Pri tých špárach ma zaujalo pár vecí:
1, Akrylová Tamiya je riedená vodou?
2, Pri odstraňovaní nadbytočnej farby, je špejla navlhčená do vody/riedidla alebo suchá?
3, Nepoškodí sa lak pri odstraňovaní?
bouvier píše:Pri tých špárach ma zaujalo pár vecí:
1, Akrylová Tamiya je riedená vodou?
2, Pri odstraňovaní nadbytočnej farby, je špejla navlhčená do vody/riedidla alebo suchá?
3, Nepoškodí sa lak pri odstraňovaní?
neophyte píše:Doris teraz som bral pastu 3m finesse-it imperial za 17,53 eur za jeden kilogram...
zaloha00 píše:neophyte píše:Doris teraz som bral pastu 3m finesse-it imperial za 17,53 eur za jeden kilogram...
to je nějak málo, ne? já jsem v CZ našel na netu i s poštou nejlepší za 800czk, ale možná že to u vás bude trošku jinak
tak jsem to dočetl všechno a jasně je více druhů, já pořídil přesně tu "od Doris"
Jinak až příjde čas na to Ferrarko tak dej vědět
neophyte píše:Ja so kupoval cez http://www.euronaradie.eu a s postovnym 22,90 eur. Ja som zobral na skúšku Finesse it - Imperial so žltým vrchnakom, tá sa používa na ručné leštenie. Na strojové leštenie sa odporúča s červeným vrchnakom....
Ale aj tak si myslím že najviac práce na leštení odvedie práve ten brúsny papier 2000, ja pokračujem 3200, 3600, 4000, 6000, 8000 a zakončujem 12000 (ten je takmer ako jelenica). Mám doma aj 15000-60000, ale tie nepomáhaju.Potom aplikujem meguiarsScratch X20 na mikroskrabance a doleštím pastami od tamiye. Poprípade pastou Silicon Glaze od Amway. Nakoniec bezpodmienečne konzervujem voskom od Tamiye. Ten urobí divy. Ale aj ja sa stále len učím a skúšam ako prísť k čo najlepšiemu výsledku takou cestou aby som eliminoval možnosti poškodenia povrchu.
Prepáčte že som sa tu tak rozpísal. Pavel.
Peter Frišlovič píše::-& V jednoduchosti je krása!
Nerobte tu z toho alchymistickú vedu![]()
Najskôr si zoberte príklad z Doris a potom skúšajte![]()
Myslím že najdôležitejšie je správne nastriekať farbu a lak a leštenie je už len finalizácia.
Takže farba > lak > 2000 šmirgel za mokra a doleštiť pastou....
Veď vidíte že to ide...
Maverick117 píše:no šak ide aj mne sa to podarilo ale hovorím neviem prečo mi po leštení pár dní na to sa mi objaví pomaranč.... a pri tom surf schne dva dni, farba 4 dni a lak týždeňpreto z toho robím vedu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků