Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Toyota GR Supra - Tamiya 1/24

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Toyota GR Supra - Tamiya 1/24

Příspěvekod shifty89 » 25 led 2020, 15:38

Ahoj všem! Přestože už mám pár modelů hotových, nemůžu se dokopat k tomu je hezky nafotit. Než na to tedy dojde, je tady další. :D
Koupil jsem ho skrze ebay z Hong Kongu (vůbec první zkušenost s tímto obchodem) za 1050 se vším všudy, přišel do dvou týdnů. Borec napsal hodnotu balíčku 16 doláčů automaticky, takže šikula a do budoucna dobrá spojka :D . :hurray:
116.jpg

Je to auto, které rozdovádělo celou komunitu vzhledem k tomu jaká byla očekávání a co nakonec přišlo na trh. Každopádně když pominu cenu za kterou ho české zastoupení Toyoty dodává, tak si osobně myslím že je fantastické.

113.jpg

112.jpg

K modelu...
Zpracování od Tamiye je už na takové úrovni, že někteří skoro můžou namítnout, že to přestává být modelaření. :-D Ale teď vážně. Líbí se mi rozdělení skel, kde uchycení je řešeno individuálně a vše má své místo - stejně tak sklíčka světel. Kola se skládají ze dvou částí, přemýšlím že tomu udělám menší twist protože se mi ta černo-chromová kombinace úplně nelíbí. Zároveň se mi ale velmi zamlouvají pneumatiky - bez žádného odpadu z formy. Až si je podám brusným papírem pod vodou budou jak 1:1.
115.jpg

Barvu zatím budu držet pod pokličkou ale určitě se vám bude líbit. (:) Samozřejmostí jsou tři možnosti, jak Supru postavit - US, JP nebo Euro spec. Já se budu pohybovat někde mezi US a JP spec. Model motor nemá, ale vizuálně stejně není o co stát, na druhou stranu by to byl hezký detail.

114.jpg

111-2.jpg

Myslím, že je to parádní model a půjde to jak po másle. Vlastně jediná stížnost co mám je směřována k obtiskům, chtělo by to klasické SPZ místo těch PR kravin... :-#

A zatímco je spousta "cool" vlogu, jak na to někdo plácá nesmyslný kusy plastu, tady je masterpiece z české produkce... :cool: [-o<
https://www.youtube.com/watch?v=siowoagIDBc
shifty89

• Odpovědět s citací

Re: Toyota GR Supra - Tamiya 1/24

Příspěvekod jordan04 » 25 led 2020, 16:24

Na to se těším je to krásný auto
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wishieftrottle » 25 led 2020, 16:29

Super 8-)
Hodně foť! Ať mám nad čím slintat! :P

Měl jsem možnost s ní driftovat na polygonu a je to neskutečná raketa [-o< [-o< [-o<
Wishieftrottle

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 25 led 2020, 18:35

Na tuhle stavbu se těším, auto je to krásný :cool: pro mě je nejhezčí Supra minulé generace, tu prostě designově překonat nejde, ale tahle novinka je taky moc povedená =D>
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zarok » 25 led 2020, 20:01

Vypada hezky. Budes delat pravostranou?
Zarok

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shifty89 » 25 led 2020, 20:14

Díky chlapi!

Zarok píše:Vypada hezky. Budes delat pravostranou?

Asi ano 8-)

Wishieftrottle píše:Super 8-)
Hodně foť! Ať mám nad čím slintat! :P

Měl jsem možnost s ní driftovat na polygonu a je to neskutečná raketa [-o< [-o< [-o<

Ty jo, tak to musela být paráda! Jo budu se snažit ale upřímně je na youtube a insta tolik lepších modelářů co to už zdokumentovali, že bych se spíš inspiroval tam... :-# :)

mrazík píše:Na tuhle stavbu se těším, auto je to krásný :cool: pro mě je nejhezčí Supra minulé generace, tu prostě designově překonat nejde, ale tahle novinka je taky moc povedená =D>

Jj minulá supra je asi ze všech nej, ale je fakt že to je skoro každe auto z 90s (:)
shifty89

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 25 led 2020, 21:21

Automobilový svět se dle moderátorů různých televizních stanic a všemožných periodik rozdělil na příznivce a odpůrce nové Supry.
Já patřím spíše k odpůrcům, nelíbí se mi zepředu a ty zaslepený průduchy jsou taky zvláštní.
Zase se mi líbí šikmý boční pohled odzadu.

Ale taky do ní půjdu a počkám na nějaký set.
Tak ji pěkně představ.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zarok » 26 led 2020, 10:29

Me se libi, sice vypada o dost jinak oproti conceptu, ale tak je to vzdycky. Za me je nejhezci 2 generace. Nasel sem na ig celkem povedej bodykit. Teda je to od kluka co stavi na hodne dobre urovni.
IMG_20200126_102522.jpg

IMG_20200126_102354.jpg

Treba se trochu inspirujete.
Zarok

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 28 led 2020, 07:32

Rozvedu Rendovu myšlenku. Třeba C. Harris v tištěným Top Gearu napsal něco ve smyslu, že to auto je trochu schizofrenní a v podstatě neví, jestli být víc BMW nebo Toyota. Mě se to auto i celkem spíš líbí, ale dle mýho by mohlo bejt o něco uhlazenější, mít delší (jen o kousek) haubnu a míň vyboulený (zas jen o kousek) zadní blatníky.

Ale to nevadí, jako model to bude pěkný a na průběh stavby se rád podívám.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 28 led 2020, 13:57

Držim palce. Taky si nějakou seženu, ať můžeme pak mít obě vedle sebe a flexovat na ostatní :D
Plánuješ nějakej bodykit nebo jen decentní úpravy?

Pro ostatní:
Kamarád z toho videa výše pak má hezký onboard z Mostu - taky tam jde slyšet pár poznámek na auto. Ale je lepší mít aspoň nějakou Supru, než žádnou. Seriová MK IV, která je modla hodně lidí, taky nebylo bůh ví jak suprový auto + čumák měla ošklivej s těma velkejma světlama :D
https://www.facebook.com/corners.cz/vid ... 772528781/

+ BMW a Supra - už měli spolupráci aspoň v modelech kdysi v minulosti, tak třeba jen oživili myšlenku (Aoshimáckej model) :D
i-img675x1200-1545196499llrpxf1388564.jpg

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"Každej chce kedlubny!"
http://www.kedlubna.com
"Ronnie Peterson - Narodil se, aby jezdil s čímkoli, ale hlavně bokem"
F1 Racing, 05/2008
Madish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 led 2020, 15:31

Oni totiž Japonci mají všeobecně šeredný auta. Jediná výjimka je možná tak Nissan GT-R a Toyota 86.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 28 led 2020, 16:29

Jak který. Každému se líbí něco jiného. Že se nelíbí tobě, neznamená že jsou hnusný všechny a pro všechny.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jari-matti » 28 led 2020, 16:53

Přesně tak, japonci jsou některý parádní a hlavně kvalitní ( pokud je to opravdu made in Japan ).
Jako dopravce stojím v Evropě před spoustou věhlasnejch automobilek vyrábějících luxusní sportovní vozy mezi absolutní přesilou rumunských nákladních aut.
A z těch shitů se pak staví auta za neskutečné rakety. Takže za mě klidně starej, ale kvalitní japonec ... a možná čím starší, tím lepší a hezčí :D
jari-matti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shifty89 » 19 bře 2020, 15:26

Cau chlapi, mensi update:

Interier z 90% kompletni, zjistil jsem ze tam v jednom bode nesedi pristrojovka a stredovy panel, ale už je to vyreseno a staci to dat dohromady.
Zvolil jsem kombinaci cerno-hnede. Nechtel jsem cervenou a mit to cele cerne by byla trosku nuda. Co na to rikate?

Podvozek je uz stopro kompletni. Jedina vec kterou pozdeji dodelam, jsou obtisky na kolech. Na podvozku vse pasovalo perfektne. Asi jsem to teda trosku prehnal s patinou na koncovem tlumici, ale snad mi odpustite :wink: Pneu jsem lehce zbrousil a myslim, ze se to povedlo(400, 600 a pak 1000). Misto cernych paprsku na discich jsem zvolil stribrne(sprejovano barvou Mica Silver - Tamiya). Tesim se jak to bude ladit s barvou, az to bude hotove - dle 1:1 vzoru by to mela byt pecka :D

Kastle byla nastrikana cernym jemnym plnicem a ted ji postupne "zpracovavam" a budu si hrat s prednim a zadnim lipem - trosku tedy odstoupim od OOB planu...

DSC_8067.jpg

DSC_8078.jpg

DSC_8079.jpg

DSC_8084.jpg

DSC_8089.jpg

DSC_8090.jpg

DSC_8091.jpg

DSC_8093.jpg

DSC_8094.jpg

DSC_8098.jpg

Dost jsem se vyhral s brzdama(prednima), ktere maji ted PE kotouce a trubicky na privod kapaliny k trmenu a odvzdušnění. Jsou sice stribrne, maji byt cervene, ale to me az tak moc netrapi i tak to vypada suprove - pak dodam lepsi foto... Na ventilky jsem se zatim vyprdnul, ale ty se daji celkem dobre casem pridelat... tak snad brzy nashle 8-)
shifty89

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 19 bře 2020, 16:12

Pěkný, vždy je lepší to barevně oživit.
#TeamFoltýn
Renda

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno