Renda píše:Lihem by šly nějaký aqueous akryly. Ale zkus to.
Já to dělal revell aqua barvama. Ale mám už doma tamiya akryl odstíny co potrebuju. Díky za rady.
suri03 píše:V současné době pracuji na karoserii a mám jeden dotaz. Do barvy mi nalítal prach.
Co mám dělat:
A. Vybrousit prach a stříknout lak.
B. Stříknout lak a vybrousit prach.
C. vybrousit prach a stříknout barvu
Bohužel mi už nezbývá moc barvy (já blbec jsem to tam nejdříve lil rovnou bez ředění, až na modelářském kroužku mi vedoucí ukázal správné ředění), takže bych nejraději volil variantu A nebo B. Ale pokud by bylo nezbytně nutné, tak bych klidně zvolil variantu C.
Rolfi píše:suri03 píše:V současné době pracuji na karoserii a mám jeden dotaz. Do barvy mi nalítal prach.
Co mám dělat:
Bohužel mi už nezbývá moc barvy (já blbec jsem to tam nejdříve lil rovnou bez ředění, až na modelářském kroužku mi vedoucí ukázal správné ředění), takže bych nejraději volil variantu A nebo B. Ale pokud by bylo nezbytně nutné, tak bych klidně zvolil variantu C.
Já bych opatrně obrousil pod vodou barvu a zbavil se většiny prachu, po vysušení normo lak a brousit do finále...
suri03 píše:Rolfi píše:suri03 píše:V současné době pracuji na karoserii a mám jeden dotaz. Do barvy mi nalítal prach.
Co mám dělat:
Já bych opatrně obrousil pod vodou barvu a zbavil se většiny prachu, po vysušení normo lak a brousit do finále...
Díky. Až to uschne a vytvrdne, tak to zkusím.
Proto to taky na něj chci hodit, ale udělám to jako plachtu a zakreju s ním jen ty chyby.JoseFxx píše:Když přes to hodíš hadr úplně tak se všechny chyby ztratí![]()
Je to tvůj model, ty na něj budeš doma koukat. Postav ho dle svých představ a možností.
Já bych tohle odbarvil, znovu přetmelil a vybrousil.
Neboj mám plán. Nemám v plánu ty chyby rozleštit, ale zakrýt je. A já jsem taky začátečník a každá rada dobrá.Elvis034 píše:Teda chlape, nevím, jestli jsi neudělal chybu s tím hozením do laku.....Podle mýho se to moc nerozleští. Ale jsem pořád jen modelářskej začátečník a ucho, takže moje názory ber s rezervou. Jinak, jestli je to opravdu tak špatný, tak bych to asi vykoupal v brzdovce a stříknul znova, klidně i jinou barvou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků