Zdravím, tak v tomhle předvánočním shonu přidávám opět jen něco malého. Po prostudování té trošky podkladů co mám, jsem zjistil, že ona „Japonská verze“ polokapotáže má i více variant a různých úprav a to na každé fotce jiné (světla, kapotáž, brzdy, kablíky... atd.). Tudíž je nejednoznačné určit, která je správná a jediná. Dobových fotek je pomálu a míchají se s těmi současnými replikami, které jsou už ale hódně předělané. Proto jsem se rozhodl splácat jakýsi hybrid mezi všemi úpravami. Co jsem uznal, že by bylo reálné a že by se mi povedlo na moto udělat, je tam (stejně to nikdo nepozná) . Všiml jsem si, že na původním foto má bajk brzdy dopředu! Jednoduše jsem přední vidlici prohodil a otočil... a je to. Ještě jsem dodělal z drátku jakési trubky či svorky na obou bocích vidlice. Taktéž zbarvení předního a zadního kola u této verze je rozdílné! Jeden odkrytý světlomet je původně moc utopen v přední masce, bude nutné jej malinko vypodložit a vystrčit ven. Kapoty nechám tak jak jsou z krabičky, celkem odpovídají, jen přidám na nádrž náústku a hadičku. Kablíky jsou kapitolou samou o sobě, to moc rozebírat nebudu. Přidal jsem, co jsem sám zvládl (viz foto). Zabarvení svodů a výfuk. potrubí je také pokaždé jiné, zvolil jsem kompromis a jemně napatinoval + přidány svěrné pružinky. Uvidím tedy, co z toho vlastně nakonec vyleze... Zatím jsem tady … skládám přední vidlici a pak už jen kapoty (mám je slepené, už jen rozříznout, zabrousit a zabarvit + dekálky).
Vypadá to zatraceně dobře!!! Obdivuju čistotu stavby!!! Já dělám v takovým bodelu, že bych se měl skoro až stydět a ty na tom modelu nemáš ani smítko prachu... Fakt úplně nádherný..
K té čistotě na stole ... samozřejmě, že když dělám tak se prachu, drobkům a špíně taky nevyhnu. Ikdyž se snažím hotové dílky udržovat v čistotě a pečlivě je ofoukávám. Ty poslední fotky nahoře jsou focený na jídelním stole na druhý den. Jinak sem tam fotím při stavbě (nebo hned po) a model beru do "gumových prstů"... on tam ten prach je, ale foťák ho jaksi nezachytil a skryl ...tak, a jeden malý up! Přední vidlice dokončena a nasazena ... šlo teď jen o kompletaci nachystaných dílků
Tááaak v době Vánoční jsem si dal od modelování víceméně pokoj . Jen jsem přebrousil a nalakoval kapoty a začal s dekálkama. Nachystal jsem si všechny ostatní díly (moc jich už není, asi 4) na kompletování. Zkusmo jsem nasadil kapotáž a celkem OK, až na držák přední kapoty a světlometu, který byl napevno už na rámu. Netuším kde se stala chybka, ale je vychýlen asi o 2-3mm(! ) na jednu stranu, místo aby byl přímo středem rovně. Zkusím ho tedy „nějak narovnat“. Nic moc jsem nefotil, nebylo moc co … takže obrazem až příště, snad už s hotovýma kapotama. Čaves a díky Alda
Zdarec ... konečně Nebylo moc času a navíc jsem ležel ve špitále na kapačkách ... ale už je to za mnou a jsem tu zpět Nemohl jsem moc fotit a dokumentovat, měl jsem takovej modelářskej absťák, že jak jsem dorazil domů, hned jsem se do toho pustil a dorazil to!!! Takže to stačí jen trošku koukatelně nafotit a příště už v galerce... čágo Alda