Kuku píše:Kucííí, ďakujem! Dnes na tretí pokus základ brzdových kotúčov (plastové dosky a plechovka) a strmeňov. Tie pôvodné zo stavebnice mi vôbec nevoňali. Márne sa pokúšam o chladiace otvory na kotúčoch. Nemáte niekto na toto fintu? Dorobil som aj dve vzpery (profil a skrutky HD) ktoré držia olejovú nádrž na prevodovke a ešte pár maličkostí.
Ahoj. Ja to robím z plastu 2mm silného (robím dvanástiny), ale relatívne mäkkého. Na budúcej "brzde" označím po obvode stred a mám špeciálny nástroj na konci, ktorého je W a tým vytláčam postupne tie vetracie dierky tak, že jednu časť W strčím do predchádzajúcej diery a druhou spravím ďalšiu. Sú tak skoro rovnaké. Nerobím si starosti koľko ich je a spoj skryjem do tehlice. Ten nápad s plechom sa mi páči. Ja to niekedy maskujem fotografický obrázkom, tam kde kotúč je skrytý v kolese.
(Ten nástroj sa dá vyrobiť hoci aj s plochého skrutkovača vybrúsením. Ja som kúpil na Bratislavskej zime akúsi sadu rôzne pokrútených nástrojov, asi slúžia originálne na výrobu figúrok. Stáli asi dve eurá. Používam len toto jedno a ostatné čakajú na svoju šancu.)
Igor/cevert