Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honda RC211V 03 1/12 Tamiya ROSSI

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Honda RC211V 03 1/12 Tamiya ROSSI

Příspěvekod ondreee » 11 čer 2025, 14:39

pokial viem, tak Alclad 2 stale funguje ale kvoli brexitu si to osetrili posunutim licencie. Stale sa to da zohnat kade tade tak som z toho riadne dopleteny :)
Tiez mam oba produkty a su uplne rovnake. Ammo robi aj ten "mliecny" Aqua Gloss.. nemam ho rad lebo strasne zteka z povrchu a koncentruje sa na hranach a kutoch.
Btw. farba Polished brass od alcladu (potazmo ammo) je podla mna "povinne citanie" kazdeho moto modelara :)
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 12 čer 2025, 08:39

Jestli mohu vstoupit, tak mám doma jak Alclad II tak X-treme metal chrome od Miga a přijde mi každý úplně jiný složením i vlastnostmi. Alclad je snadnější na nanášení, fakt úplně na pohodu se s sním stříká, ale je náchylnější na odírání, ale jak sviňa, párkrát to vezme člověk do ruky ten díl a hned má odřené hrany, nepomůže ani rukavice, ale to samé dělají v podstatě i jiné barvy, třeba černá na hranách rámu (dával jsem šedý surf, tak to pak leze ven podklad) a ten od Miga, ne jen že jinak páchne, má jiné složení, ten zase lépe drží, ale má tendenci nechávat ťápoty na povrchu, stalo se mi to u výfuku na Alcklad se může sahat bez rukavice a nezůstane tam nic na Migu zůstávají DKT. Z uvedeného jsem vyvodil závěr, že jsou každý jiný složením, i když výsledky jsou si velmi podobné, možná má ten Mig o něco vyšší lesk. Mám ještě jeden chrom od Miga, ten super chrome a ten jsem ještě neměl čas testovat a ten už by snad měl být hodně dobrý, tak se uvidí, jak to bude makat.

Co se týká laku na chrom a na stříbrné, tak mají na MN modeláři ještě pár kousků 2 složkového laku, mělo by to fungovat, ještě jsme také neměl možnost to odzkoušet. Doposud jsem k lakování používal ten od AK 3G, naředěný destilovanou vodou, relativně dobře na povrchu drží, ale jak psal Charon, bude to dělat asi každý akrylový lak na chromu a stříbru, že se bude shlukolvat v zákoutích, proto bude nezbyvá trpělivost a několik za sebou následujících mikrovrstev, jinak to nepůjde. Tedy moje postřehy ze stavby M1. jinak zatím jiné zkušenosti v této oblasti moc nemám ,ale třeba můj pohled může pomoci.

https://www.car-model-kit.cz/etch-for-b ... ero-paints

https://www.constellationhobbies.co.nz/ ... aee962d834
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 12 čer 2025, 10:41

Micháš tu dvě řady produktů. To co se tu píše se týká barev v odkazu, co jsem dával já. Tedy lahvička obsahuje nápisy alclad a mig. Nikoli extrémně metal od miga, který je o dost staršího data.
Ano ty vlastnosti co píšeš, skutečně má.

Pak máš ještě další sady kovových barev gunze a to je další a další psaní.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 12 čer 2025, 13:13

Pravdu máš, na odkaz jsem nekoukal.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 12 čer 2025, 15:47

Aste by som doplnil informaciu od Mausa a uz nebudem Atoskovi spinit vlakno :)
Ten 2K lak od ZERO nie je na strieborne farby ale na surovy kov aby nezoxidoval. Prisiel som samozrejme na to az ked som si ten lak objednal :D :D :D
Ale vyskusam to tak ci tak lebo charon pisal, ze ked sa 2K na chrom aplikuje pomalicky, nestrati to lesk.
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 20 čer 2025, 15:30

Jejda chlapci, taková bouřlivá diskuze k vůli mému chromu. :oops: Děkuji vám všem za rady. Já to už měl stříklé tím od MRP. Pak dal dvě vrstvy laku od Gunze, Superclear III a výsledek je uspokojivý. Je to tak lesklé, že se barva chová jako zrcadlo, jen na těch fotkách to vypadá, že barva má hrubý pigment, ale to je asi tím zvětšením, reálně to vypadá moc hezky a dokonce i v místech, kde jsem tu kyvku celou zevnitř přetmelil. Poslední fotky podsestavy. Píště už bude motor v rámu, zadní kyvka zavěšena a kolo z řetězem. Tak to u bude jiné pokoukáníčko. Za řetěz děkuju Charonovi, jeden z bonusů, který dodal k této převzácné stavebnici. ;-I
Přílohy
IMG_1845.jpg
odvrtání otvoru pro magnet na uchycení kapot, už žádné šrouby
IMG_1854.jpg
blejská se to jako psí kulky
IMG_1855.jpg
druhá strana
IMG_1856.jpg
komplet rám
IMG_1858.jpg
drobotina podsestavy, stojan je rovněž přetmelen
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 20 čer 2025, 19:56

