Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Formula1 Toyota TF102

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Formula1 Toyota TF102

Příspěvekod Sagrano72 » 31 říj 2008, 13:33

Dobry den. Nakolko som uplny zaciatocnik v tzv. "plastikovom modelarstve", rozhodol som sa zalozit tuto temu stavania mojho ulpne prveho modelu. Venoval som sa sice papierovemu modelarstvu, ale toto je uplne ine odvetvie.
Chcem Vas vsetkych poprosit o Vase postrehy, kritiky, nazory, rady a "vychytavky" na veci, ktore si na mojom modeli Toyota TF102 vsimnete. Preto budem posielat fotky z postupu prac, aby ste ma ohodnotili a naviedli na spravnu cestu. Cital som toto forum skoro dva mesiace. Cele som ho prekopal. Priatelka mi kupila model a tak som sa rozhodol, ze to skusim. Musim povedat, ze ma to velmi chytilo.
Zohnal som si potrebne nastroje, nakolko sa jedna o model od revellu, tak som si zaobstaral farby revell, stetce revell (este nemam prachy a skusenosti na pistol a kompresor) a lepidlo revell aj s dakym odstranovacom farby na cistenie stetcov Painta Cleener od revellu. Hadam to na zaciatok staci a naucim sa zakladne veci. Posielam zopar fotiek zo zaciatku mojej stavby a budem cakat na vase postrehy. Dakujem za pochopenie a objektivne hodnotenie.
Přílohy
5.jpg
Hotova pneumatika - aj s rafikom namalovanim "hlinikovou farbou"
4.jpg
3.jpg
Zacal som kolesami. Nakolko sa mi paci ten biely pasik na oznacenie makkej zmesy z aktualnej sezony, tak som si ho tam prirobil aj ked je to model z roku 2002 a ma len 4 drazky nie 5 ako je to aktualne.
2.jpg
1b.jpg
Moje pomocky - nie je tam vidno maskovacia folia
1.jpg
Toto je moj model Toyoty
Naposledy upravil Sagrano72 dne 31 říj 2008, 13:41, celkově upraveno 1
Sagrano72

• Odpovědět s citací

Formula1 Toyota TF102

Příspěvekod Sagrano72 » 31 říj 2008, 13:37

A este posledne foto, toto som dokoncil vcera vecer...nakolko motor nebude pri tomto modely vobec vidiet, tak sa s nim nejdem velmi patlat,este ho zatmelim a namalujem patricnymi farbami
Přílohy
6.jpg
Deflektory a gumy s bielim pasikom...
8.jpg
rozostavany motor
7.jpg
Hotove deflektory a zacaty predny spojler
Naposledy upravil Sagrano72 dne 06 lis 2008, 13:08, celkově upraveno 1
Sagrano72

• Odpovědět s citací

Re: Formula1 Toyota TF102

Příspěvekod dawe82 » 31 říj 2008, 14:19

no nevypada to spatne..... ale davat bilej prouzek na auto na kterej nepatri... no ani bych o tom nepremejslel.. autentycnost auta to jedine zkazi.. :( jinak co sem zatim videl vypada pekne :) jen ty rafky bych prestrik pruhlednym at se zapustej dekaly... (pokud to je tak pardon ale na fotce to vypada jako jen cista barvicka bez prelaku) ... jinak drzim palce stavet formuli co snad nikdy nevyhrala (aspon ze uz jim to nekazi ralf takze mozna nekdy vyhrajou) si zaslouzi obdiv :) casto se to nevidi :)
oficial AUTOart model reseller
die cast 1/18, 1/24, 1/43, 1/72
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka...
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sagrano72 » 31 říj 2008, 14:37

dawe82 píše:no nevypada to spatne..... ale davat bilej prouzek na auto na kterej nepatri... no ani bych o tom nepremejslel.. autentycnost auta to jedine zkazi.. :( jinak co sem zatim videl vypada pekne :) jen ty rafky bych prestrik pruhlednym at se zapustej dekaly... (pokud to je tak pardon ale na fotce to vypada jako jen cista barvicka bez prelaku) ... jinak drzim palce stavet formuli co snad nikdy nevyhrala (aspon ze uz jim to nekazi ralf takze mozna nekdy vyhrajou) si zaslouzi obdiv :) casto se to nevidi :)

Nie nie..dobre vidis,,,nie je to lakovane,,,nemam lak a ani pistol....cim sa to da slusne zalakovat..poradis? A ten pasik - no viem ze to nie je autenticke - ale dal som to tam na ziadost mojho maleho 10 rocneho svagra. Velmi sa mu to tak paci... :)
Sagrano72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sagrano72 » 31 říj 2008, 14:40

Este jedna otazka. Dekaly som rozmocil obycajnou vodou...to vadi alebo nie? miestami sa mi zda, ze mi dekal nechce chytit...ako napr na tom cervenom deflektore. v zhybe mi to nechytilo, tak som to "prilepil" na farbu...ale vobec to nie je vidno. :?
Sagrano72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dawe82 » 31 říj 2008, 15:19

ja pouzivam normalni lesklej spray od dupli... a lestici hadriky uz nevim od koho.... a s tema dekalama .. asi si je nechal moc dlouho louhovat tak ti slezlo i lepidlo... no kdyz se mi to stane tak to podlepim vterinakem a stejne prez dekali prijde zase pruhlednej lesklej takze pekne zalezou pod nej a drzej :) a kdyz se dobre zalestej tak na tom modelu nepoznas ze sou obtisky.... :) a s tim prouzkem uz to chapu teda :) navic se da kdykoliv odstranit pokud by si chtel.... tak proc ne ...
oficial AUTOart model reseller
die cast 1/18, 1/24, 1/43, 1/72
dr30 hr31 the boxes of power
moje sbirka...
http://www.scalecars.cz/forum/viewtopic.php?f=82&t=4705
dawe82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš » 31 říj 2008, 16:14

pěkná předloha. Na začátek myslím, že to nevypadá vůbec špatně, jen ten bílý proužek na pneu tam nemá co dělat, jak už spomněl DAWE82. Bílé proužky začal Bridgestone používat až po zavedení jedné značky pneu. Na navíc - tato Toyota má Micheliny :? Já být tebou, tak ty lesklé pneu stejně přetřu polomatnou černou, ať tak nesvítí.
Vychytat chybičky a bude to pěkný model ;-I
Aleš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 31 říj 2008, 22:40

tie decaly nahrej fenom a pekne ich zmakkcis a sadnu ti aj na obliny a zlozitejsie miesta.daj pozor ale aby si neroztavil plast.ked ta zacnu palit spicky prstov tak staci :D
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek_sk » 01 lis 2008, 18:30

pekna vecicka ale ja mam teky hnusny sindrom ze ked pocujem slovo revell tak sa mi dviha zaludok :agrh:

na druhej strane ti drzim palce ;-I
Marek_sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HaWeR » 01 lis 2008, 23:01

Drzim palce , som fanda z toho dovodu a tie gumi good napad
Róbert Malík

Rozpracované
1:24 SUBARU IMPREZA 2001 (tamiya) http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=60&t=26646
HaWeR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 02 lis 2008, 00:42

Marek_sk píše:pekna vecicka ale ja mam teky hnusny sindrom ze ked pocujem slovo revell tak sa mi dviha zaludok :agrh:

na druhej strane ti drzim palce ;-I

výstižné :lol: :lol: :lol: :lol:
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Formula1 Toyota TF102

Příspěvekod Sagrano72 » 03 lis 2008, 06:50

Dakujem vsetkym za nazory a postrehy. Celkom ma to posuva vpred. Cez Vikend som toho vela nenarobil... zameral som sa na dokoncenie predneho kridla a zacal som pracovat na zadnej naprave a zadnom kridle. Pocas cakania, kym zaschne farba som zacal brusit a hladit nerovnosti na šasi a bocniciach. Je az neuveritelne, ako tieto diely do seba nepasovali. Tolko brusenia, zrazania hran a skusania na sucho, az kym si to pekne nesadlo. Riadne to zdrzuje roboru..

Takze vravite, ze dekaly sa nesmu dlho luhovat. no mne sa zda, ze aj ked ich mam namocene dlhsie, tak mi nejdu zosuchnut z toho papierika. potom to este namacam chvilku..

Co sa tyka toho pasika na gumach...predsa len zvazujem, ze ho zmazem dolu...nak je to realisticky model..

Prikladam aj dalsie foto. Nie je na nich nic moc vidiet...
Přílohy
9.jpg
predne kridlo - vsetko je rucne malovane - nestriekam, lebo nemam cim :-)
10.jpg
predne kridlo
12.jpg
zadna naprava
11.jpg
zadna naprava
Sagrano72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 03 lis 2008, 08:54

Som rád že je tu dalšia F1 a dúfam že kvalita Revellu ťa neodradí od dalších pokusov. Revell nie je nejaký zázrak, ale postaviť sa to dá a na druhej strane, myslím že cena je primeraná kvalite. Mám doma aj podststne drahšie stavebnice a kvalita prevedenia je brutálne horšia ako Revell. Na to že to robíš štetcom je to slušná práca =D> a tie dekály by mali pracovať bez problémov. Dokonca si myslím, že neni treba ani zmäkčovacích vodičiek, len je podstatné dodržiavať, aby bola voda v ktorej máš namočené dekály stále teplá. Držím palce :wink:
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sagrano72 » 03 lis 2008, 09:55

Master/Michalík Lubomír píše:Som rád že je tu dalšia F1 a dúfam že kvalita Revellu ťa neodradí od dalších pokusov. Revell nie je nejaký zázrak, ale postaviť sa to dá a na druhej strane, myslím že cena je primeraná kvalite. Mám doma aj podststne drahšie stavebnice a kvalita prevedenia je brutálne horšia ako Revell. Na to že to robíš štetcom je to slušná práca =D> a tie dekály by mali pracovať bez problémov. Dokonca si myslím, že neni treba ani zmäkčovacích vodičiek, len je podstatné dodržiavať, aby bola voda v ktorej máš namočené dekály stále teplá. Držím palce :wink:

Master: s tou teplou vodou som to ani len netusil #-o .. a na co to vpliva?
No ako som uz pisal. Je to moj ulpne prvy plastovy model...takze este neviem co a ako..ale snazim sa citat toto forum. Dufam ze to postavim dobre..Chcem sa potom vedavat modelom od Tamye..a hlavne F1...preto chcem vediet objektivne ci na to mam skor ako sa do toho pustim.. :arrow:
Sagrano72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 03 lis 2008, 13:07

Tak tá teplá voda je základ, ostatné príde samo :grin: teraz vážne, je to pravda. A k tomu či na to máš, alebo nie je asi nepodstatné. Podstatné je aby si mal z toho radosť 8)
_master_

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno