Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Wolf WR-1

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Wolf WR-1

Příspěvekod Dale Cooper » 22 pro 2005, 07:12

WOLF WR-1

Tak jsem se rozhodl, že vám taky nìco odtajním :) V polovinì 70. let vstoupil do Formule 1 kanadský milionáø Walter Wolf. Pro svùj tým zajistil kvalitního pilota v Jody Scheckterovi, který mìl možnost pilotovat velmi jednoduše a úèelnì zkonstruovaný monopost, postavený na osvìdèeném osmiválci Ford Cosworth. Typ WR-1 dokazoval, že v jednoduchosti je nejen krása, ale i úspìch. Jody Scheckter s vozem dokázal nìkolikrát zvítìzit a v éøe dominujích pilotù Laudy a Hunta se prosadil na pomyslné stupnì vítìzù v koneèném úètování šampionátu. Tým už, bohužel, nedokázal s dalšími typy na "wéerjednièku navázat" a na sklonku 70. let opìt zanikl.

Model stavím s pøestávkami zhruba od srpna. Každý máme svùj postup :D , já osobnì považuji za smìrodatný výsledek nalakování kastle, proto jsem zaèal hlavní dílem. Tentokrát jsem trochu upravil technologii, zkusil jsem risk s vynecháním durfaceru, místo nìj jsem karoserii peèlivì leštil Compoundem. Následovalo omytí pod proudem vody, vyschnutí na prudkém slunci, ofoukání prachu kompresorem a nástøik sprejem. Pak zaleštìní nejjemnìjším Compoundem, spokojen jsem byl již po druhém opakování. Zlaté aplikace jsem použil z obtisku, který tentokrát kupodivu perfektnì pøilnul. Jemné naøíznutí okolo aerodynamických vyboulení na karosérii, poté pouze v tìchto místech decentnì použitý Hypersol. Další ofoukání a nìkolik vrstev laku, mezi kterými jsem opìt leštil. Výsledek vidíte na fotce.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 22 pro 2005, 09:09

WOLF WR-1

Jak už jsem psal, monopost byl pohánìn Cosworthem. Použil jsem pùvodní motor ze stavebnice, i když byl tady jeden maník, co mi slíbil odlitek zatmeleného bloku. Zatím ale ticho po pìšinì :grin: ... Bohužel, Cosworth ve verzi Tamiya je nerozumnì rozparcelovaný, takže bylo potøeba tmelit na dosti nepøístupných místech. Nakonec jsem zatmelil co trochu šlo, nepouštìl jsem se napøíklad do stop po vyhazovaèích na bloku motoru, protože stejnì nebudou pod trubkama vidìt. Motor jsem minulý týden nastøíkal leštitelnýma pastama Agama, "napustil" olejem. pøedkládám holou verzi, která poslouží jako základ. pøes svátky se pustí do hadièek a kabelù.

Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 22 pro 2005, 09:15

WOLF WR-1

Pokraèoval jsem prací na monokoku, konkrétnì úpravami zadní pøepážky. Nejprve bylo potøeba vybrousit stopy po vyhazovaèích, pak jsem doplnil nýtování. Bohužel, neosvìdèil se žádný zpùsob, jak nýty napodobit, proto jsem sáhl klasicky po navrtání otvùrkù. V mìøítku 1:20 to ale jistì není nejlepší øešení. Jinak nástøik je zatím jen provizorní, asi nezvolím hliník, ale spíše ocelovou barvu, aby "plech" vypadal trchu zašle...

Na posledním obrázku vidíte nahrubo sesazenou budoucí osu vozu.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][/img][/b]
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 22 pro 2005, 09:29

já teda do aut nedělám, ale vypadá tp parádně!!! :)
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 22 pro 2005, 09:31

No je to paráda..... jako vždy... 8)
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 22 pro 2005, 10:27

Honza Kopecký: Ty nedìláš do aut? Já myslel, že jezdíš s tovární Fabií WRC :D :-D
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 22 pro 2005, 10:30

no to jo, ale víš jak, mam toho tolik že ještě to lepit, to by mi tak chybělo :grin: . hlavně že sem toho letos moc nerozstřelil :grin:
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 11 led 2006, 07:17

Malý progres na motoru... už zaèínám s kabelama, jsou namalované èervené ucpávky na krytu hlav válcù, jsou namontované vinylové prùhledné hadièky pøímého vstøikování paliva. To byl velmi tìžký oøíšek, protože jsou velmi neohebné a vtìsnat je na správné místo byl problém. Navíc, trysky vstøikování jsou použity kovové a taky se nelepily na tenký profil právì nejlépe... Brzy budou snad další fotky.

Mezitím jsem onýtoval kokpit a nastøíkal ho "plechovou" barvou. Použil jsem místo hliníkového odstínu ocel, je malinko tmavší a dìlá dojem zestárnutého plechu...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Wolf

Příspěvekod _master_ » 09 bře 2006, 06:10

Zaujímalo by ma v akom štádiu máš tohoto krásavca?
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 10 bře 2006, 10:48

Jen hrubì orientaènì... blbì se to v této fázi fotí... :x Dìlám na nìm dost usilovnì, bohužel, právì teï se jedná o spoustu nicotných detailù, které nejsou v celkovém efektu moc vidìt. Jsou tam kompletnì nové zadní brzdy, nìco hadic... pravá strana pøepážky... Pozdìji pøíjde na øadu samozøejmì i zaèištìní barvy... V nejbližší dobì doplním voštiny na vnitøní stranu chladièù... atd... :( :? :x
Přílohy
PROGRES1.JPG
PROGRES2.JPG
PROGRES3.JPG
PROGRES4.JPG
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Odpoveď

Příspěvekod _master_ » 10 bře 2006, 11:46

Vyzerá to moc dobre,rozmýšlam že si toho Wolfa budem musieť zohnať aj keď som po nom nejak ntúžil ale s týmto si mi spravil chuť.Je to super.
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Návštěvník » 15 bře 2006, 15:28

Tak už wolf začíná mít obrysy... nelamte si zatím hlavu s některými nedodělky a geometrií, je to jen nasucho poskládané z rozdělaných podsestav.
:) :shock: :roll:

A to je prozatím vše :D

P.s.: Přísahám, že se už nikdy nedotknu žádného Kubelwagenu :D :-D :D :-D :grin: :D :-D :shock:
Návštěvník

• Odpovědět s citací

Wolf

Příspěvekod _master_ » 16 bře 2006, 06:42

Je to SUPER!!! :shock: "Násilie" nachaj pre tých čo majú komolex z lesklích povrcov. :grin:
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 28 bře 2006, 13:43

Tak dalších pár fotek... Ono je toho nového víc, ale všechno fotky nezachytí.... :( Kokpit dostal nìjaké detaily, hlavne pøední oblouk, hasièák a baterii. Dodìlal jsem partii okolo nádrže a zadní oblouk. Sesadil jsem prvnií sekci výfukù, dál už to jou jen rovné roury. ty výfuky byly dost velký porod :evil: . No a jsou hotové vnitøní strany chladièe, které ve stavebnici neexistují... :roll:
Přílohy
2006_0~1.JPG
2006_0~2.JPG
2006_0~3.JPG
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 31 bře 2006, 13:50

Uz se to auto trochu rysuje, tady jsem jen pohodil takovy pracovni zaber z ruky, bez svetel... Zatim jsem se nesnazil motor pridelavat, jen jsem ho tam bez snahy o geometrii prilozil mezi chladice.
Dale Cooper

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno