Honda RC212V 2007, konverze Tamiya 1/12

Příspěvekod Charon » 29 bře 2010, 14:21

Tak konečně!
Jsem zvědavej jak se s tim popereš. Vypadá to slibně, ale vidim tam kopu práce a nebude to sranda doladit
Taky jsem to před asi půl rokem zvažoval, ale nakonec vyhrály další SBK.
Já bych dělal haydena, pedrosu moc nemusim i když kluk umí
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 29 bře 2010, 14:37

No, uvidíme, s chybama se musí počítat, jak opakuji, o motorkách vím jen velmi málo, takže budu stavět podle fotek, nicméně, cílem není postavit superdokonalý model, cílem je mít 212 ve vitríně... A když to nebude super, nevadí, hlavně aby nebylo poznat, že je to konverze z hračky...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 29 bře 2010, 17:42

respekt [-o< inak tie hondy od modulo ci cgm ci co to je sa daju objednat cez racoon..mailom ale ktovie ci uz niesu fuc a navyse te penaaaze. skvely napad mimochodom
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 30 bře 2010, 06:02

Moc pěkný =D> ,tato stavba mě hodně zajímá,jsem příznivcem týmu Repsol a Daniho taky.Budu rád sledovat.
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 31 bře 2010, 07:38

Tak jedna demo sestava... V podstatě tím hrubá stavba téměř končí... Zbytek kapoty pomalu dodělávám, nevěřili byste tomu, ale když stáhnete barvu a dáte to do surfu, tak to vypadá jako normální transkit :-) Aby ale štítek seděl na bočnicích, celé jsem to slepil, vyplnil modelovacím tmelem, nakonec to opatrně zase rozřežu. Ani to není moc silný plast, jediné, co jsem ještě nerozhodl jak přesně vyřeším, je průhledný štítek. Je možné ztenčit původní(poslední možnost, do toho se mi nechce), nebo podle starého vytáhnu nový, tenký, z destičky, nebo zkusím přiříznout a osadit Tamiyácký (po vyzkoušení tuhle variantu preferuji). Teď mě čekají hlavně díly Tamiya, které na to postupně budu navěšovat, budu dodělávat detaily apod... V této fázi už vím, že model brzy dokončím... Zapomněl jsem zmínit výfuky, ty budou opět upravené z hračky, kromě příšerného zpracování mají dobrý tvar a velikost, takže je jen musím opracovat.
Přílohy
DSC_0205.jpg
DSC_0204.jpg
DSC_0203.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 31 bře 2010, 08:02

Motorka se mi v realu vubec nelibi(la), ale mas to skveli. Ten lak a ty barvicky to je pastva pro oci, mistre...
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 31 bře 2010, 09:53

Vypadá to pěkně a zajímavá předělávka z hračky
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 01 dub 2010, 10:17

No nechci rejpat, ale určitý proporce mi úplně nesedí

pro inspiraci
http://www.modelergp.com/2008/33/index.html

PS: nechceš se zbavit přebytečných čísel z obtisků?? kdyby jo měl bych zájem o haydenovi jedničky
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 01 dub 2010, 21:20

Diky za link.... S jednickama neni problem...
Muzu se zeptat konkretne co nesedi? Ono toho tam zatim moc neni... :-)Ptam se vazne, protoze motorkam nerozumim... JInak si urcite nedelam absolutni narok na presnost...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 01 dub 2010, 22:10

Nějaký rozdíly jsem ti zvýraznil (podsedlák by byl hezčí se špičkou a i přesnější, zadní blatník je původní, vid? je asi na kolo o většim průměru, boční části kapoty na rám, nejsou takhle v celku, když mrkneš na referenční fotky je to na rámu jen barva a záslepka oválnýho otvoru a až níž je větší kus kapoty, ten přední blatník asi neni chyba, poněvač se vyskytoval i s průlisem, jen jestli to nebyli jen testovačky? na motorkách z počátku sezony jsem průduch nenašel- na továrních motorkách)
ty poměry - podsedlák trošku delší a špičatější, Ale ten kterej mi trochu vstává na mysli (za kterej nemůžeš) je poměr kol k délce motorky, respektive rozvoru (podle srovnání to vidim na delší zadní kyvku u new raye) - tim pádem bude výsledná motorka poměrně velká, možná o fous delší než M1
Budeš řezat rám od kyvky?? opticky to pomůže

Ber to jako konstruktivní kritiku, ne jako buzeraci
Přílohy
Bez názvu.JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 02 dub 2010, 07:13

Diky za namety. Tu podsedlovku uz necham jak je, podle fotek jsem vahal na jejim zahroceni, ale nechal jsem to byt. Ale uznavam, ze "odbornika to vyslovene drazdi":-). Co se tyka predniho blatniku, je to jak rikas, videl jsem fotky s obojim. Zadni blatnik je nasazeny jen paskou a budu s nim hybat, to znamena, ze pomery k podsedlovce apod. se urcite zmeni... pod nadrzi by to mozna chtelo vyssi rantl, ale od zacatku stavby jsem si nekladl stavet superpresnou kopii, muj postoj k tehle stavbe je takovy, jaky jsme kdysi meli ke spitfirum... Vsichni jsem vedeli, ze zadna stavebnice nema spravne spodek centroplanu, ale oprava byla pracna, tak jsem se vsichni snazili aspon postavit poctive tu stavebnici, co byla k dispozici i s chybou... Pokud vim, podobne se byvali kolegove od letadel do dnes prou okolo cumaku u stuky... v 1:72 hraji o pul cm, coz uz dela hodne, urcite vic nez tady v 1:12...
Bocni kapotky... Hodne se menily, mam to nastudovane... Tyhle z Raye jsem pouzil podle tehle fotky od tebe, kde je ma Hayden... Mimochodem, ta fotka se mi velmi libi jako obcasnemu fotografovi, a diky ni jsem se vlastne do tehle Hondy pustil... priznam se, ze nevim, jestli tuhle kapotkovou verzi mel i Dani a nevim, jestli je ze zavodu. Ale pohledam to... Pocitam, ze by tyhle kapoty mohly mit spis na konci sezony, protoze s nimi jezdil Gresini v 08.... Urcite ale jeste zvazim, jestli nebudu delat jeste tu minimalizovanou variantu.
Jako buzeraci to neberu, budu rad za upozorneni, jak rikam, motorkam nerozumim, ovsem je mozne, ze nektere upravy delat nebudu, protoze mi prijdou zbytecne, ostatne podobne jsem to udelal na Yamaze 07. Tam si ale vycitam prehlednute nove zebrovani na nadrzi, to mne mrzi :-(
Přílohy
hayden_8989.jpg
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 02 dub 2010, 07:25

Tak jsem si projel fotky... Bocnici predelam, Dani ji v nemel patrne v zadne zavode, tuhle verzi jezdil asi opravdu jen Hayden, Konkretne mel tyhle bocnice minimalne v Australii. Mozna ji mel furt, ale nehledal jsem jeho motorky, jen Daniho a Hayden se mi tam s touhle boncici pripletl. Jinak byla tahle bocnice typicky pro Gresini. Takze diky za upozorneni na chybu, predelam to a kapotu zmensim...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 02 dub 2010, 09:15

Je mi jasný, že všecko předělávat nebudeš už vzhledem k těm barvam a obtiskum.
U toho blatníku, když sem se po tom pídil, tak testovačky měly dirku, ale motorky ze začátku sezony ji neměly a po pozdější verzy sem nekoukal. A když sem koukal po Pedrosovi, tak na bokách měl opravdu redukovanou verzi kapoty, Hayden asi kuli svym rozměrum to měl trošku jinak a známe hotové modely nebo hračky - tam se to moc neřeší. A když se podívam na další motorky, tak se to liší často kus od kusu, jestli to je kuli ondividálnim potřebam jezdce?
Za odborníka se nepovažuju, jen za člověka co občas řeší podobný věcy
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Davator » 03 dub 2010, 21:35

Ale i tak to máš moc pekný a ještě k tomu pěknej model sám o sobě. Super =D>
Davator

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno