Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lotus 72E JPS [Ebbro] 1/20 (Peter, Kuku, Dekon)

Odeslat odpověď
Příspěvků: 826 • Stránka 54 z 56 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56
  • Odpovědět s citací

Re: Lotus 72E JPS [Ebbro] 1/20 (Peter, Kuku, Dekon)

Příspěvekod cevert » 13 lis 2018, 07:20

Kuku píše:Kucííí, ďakujem! Dnes na tretí pokus základ brzdových kotúčov (plastové dosky a plechovka) a strmeňov. Tie pôvodné zo stavebnice mi vôbec nevoňali. Márne sa pokúšam o chladiace otvory na kotúčoch. Nemáte niekto na toto fintu? Dorobil som aj dve vzpery (profil a skrutky HD) ktoré držia olejovú nádrž na prevodovke a ešte pár maličkostí. =;

Ahoj. Ja to robím z plastu 2mm silného (robím dvanástiny), ale relatívne mäkkého. Na budúcej "brzde" označím po obvode stred a mám špeciálny nástroj na konci, ktorého je W a tým vytláčam postupne tie vetracie dierky tak, že jednu časť W strčím do predchádzajúcej diery a druhou spravím ďalšiu. Sú tak skoro rovnaké. Nerobím si starosti koľko ich je a spoj skryjem do tehlice. Ten nápad s plechom sa mi páči. Ja to niekedy maskujem fotografický obrázkom, tam kde kotúč je skrytý v kolese.
(Ten nástroj sa dá vyrobiť hoci aj s plochého skrutkovača vybrúsením. Ja som kúpil na Bratislavskej zime akúsi sadu rôzne pokrútených nástrojov, asi slúžia originálne na výrobu figúrok. Stáli asi dve eurá. Používam len toto jedno a ostatné čakajú na svoju šancu.)
Igor/cevert
cevert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 14 lis 2018, 08:29

Rex76 píše:No Ľuboš, asi by som sa stále len opakoval. Si jednoducho "Pán Modelár" a bodka... ;-I

Srdečná vďaka Ľuboš! Som bodka... :)

Rolfi píše:Moc pěkný....

Rolfi [-o<

Hanz.77 píše:Dej mi nějaký návod jak vyříznout tak pěkný kolečka ze Zlatého bažanta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jordan04 píše:Taky by mě zajímalo jak jsi to udělal

Pomerne jednoducho. Vyrezal som kružnice, zlepil a na frézke som tomu dal konečný tvar a naznačil stopy po "brzdení". Vyrezával som kružidlom ako pri výrobe plných predných diskov. Fotka je na deviatej strane tohto neuveriteľne dlhého vlákna. =;

navi píše:a ,mě to nebaví .... !? :?

Vydrž prosím, už vidím svetlo na konci tunela...Teda ak sa zasa niečo nestane... =;

cevert píše:
Kuku píše:Kucííí, ďakujem! Dnes na tretí pokus základ brzdových kotúčov (plastové dosky a plechovka) a strmeňov. Tie pôvodné zo stavebnice mi vôbec nevoňali. Márne sa pokúšam o chladiace otvory na kotúčoch. Nemáte niekto na toto fintu? Dorobil som aj dve vzpery (profil a skrutky HD) ktoré držia olejovú nádrž na prevodovke a ešte pár maličkostí. =;

Ahoj. Ja to robím z plastu 2mm silného (robím dvanástiny), ale relatívne mäkkého. Na budúcej "brzde" označím po obvode stred a mám špeciálny nástroj na konci, ktorého je W a tým vytláčam postupne tie vetracie dierky tak, že jednu časť W strčím do predchádzajúcej diery a druhou spravím ďalšiu. Sú tak skoro rovnaké. Nerobím si starosti koľko ich je a spoj skryjem do tehlice. Ten nápad s plechom sa mi páči. Ja to niekedy maskujem fotografický obrázkom, tam kde kotúč je skrytý v kolese.
(Ten nástroj sa dá vyrobiť hoci aj s plochého skrutkovača vybrúsením. Ja som kúpil na Bratislavskej zime akúsi sadu rôzne pokrútených nástrojov, asi slúžia originálne na výrobu figúrok. Stáli asi dve eurá. Používam len toto jedno a ostatné čakajú na svoju šancu.)
Igor/cevert

Ahoj Igor, ďakujem za radu. Skvelá myšlienka. Síce mi dlhšie trvalo kým som si to vedel predstaviť (dnes som pomerne mdlého rozumu), ale už chápem. Mám však prosím ešte jednu otázku. Čo si predstavuješ pod pojmom mäkší plast? Používam obyčajné plastové dosky a profily. :wink:
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cevert » 14 lis 2018, 13:20

