Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HARLEY-DAVIDSON Fat Boy Lo 1:6 TAMIYA

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

HARLEY-DAVIDSON Fat Boy Lo 1:6 TAMIYA

Příspěvekod Marek Štumpf » 25 pro 2013, 16:31

Ahojte! Som tu nováčik, modelársky začiatočník, no velký trúfalec ](*,) , a nadšenec zároveň. Poteším sa každej rade, odporúčaniu, pomoci...
Iste si pomyslíte, a možno podaktorí si budú ťukať na čelo, s presvedčením o nezmyselnosti môjho odhodlania postaviť prvý a tak náročný, nie práve najlacnejší model. Môžem k tomu len toľko napísať - DRŽTE MI PALCE! :celeb:
Som v podstate zlatník a klenotník, s dlhoročnými skúsenosťami s prácou, kde sa kladú velké nároky na trpezlivosť, presnosť, technické, ako aj technologické zmýšlanie, pokúsim sa nadobudnuté skúsenosti zúročiť práve v tomto nádhernom a perfektne vypracovanom modeli. Po technickej a manuálnej stránke obavy nemám, horšie to bude s náterom a lakovaním. Poteší každa rada \:D/
Môjim prvoradým zámerom je nahradiť veľkú časť plastových dielcov, najma pochrómovanych, ušlachtilým kovom - striebrom o šperkovej rýdzosti 925/1000 a následne upraviť proti oxidacíí elektrolytickým pokovovaním Rhódia, aby lesk striebra ostal zachovaný. A ako ich plánujem nahradiť?! Ako šperkár mám k dispozicíí odlievacie zariadenie, CNC frézu, a rozne spájacie technologické prípravky, ktoré, ak bude záujem, velmi rád odprezentujem. Uznávam, dost si to možno zbytočne komplikujem, ale mojim malým snom zo školských čias bolo zostaviť si motorku kompletne zo striebra. Proste urobiť si jedinečný unikát. Na to však nemám dostatok volného času, tak sa pokúsim spojiť plastové dielce s kovovými aspoň z časti.
Pevne verím, kedže v striekaní a lakovaní vidím nedostatok skúseností, že mi trochu pomôžete, poradíte, prípadne nakopnete do zadku nášho spoločného známeho, a môjho dlhoročného kamaráta Peťa Frišloviča, nech svoju šikovnosť zúročí a bude mi v tomto nápomocným ;-I
Samozrejme, postupne sem budem dodávať fotografie, deliť sa so skúsenosťami, postrehmi, nápadmi, a ak môžem, takisto rád, v rámci svojich možností pomôžem.

S pozdravom, Marek
Přílohy
245.JPG
247.JPG
249.JPG
262.JPG
Marek Štumpf

• Odpovědět s citací

Re: HARLEY-DAVIDSON Fat Boy Lo 1:6 TAMIYA

Příspěvekod Peter Frišlovič » 25 pro 2013, 17:39

Tak vitaj teda na fóre. :wink:
Takže idea ťa neopúšťa a držíš sa toho ako Buldok čo?
A ešte aj so stavebnicou si ma predbehol ... #-o moja stále niekde trčí fňuk :oops:

No vykreslil si ma pekne teda.. aj keď pravdivo.. dokončiť model je pre mňa nadľudský výkon :mrgreen:

Poradiť ti poradíme, to sa neboj.
Som zvedavý ako pôjdeš.
Na tie finesy s odlievaním a formovaním a všetkým okolo čo to obnáša som celkom zvedavý.
Tak snáď ťa to množstvo dielov neodradí a ak nie, tak to všetko farbenie, lakovanie atď...
No je to celkom veda.
Zatiaľ teda pevne nervy a poriadne si naštuduj návod.
Je tam toho celkom požehnane, tak nech nespravíš niekde kopanec ako sa koľkokrát podarilo mne... bol som frajer čo návody nečíta :grin: :grin: :grin:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 27 pro 2013, 08:27

Takže dnes by mala stavebnica doraziť aj ku mne \:D/ \:D/ \:D/
Som strašne zvedavý, ako to vyzerá v skutočnosti a aké to je veľké.
Možno aj chlievik jej tu založím, hanba nehanba :grin:

A ty Marek ako?
Už si aj niečo aspoň vystrihol, alebo zatiaľ len plánuješ, premeriavaš a špekuluješ ako zlatnícky učeň? :lol:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod antonio » 29 pro 2013, 23:02

Model ako klenot,tak to tu ešte nebolo.Držím palce a som zvedavý na výsledok =D>
live to ride,ride to live
antonio

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno