Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ducati Panigale S 1199 Tamiya 1/12

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Ducati Panigale S 1199 Tamiya 1/12

Příspěvekod Elvis034 » 15 lis 2024, 15:49

Svět se zbláznil a já se pouštím modelářsky do jedné stopy. Pro prvotní zkoušku jsem zvoli Ducati Panigale S 1199 od Tamiye v 1/12 s několika detail sety. Původně jsem uvažoval o verzi Tricolore, ale vzhledem k tomu, že jsem ji v téhle verzi viděl již na několika výstavách, tak půjdu cestou jiného zbarvení. Rozhoduju se mezi bílou perletí, kterou jsem našel na jedné stránce a nečem na způsob Blue Nethuns od Lamborghini. Existuje u téhle stavebnice něco, na co si dát pozor? Prosím zdejší zkušenější o rady. Kola (resp. ráfky) by měly být každopádně zlatý.
Přílohy
DSC01826.JPG
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Re: Ducati Panigale S 1199 Tamiya 1/12

Příspěvekod Charon » 21 lis 2024, 09:15

Ahoj. Model se staví moc pěkné. Sedí jak má. Jediný je potřeba při umístění světla pořádně zacistit a usadit co nejblíž krku řízení. Pak je ok i na šroubovy spoj bok vs.predek.

Pak má model určitě nepresnosti daně nutnosti konstrukce kitu. Třeba osy kol by měly být duté - jde to resit. Je potřeba nedávat moc laku na části kapot okolo zadního světla - u dost modelu odstavaly kapoty od sebe v hraně při bočním pohledu.
Největší průser za mě jsou kotouče - diry jak do pr.. myslim ty odvetraci na brzdne plose, ale ty řešíš leptama a pak to sedi.
Na evropské verzi se lehce liší i kryt svodu výfuku zadního válce.
A proužky na ráfky z obtisku jsou taky o nervy. Proto je strikam, ale chce to mikro maskovacku okolo 0.5mm.
Řetěz doporucuju 3d tisk a ne top studio článkovej, ten se šíleně spojuje.

Jinak je to model, kterej se staví moc hezky.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondreee » 21 lis 2024, 09:55

Presne ako pise Charon.
mozno este typ k tomu licovaniu kapotaze okolo zadneho svetla. Okrem toho, ze to treba poriadne zacistit ako vpredu aby to dobre sadlo, je dobre jemne obrusit jeden trn (smarom dozadu) na konstrukcii uchytu SPZ. ten vtlaca celu konstrukciu a tym padom odstava ta kapotaz.
Proste tu plati, ze treba si masinu nasucho poskladat pred farbenim aby si videl kde to robi sarapatu.
ondreee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 28 bře 2025, 21:32

Děkuju za upozornění zdejším zkušenějším. Donedávna mě zaměstnávalo dokončení Auto Union od MFH, takže teď se pozvolna pouštím do téhle motorky. Dávám sem fotky bloku motoru s několika díly z detail setu od HD a řetěz ze stejného detail setu. Takže tady jsou fotky:
DSC01828.JPG
DSC01829.JPG
DSC01831.JPG
DSC01832.JPG

V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno