Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bugatti 35B 1/12 MFH

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Bugatti 35B 1/12 MFH

Příspěvekod Elvis034 » 23 čer 2023, 09:30

Protože Aventador je zhruba v půlce prací (kastle je v surfu, sestavený brzdy z detail setu, sestavenej motor, nejnověji vyřešený zadní podběhy), aby tady nebyl Blackbaron s MFH sám a protože už prakticky nemám s čím jezdit, tak si založím nový vlákno. Budu stavět Bugatti Elišky Junkové ze závodu Targa Florio. Bude to spíš dlouhodobější projekt, chtěl bych ho dodělat nejpozději před příští Mošoní (v tom má prsty Hanz). Ještě nevím podle čeho budu stavět (fotky/krabička). Fotek je totiž minimum (nebo je neumím najít) a navíc všechny černobílý (nebo kolorovaný - většinou plakáty), a tam nevím, jestli ej úplně relevantní odstín), takže z nich moc nevyčtu. Jen vím, že byla žlutá, ale odstín té žluté.... Vím, že se to tady řešilo/řeší, ale z vlákna nejsem vůbec moudrej.

Uvidíme, jak to půjde dohromady. Po prvotní obhlídce převážně karosářských dílů vím to, že jdou dobře dohromady, ale místy by mohly bejt kvalitněji zpracovaný (kór za ty prachy, co za to chcou) a to jsem ještě pořádně nekoukal na díly dovnitř (motor, interiér). Jinak stavebnice má dekály a postup stavby na buďto právě E. Junkovou z Targa Florio nebo A. Diva, a tam si nejsem jistej, jestli taky Targa Florio nebo Monaka. No nic, tak snad to dokončím včas a tak, abych se za to nemusel stydět a dalo se na to aspoň trošku koukat.

Fotky krabice a dílů dodám, jakmile to bude možný.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Re: Bugatti 35B 1/12 MFH

Příspěvekod Blackbaron » 23 čer 2023, 11:26

No sakra dve MFH v 1/12. Parada! Taky ho chci pořídit ale nakonec jsem vzal jeste Mclaren MP4/8 a Lotus 99T. Tak hodne stesti pri stavbe! Budu pozorně sledovat.
Stop talking about it, just build it........
Blackbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brabham » 23 čer 2023, 14:59

Ahoj, tak to jsem zvědavý a budu sledovat a držet palce.
Brabham

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 10 úno 2024, 20:19

Tak dlouho tady nic nepřibylo, tak tady je pár fotek ze stavby. Díly kastle jsou po zmatnění na pololesk (snad) - ono je to trošku dost problém, protože všechny fotky, co jsem našel (všehovšudy cca 4 ze závodu Targa Florio), tak jsou všechny černobílý, takže z toho nic nevyčtu a co jsem viděl dobový Bugatti na fotkách (barevnejch), tak mi přijde, že jsou všechny v něčem mezi matem a pololeskem. A navíc jsem se rozhod, že po dlouhé době zase zkusím patinu, takže se bude lehce špinit (díky Hanzi, za toho brouka, cos mi dal do hlavy). Takže jsem nakoupil pigmenty a vodičky a na lžičkách se pomalu učím úroveň zašpinění - chtěl bych jen tak lehkou, jako v průběhu závodu. Na nějakejch částech kastle bude ještě potřeba retuš, ale to dám. A teda prořezávat ty čísla na těch žábrách, to stálo opravdu za to.

Tady jsou fotky:
Přílohy
DSC00773.JPG
DSC00771.JPG
Tady vidíte, jak se zevnitř kastle uchycuje část řemínku na držení náhradních kol. Zatím nejhorší z prací na modelu.
DSC00764.JPG
DSC00762.JPG
DSC00761.JPG
DSC00755.JPG
DSC00750.JPG
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 11 úno 2024, 10:58

Žlutá netradiční... Co je s těma přezkama, navíc pravděpodobně nebudou vůbec vidět...
Pěkný
Naposledy upravil Rolfi dne 11 úno 2024, 14:15, celkově upraveno 1
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 11 úno 2024, 12:53

Rolfi píše:Žlutá netradiční... Co je z těma přezkama, navíc pravděpodobně nebudou vůbec vidět...
Pěkný

Zdar,

pravda, žlutá je netradiční, ale v tom to právě je. Mě se ta barva celkem dost líbí. V originále se ta barva jmenuje Sun.. cosi, je od ZeroPaints, je použitá na závodní BMW M6 a je asi nejbližší plakátu tohoto auta od Automobilist (měli by mít oficiální licenci od Bugatti). Originál auta se nedochoval a údajně ani Samohýl není schopnej říct, jakej odstín (jméno) měla ta žlutá na Bugatti Elišky Junkové v originále .Navíc, jak jsem psal, ze závodu je jen pár (přesně cca 4) fotek a všechny černobílý a navíc na jedný z nich je to auto neuvěřitelně tmavý a na ostatních zase hodně světlý, takže asi opravdu žlutý. A další komplikace je (jak jsem taky psal), že všechny dobový auta jsou podle fotek něco mezi matem (ale pravda ne úplně tvrdým) a pololeskem. Takže jsem se rozhod to dělat do pololesku.

Přezky právě budou vidět hodně, protože jsou součástí vidlicových háků, který přijdou zavěsit na bok kastle a do kterých přijdou náhradní kola. Ty se pak právě opásají těma přezkama a připnou na řemínky ke kastli, takže vlastně budou ty kola přidržovat, aby nevypadly z těch vidlicových háků.

A díky, jsem rád, že se moje práce líbí.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 11 úno 2024, 13:57

Já jsem přesvědčen, že ta žlutá je přesně taková, jakou měla předloha.
Přémo =D>
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 11 úno 2024, 14:15

Mě se právě líbí že je to neco jinýho. Barev bylo víc a asi bych moc neřešil lesk. Viděl jsem auta jak v muzeu tak na závodech veteránů, každý auto bylo jiný.
Držím pěsti
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 16 úno 2024, 09:33

Renda píše:Já jsem přesvědčen, že ta žlutá je přesně taková, jakou měla předloha.
Přémo =D>

Díky, Rendo. Tady ta žlutá mi právě přišla (ze všech těch odstínů, který jsem viděl) nejbližší tomu plakátu.

Rolfi píše:Mě se právě líbí že je to neco jinýho. Barev bylo víc a asi bych moc neřešil lesk. Viděl jsem auta jak v muzeu tak na závodech veteránů, každý auto bylo jiný.
Držím pěsti

Já právě kupoval tu stavebnici s tím, že jsem už od začátku věděl, že budu dělat Jukovou. Ono totiž MFH o něco dřív vydalo ještě jednu dvanáctinovou stavebnici Bugatti 35, ale tam nebyla možnost udělat ji takto, takže jsem si počkal a koupil rovnou tuhletu.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 17 úno 2024, 14:56

Napadalo mě to...jak pokracuješ
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrugeova » 18 úno 2024, 20:16

Zajímavý výběr, se těším a držím pěsti ;-I
vrugeova