Díky hoši Elvisi, ano, má to tak být. Kdyby to byla jen linka, bylo by to jednodušší. Vše zelené a červené bych stříkal, takto musím trefit barvu k dekálům, se kterýma se navíc nedělá úplně dobře. Na malé plochy super, ale velké .....
Konečně mílovými kroky kupředu Podvozek dostal upravenou kevlarovou nádrž, interiér úplně nové šlapáky z karbonu, klec jsem nastříkal černou a aplikoval dekály Sparco. Tady se hodně Oktávky liší, některé továrny měli klec jen bílou + nápis, někdy byl předek černý a bez nápisu, někdy černý i s nápisem. Z pár fotek Kopejdy z Příbrami bych tipoval na tu černou, tak jsem to tam pro efekt dal. Sedačky a palubka jsou v texturované Zerovce pro znázornění floku a alcantry. Největší práce, ale i stach, byli s boční slepicí. Původně jsem dal dekály, ale nepodařilo se mi je dostat do misek pro kliky + jejich retuš byla velice obtížná. Tak jsem si podle původních dekálů udělal křivky a Hanz mi vyříznul masky na plotteru (ještě jednou díky). Pak jsem opatrně zkoušel práci s pistolí a nakonec se povedly i ty stínované červené linky. Není to perfektní, ale já jsem spokojený Co mě mrzí jsou jakési lesklé (mastné?) mapy po maskolu, kterým jsem zakryl zelené plochy při nástřiku červené. Nevím, jestli se to pokoušet opatrně umýt mýdlovou vodou nebo doufat, že to schová lak... A na závěr pokusný pohled na fešandu na kolech
Neskutocna praca takto to nastriekat... Co sa tyka tych flakov po maskole, ak je to naozaj mastne, tak by to trebalo umyt, lebo ani nejde o to, ci to lak zakryje, ale ci vobec ten nastrek prilne k povrchu na tych miestach, su tu urcite vacsi odbornici na chemiu, mali by poradit skor, ako sa stane na zaver nejaky pruser...
Díky, hoši ano, tomu rozumím, že lak nepřilne, pokud je to mastné. Spíš bych neřekl, že je to mastnosta, ale nedokážu to identifitkovat, tak mě zajímalo, jestli někdo nenarazil na podobný problém
Zkusil jsem to umýt, je to lepší, ale pořád je to trochu vidět. Každopádně to už určitě nebude mastné, tak to snad schová lak.. Jinak dnešní snažení - kola jsou hotová. Nové Michelinky od MF-Zone, pár dekálů (díky, Hej-hou) a drobná patina, aby to tak nekřičelo. Rezerva je mnou upravený odlitek od MF-Zone, není stejné, jako ostatní, ale v interiéru se to ztratí
Většinou je zevnitř stříkám naředěnou černou. To teď zatím nemám, ale zevnitř jsem dával slabší vrstvu bílé, tak docela prosvítá černý surf a moc to nesvítí. Ale až budu dělat závěrečnou patinu, tak to ještě přefouknu mírně i s podběhy
Mám odekálováno. Pár kousků chybí, ty jsem nechával ještě dodělat , aby to bylo komplet. S obtisky se nepracuje snadno, ale když už člověk trošku najde grif, dá se to. Jen žádné složitosti nezvládnou. Obtisk nacpat do spáry nebo přes hranu... to je nadlidský úkol. Nebo to spíš neumím Už se těším na nějaké dekály od tradičních výrobců, co si rozumí s vodičkami