na mašině pilně makám, nestíhám fotit, resp. zatím ještě není co fotit, ale brzo snad bude, zatím posílám foto pidi komponentů na vylepšení motoru, něco dílem lití, takové to domácí odlejvání a něco dílem výroby, zabralo to chvíli času a ještě vyrábět bude nutno, jak jsem již vedl, plánuji sundávací boky a mac dekl pod sedačkou, takž doplním to co by mohlo být pod úhlem vidět, sundavací nádrž nebude, na to bude jednou super stavba v detailu sléknutá do naha, ale teď je to jen spíše testování
tak můj pokus o přestříkání proužků na kola selhal na materiálu, chce to jemnější materiál, nějakou fólii s ostrýma hranama, místo je to kostrbaté, tedy neostré okraje a místo se barva dostala pod, sice jen na kousíček, ale přesto, takže jsem to jemně obrousil a přešel na obtisky. Chce to ploter a lepší materiál a pak to půjde, mám dohodnutou výrobu masek, tak to asi spojíme v jedním i proužky na kola. Ještě poznámka k obtiskům, ty na zadní kolo jsou ok, ale ty na předek mají malý oblouk, kdo to lepil, ví jaká je to pakárna, takže ty 3 části, co dávají celek, je nutno ještě rozdělit na poloviny a jít po částech, jinak nebude kruh rovný a i tak je to opravdu problém udržet hezky v pravidelném kruhu, proto bude třeba udělat masky a stříkat. Takže jsem pokračoval karbonem a začal lepit proužky na kola. Je to zatím takové o ničem, nic neroste, samé drobnosti, ale brzo se pustím do motoru a zadní kyvky.
Ke karbonu: opět jsem tvořil masky, tentokráte mě čekal nejsložitější díl a byl to fakt opruz a to sacák, naštěstí jsem dělal jen krk nasávače a pak boky, co jsou vidět pod nádrží a u rámu, zbytek bude schovaný, není třeba jej teď řešit, ale už mám nějakou představu o tom, jak to budu muset jednou udělat, až udělám nahotinku - začal jsem vnitřkem, díly použité z jiné stavebnice, kde ještě nebyl tento díl slepen a je dobře, že je mám
na závěr boky u nádrže, nejprve jsem obložil ze zbytků proužky kolem trojúhleníku, pak jeho lemy a na závěr dle šablony čelní díl, tedy tvořeno ze zbytků, karbon vyschne a po návratu z Hungary se může lakovat
Mausiku pěkná práce s karbonem. Velká pochvala Učíš se rychle! Pozor však na lakování, ne každý karbon je lesklý. Dobře mrkni na fotky skutečných mašin.
Atosíku, jel jsem dle tvých rad, jako je to pakárna, ale stojí to za to.
lak na karbonech zraje, odskočil jsem k motoru, nebýt pár chyb, tak bych to měl, musím místy opravit chrom, zítra opravy, problém je v tom, že jsem původně chtěl detaily jen mimo kapotu, co bude vidět, ale pak jsem se rozhodl udělat sundavací boky a sedačku, takže se musí doplňovat. Jo na foto je také vidět krom odvrtání také nasazení šroubů přímo u motoru a v porovnání jak to vypadá s naznačenými šrouby vany motoru a pak jejich ovdrtání a dolepení menších šroubů. Kdybych to věděl, tak jsem odvrtal před barvením, příště zas vím, čemu se vyhnout
Naposledy upravil Mause dne 29 dub 2025, 23:03, celkově upraveno 1
další šrouby na malých deklech motoru, nové na spojce a složil jsem již zadní pružinu. Pokračování úpravami motoru, opravou laku a chystání dílů k zástavbě detailů na motoru. Do laku půjdou disky, nasdit pneu, dodělat obtisky a s motorem se budu snažit také nějaký posun na zadní kyvce, přes prodloužený víkend bych to viděl k velkému posunu vpřed