Mäkší plast sa vyznačuje tým, že aj necht v tom vie nechať ryhu. Dá sa ľahko rezať, brúsiť a vrtať. Nedá sa dobre opracovávať vo vrtačke, sústruhu a pod., Vytrháva sa a nie je rovný. Je poréznejší ako tvrdený polystyrén.
Používam zbytky napr. komacel, alebo podobné. Nie celkom sa vyznám v ich názvoch.
Sú k dispozícii od 1 mm až po 10 mm. Ja ich získavam ako odrezky z reklamných tabúľ a z reklamných agentúr. Ak potrebuješ súrne nejaký kus, môžem Ti poskytnúť. Tvoj "bar" je neďaleko.
Skúšal som aj tenký papierový prúžok s dierkami vypálenými laserom.
zabav sa Kuku

Tie plechy skúsim aj ja, vyzerá to lepšie. Použijem hliník z jednorázovej tácky, alebo hrubší, ktorý som svojho času získal z tlačiarní. Potom možno dám medzi to plotrovaný/laserovaný papier so zúbkami.
Přílohy
Schránka03.jpg
takto sa dajú vytláčať spomenuté otvory do plastu. Tento je silný až 3 mm. Zvolil som rovnú plochu, ale nástrojom, ktorý vidieť na obrázku to vytláčam do obvodu kruhu brzdového kotúča
Schránka01.jpg
čierne diely sú papier po laserovaní, biele vznikli lesarovaním plastu (sú moc hrubé) Zlepením dvoch papierov, alebo troch plastov mám hotovo. Robil som to aj kružidlom podľa papierových modelárov, ale môj výsledok bol hrozný.
cevert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 14 lis 2018, 13:34

Tak jak je na tom křídlo ? Ale určitě sis to polil schválně, jako že chceš na chvilku být mezi námi na úrovni běžných lepíčů .... :grin: Ty vykrouhlý disky jsou pěkný, taky jsem nedávno vyřezával kolečka (spíš elipsoidy) z plechu a takhle hezky to nevypadá ani omylem. Kružidlo mám a cca před rokem jsem to s ním zkoušel, ale vůbec mi to nešlo, holt volšový pazoury ....
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 14 lis 2018, 22:17

cevert píše:Mäkší plast sa vyznačuje tým, že aj necht v tom vie nechať ryhu. Dá sa ľahko rezať, brúsiť a vrtať. Nedá sa dobre opracovávať vo vrtačke, sústruhu a pod., Vytrháva sa a nie je rovný. Je poréznejší ako tvrdený polystyrén.
Používam zbytky napr. komacel, alebo podobné. Nie celkom sa vyznám v ich názvoch.
Sú k dispozícii od 1 mm až po 10 mm. Ja ich získavam ako odrezky z reklamných tabúľ a z reklamných agentúr. Ak potrebuješ súrne nejaký kus, môžem Ti poskytnúť. Tvoj "bar" je neďaleko.
Skúšal som aj tenký papierový prúžok s dierkami vypálenými laserom.
zabav sa Kuku

Tie plechy skúsim aj ja, vyzerá to lepšie. Použijem hliník z jednorázovej tácky, alebo hrubší, ktorý som svojho času získal z tlačiarní. Potom možno dám medzi to plotrovaný/laserovaný papier so zúbkami.

Velmi inspirativní... :)
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 15 lis 2018, 14:24

to cevert:
Ahoj Igor, ďakujem za naozaj podrobne spracovanú odpoveď. Musel si sa s ňou celkom narobiť a ja si toho veľmi vážim. Nasadil si mi chrobáka do makovice a asi tie kotúče prerobím. Skúsim ich zložiť z troch vrstiev a v strednej vyrezať chladiace otvory. Uvidím ako budem pri chuti. Doma mám len obyčajné ručné náradie a neovládam také technológie ako ty. Myslím tým rezanie laserom. Veľmi pekne ďakujem aj za ponuku materiálu. Máš pravdu, že Bar nie je až tak ďaleko, ale ja každé ráno jazdím vytvárať hodnoty do Bratislavy, tak by v budúcnosti nemusel byť problém sa stretnúť.
Vďaka a ahoj

Luboš
Naposledy upravil Kuku dne 15 lis 2018, 14:47, celkově upraveno 1
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 15 lis 2018, 14:31

Fairfax píše:Tak jak je na tom křídlo ? Ale určitě sis to polil schválně, jako že chceš na chvilku být mezi námi na úrovni běžných lepíčů .... :grin: Ty vykrouhlý disky jsou pěkný, taky jsem nedávno vyřezával kolečka (spíš elipsoidy) z plechu a takhle hezky to nevypadá ani omylem. Kružidlo mám a cca před rokem jsem to s ním zkoušel, ale vůbec mi to nešlo, holt volšový pazoury ....

Čauko Michal, krídlo čaká až mu doprajem Jordyho lektvaru. Skúšal som ho opraviť a nepodarilo sa. Kružidlo chce len trochu cviku a trpezlivosti potom je to v pohode... =;
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cevert » 15 lis 2018, 22:15

Kuku píše:to cevert:
Ahoj Igor, ďakujem za naozaj podrobne spracovanú odpoveď. Musel si sa s ňou celkom narobiť a ja si toho veľmi vážim. Nasadil si mi chrobáka do makovice a asi tie kotúče prerobím. Skúsim ich zložiť z troch vrstiev a v strednej vyrezať chladiace otvory. Uvidím ako budem pri chuti. Doma mám len obyčajné ručné náradie a neovládam také technológie ako ty. Myslím tým rezanie laserom. Veľmi pekne ďakujem aj za ponuku materiálu. Máš pravdu, že Bar nie je až tak ďaleko, ale ja každé ráno jazdím vytvárať hodnoty do Bratislavy, tak by v budúcnosti nemusel byť problém sa stretnúť.
Vďaka a ahoj

Luboš

Presťahoval som sa z Bratislavy, bývam teraz v Lehniciach a ten Tvoj Bar je na skok.

Rád čítam takéto vlákna a skúšam sa niečo naučiť. Vďaka, že so svojou robotou idete na trh!
Igor - cevert

P.S.
Práve som sa pozeral do mojej krabice EBBRO s lotusom 72. Na jednom zo stromčekov sú pribalené vetrané brzdové kotúče. Ešte som to nerozbalil, ale ak nenájdeš nič lepšie, môžem to pre Teba odrezať, alebo kopírovať. Ako hceš. Je to edícia s logom JPS
cevert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 16 lis 2018, 20:42

Kuku píše:Čauko Michal, krídlo čaká až mu doprajem Jordyho lektvaru. Skúšal som ho opraviť a nepodarilo sa. Kružidlo chce len trochu cviku a trpezlivosti potom je to v pohode... =;

Tak já to asi ještě jednou zkusim. Díky za povzbuzení. :cold: :D
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 18 lis 2018, 19:07

cevert: Ďakujem za ponuku a hlavne ochotu "nový susedko"! Ja tie originály mám. Ale keby si sa chcel zbaviť celej stavebnice...
Veľmi málo času a tak len skromne. Ale motor sa pomaly plní a už to nemám za čo poriadne chytiť. Pár prerobených dielikov a fit test. Surf ukázal nejaké nepresnosti a tie ešte musím opraviť.
Všetkým pekný týždeň. =;

Fairfax: Skús prosím. Čím viac budeš na nôž tlačiť, tým krajší elipsoid. Mne sa už podarila aj predpisová špirála... :)
Přílohy
IMG_0403.JPG
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karl Kopfrkingl » 25 lis 2018, 09:58

Tak Lubo, není náhodou čas dodělat to tady co nejdřív a začít na tom pořádným modelu co jsi si přivezl z Blavy? :lol:
Zdeněk Valíček, The real Cremator
Karl Kopfrkingl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 25 lis 2018, 11:19

Karl Kopfrkingl píše:Tak Lubo, není náhodou čas dodělat to tady co nejdřív a začít na tom pořádným modelu co jsi si přivezl z Blavy? :lol:

Je ! Máš pravdu Karl. A do toho jsem mu slíbil, že až postaví ten model z Blavy, tak já dám toho Deltawinga co mám doma v tom samém měřítku. :wink:
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 26 lis 2018, 07:52

Karl Kopfrkingl píše:Tak Lubo, není náhodou čas dodělat to tady co nejdřív a začít na tom pořádným modelu co jsi si přivezl z Blavy? :lol:

Jednoznačne je! Keď som dorazil domov, ešte som sa chvíľu "rochnil" v krabičke a potom som ju odovzdal Ježiškovi. Vyzerá to naozaj lákavo. Vďaka za model a hlavne, že si ma na to namotal... :wink:
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 26 lis 2018, 07:55

Hanz.77 píše:

Je ! Máš pravdu Karl. A do toho jsem mu slíbil, že až postaví ten model z Blavy, tak já dám toho Deltawinga co mám doma v tom samém měřítku. :wink:

Hanzi, na jar môžeme sadiť "bonsaje". Len Deltawing má len tri kolesá. Nevadí ti, že budeš mať o koliesko menej? :)
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 26 lis 2018, 08:01

To už stejně mám. :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 826 • Stránka 54 z 56 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56

Zpět na Rozestavěno