Pecka. Rád sleduju!! Líbí se mi to!!
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 22 čer 2025, 13:11

CHARON
Pochvala od velmistra Charona, děkuji Jiříku, moc jsi mě potěšil. Těším se, až zase o kousek posuneš svou červenou krásku, jsi pro mě velkou inspirací a zdrojem pokroku v mé práci ;-I
A nyní, jak jsem slíbil, podsestavy jsou spojeny v jeden celek. Přátelé, to byl horor. Stavebnice je chyrurgicky přesná a lícuje tak, že by do spáry mezi díly nešla zasunout ani žiletka. Takže, když každý díleček nabarvíte, zalakujete a napatinujete, přesto, že stříkací pistole nanese pouhé mikrovrstvičky, nejde pak díly zapasovat do sebe. Vždy jsem to řešil u kapot, kde jsem spoje maskoval, aby se tam nedostala barva, ale u rámu kyvky a motoru? Nikdy, až nyní, no horor. Ale vše dobře dopadlo, jak ráčej vidět na přiložených foto.
U dvou bych se rád zastavil. U první, kde jsem chtěl prezentovat zrcadlovost povrchu a tak jsem díl položil na plánek a vidíte, že se logo a nápis Tamiya krásně odráží od povrchu, který je navíc zaoblený všemi směry. A pak poslední fotka, kde s vděkem vzpomínám na ONDREEHO, který, když ještě nevyráběl vlastní šroubky, objednával tyto daleko za mořem. A tak dostal mou důvěru a vybral i pro mne. Tehdy jsem si říkal, proč tyto a ještě tyhle? Na co mě to všechno bude? Ale ONDREE moudře vybral. Teď oceňuji jeho výběr, hodí se mi všechno! Díky bráško! ;-I Na poslední fotce je vidět, jak je nemodelová křížová hlava šroubu zadní osy kola zcela překryta šestihrannou leptanou maticí, podložkou a závlačkou z leptané GP sady. Jak krásné......a při tom.....taková maličkost.
:) :) :) =;
Přílohy
IMG_1862.jpg
Všimněte si, odrazu nápisu z plánku na povrch kyvky.
IMG_1865.jpg
IMG_1866.jpg
IMG_1867.jpg
IMG_1868.jpg
IMG_1869.jpg
IMG_1870.jpg
Lepty překrývající hlavu šroubu osy zadního kola.
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Straza » 22 čer 2025, 20:08

Zdendo, jenom zírám a žasnu s jakými detaily pracuješ. Oku to lahodí a modelářovo srdce plesá.. Smekám! =D> =D> =D>
Straza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 23 čer 2025, 07:52

Ahoj Rady, rád tě tady vidím :) :) :) Právě že už do těch detailů tolik nejdu, jako dřív, ale když se pro nějaký rozhodnu, tak to musí být stopro. Děkuji za hezká slova, potěšil jsi mě ;-I
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 24 čer 2025, 12:52

Krásná práce Atosíku a pro mě velká inspirace, tuhle potvůrku mám doma také a hned 2x, zkusím na jednu verzi sehnat jiné obtisky, ale jinak to zbravení Repsolu je parádní.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 25 čer 2025, 17:58

Zdenko moj paradne ti to ide. Ja som si uz kvoli tebe (a Honzikovi Merhautovi) ten Valejo matny mliecny lak kupil tiez :)
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atos » 23 črc 2025, 18:53

Děkuji všem za hezká slova. Jsem tady s dalším postupem a pro mě s naprostou novinkou. Ta spočívá v tom, že jsem si odstříkl část obsahu spreje do plastového sáčku se zipem. Je potřeba z barvy dostat stříkací plyn. Na jedné z fotek je vidět, jak je sáček nafouklý a tak několikrát po sobě (ani jsem to nepočítal) vždy sáček protřepat a vzniklý plyn vypustit a to a do doby, až tam žádný není. Pak ustřihnout rožek sáčku a barvu přepustit do lahvičky. CHÁRON říkal, že tam stejně zůstane zbytkové množství plynu. A zase měl ten starý mazák pravdu! I když lahvičku otevřete po několika dnech, sykne jako právě otevírané pivko. Stříká se ale úplně normálně. Vytváří takovou modročernou metalízu. Bohužel na fotce ten odstín není vidět. Jsou zde rovně použity vynikající šrouby Geronimo, které sehnal ONDREE. Co bych si bez nich jen počal.
Přílohy
IMG_1995.jpg
vše připraveno k pokusu, alchymie může začít
IMG_1998.jpg
všimněte si, jak je sáček plynem nafouklý
IMG_2004.jpg
bílý základ
IMG_2123.jpg
hotový blatník, vyšperkovaný šrouby Geronimo
IMG_2126.jpg
Geronimo jsou použity i na podsedlovce
Atos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kulík » 24 črc 2025, 15:31

Máš to parádní Zdenálku. jinak od pondělí mám celý týden dosah, tak se zastav na kafe.
kulík

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno