Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Honda RC211V 03 1/12 Tamiya ROSSI

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Honda RC211V 03 1/12 Tamiya ROSSI

Příspěvekod ondreee » 11 čer 2025, 14:39

pokial viem, tak Alclad 2 stale funguje ale kvoli brexitu si to osetrili posunutim licencie. Stale sa to da zohnat kade tade tak som z toho riadne dopleteny :)
Tiez mam oba produkty a su uplne rovnake. Ammo robi aj ten "mliecny" Aqua Gloss.. nemam ho rad lebo strasne zteka z povrchu a koncentruje sa na hranach a kutoch.
Btw. farba Polished brass od alcladu (potazmo ammo) je podla mna "povinne citanie" kazdeho moto modelara :)
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 12 čer 2025, 08:39

Jestli mohu vstoupit, tak mám doma jak Alclad II tak X-treme metal chrome od Miga a přijde mi každý úplně jiný složením i vlastnostmi. Alclad je snadnější na nanášení, fakt úplně na pohodu se s sním stříká, ale je náchylnější na odírání, ale jak sviňa, párkrát to vezme člověk do ruky ten díl a hned má odřené hrany, nepomůže ani rukavice, ale to samé dělají v podstatě i jiné barvy, třeba černá na hranách rámu (dával jsem šedý surf, tak to pak leze ven podklad) a ten od Miga, ne jen že jinak páchne, má jiné složení, ten zase lépe drží, ale má tendenci nechávat ťápoty na povrchu, stalo se mi to u výfuku na Alcklad se může sahat bez rukavice a nezůstane tam nic na Migu zůstávají DKT. Z uvedeného jsem vyvodil závěr, že jsou každý jiný složením, i když výsledky jsou si velmi podobné, možná má ten Mig o něco vyšší lesk. Mám ještě jeden chrom od Miga, ten super chrome a ten jsem ještě neměl čas testovat a ten už by snad měl být hodně dobrý, tak se uvidí, jak to bude makat.

Co se týká laku na chrom a na stříbrné, tak mají na MN modeláři ještě pár kousků 2 složkového laku, mělo by to fungovat, ještě jsme také neměl možnost to odzkoušet. Doposud jsem k lakování používal ten od AK 3G, naředěný destilovanou vodou, relativně dobře na povrchu drží, ale jak psal Charon, bude to dělat asi každý akrylový lak na chromu a stříbru, že se bude shlukolvat v zákoutích, proto bude nezbyvá trpělivost a několik za sebou následujících mikrovrstev, jinak to nepůjde. Tedy moje postřehy ze stavby M1. jinak zatím jiné zkušenosti v této oblasti moc nemám ,ale třeba můj pohled může pomoci.

https://www.car-model-kit.cz/etch-for-b ... ero-paints

https://www.constellationhobbies.co.nz/ ... aee962d834
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 12 čer 2025, 10:41

Micháš tu dvě řady produktů. To co se tu píše se týká barev v odkazu, co jsem dával já. Tedy lahvička obsahuje nápisy alclad a mig. Nikoli extrémně metal od miga, který je o dost staršího data.
Ano ty vlastnosti co píšeš, skutečně má.

Pak máš ještě další sady kovových barev gunze a to je další a další psaní.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mause » 12 čer 2025, 13:13

Pravdu máš, na odkaz jsem nekoukal.
Mause

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 12 čer 2025, 15:47

Aste by som doplnil informaciu od Mausa a uz nebudem Atoskovi spinit vlakno :)
Ten 2K lak od ZERO nie je na strieborne farby ale na surovy kov aby nezoxidoval. Prisiel som samozrejme na to az ked som si ten lak objednal :D :D :D
Ale vyskusam to tak ci tak lebo charon pisal, ze ked sa 2K na chrom aplikuje pomalicky, nestrati to lesk.
ondreee

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno