Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SKUPINA sportovních prototypů - PORSCHE LE MANS 2014

Odeslat odpověď
Příspěvků: 824 • Stránka 6 z 55 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 55
  • Odpovědět s citací

Re: Zápisný na Skupinu prototypů - PORSCHE LE MANS 2014

Příspěvekod Fairfax » 03 bře 2014, 15:16

Renda píše:....GT1 je hezký auto, taky bych ho bral, ale není... :( A neskákej mi Majkle do psaní 8-8

:tongue: :tongue: ..... a ještě :tongue: :tongue: ... :grin: :grin:
Kuku píše::cry: :cry: :cry: :cry: a ja nemám žiadne poršátkoooo.... #-o ...Ale neva, budem sa z bezpečnej vdialenosti aspoň pozerať. Vyzerá to tu tak živo.

[-o< [-o<
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Porsche 959 RSR viewtopic.php?f=165&t=88539
Porsche 911 GT1 viewtopic.php?f=165&t=85656
Porsche 917K viewtopic.php?f=165&t=83040
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 03 bře 2014, 15:19

Lubko- bude tu sakra živo- to o závodech takovýho kalibru (24 Hours of LM) bývá!!! :!: Majklfajrpáskafax pojal podezření, že se bude flákat a nudit, tak to v žádném případku nebude- kdo to tenkrát v '84 vyhrál?????????? No???????? =;
Ale ještě to stihneš- objednej a za 3 dny máš závodní vozidlo doma :)
Ty vo..e- znova :evil:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 03 bře 2014, 15:21

A ještě pro Dekona .... :-k hele Luďku a ještě mě vrtá hlavou, vždyt pokud jsou GT1 taky prototypy, tak ale jsou v jiné kategorii, žejo ? :-k Nejvyšší to není, ne ? Ale opakuji, dotazy jsou jen informativního rázu, je pravda že povinnost počtu 200ks je jen uměle vytvořená a v reálu to prototypy byly, žejo ? Např Porsche 961, nebo byly Luďku dva typy GT1 ? :nuts: :crazy: :lol:
A ještě speciál pro Renďu ... (_!_) :lol:
Poslední dokončené:
Zent Cerumo ,Toyota GT-One, Mercedes CLK-GTR, Renault R24, Honda RA272, Porsche 956, Lotus 107B, Benetton B192, Lotus 99T, Braun Tyrrell, Dome Zero, Ferrari 330P4,
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 03 bře 2014, 15:26

Majkle :crazy:
Chlapi- prosím, osvětlete mi pleas, jak to je s tou druhou sedačkou- chtěl bych ji jinak vyhodit a dát tam jen stěnu s krabicemi elektroniky. A kdyžtak ještě :foto: foto, páč moje fotky ukazují obě varianty a nejsem z toho moudrej.
Předem díky [-o<
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dekon » 03 bře 2014, 16:42

Nemám to nastudované,ale existovaly 2 různé skupiny GT1 v různém období.Po zrušení skupiny C se vypsala skupina GT1 pro sportovní prototypy a ty snad nebyly nijak omezené počtem kusů...a později byla skupina GT1 vypsána pro velmi upravené vozy GT a ty asi musely mít základ min.200vyrobených ks.
Takže si myslím,že porsche GT1 je sportovní prototyp.V té době myslím byly i ty mercedesy co lítaly vzduchem jak letadla a toyoty GT one...
Omlouvám se,že to nevím přesně,ale tyhle auta mě moc nezajímají a jde to mimo mě... 8-)
dekon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 03 bře 2014, 17:06

Renda píše:...... jak to je s tou druhou sedačkou- chtěl bych ji jinak vyhodit a dát tam jen stěnu s krabicemi elektroniky. A kdyžtak ještě :foto: foto, páč moje fotky ukazují obě varianty a nejsem z toho moudrej.
Předem díky [-o<

Ty moc dobře víš Renďáku, že nejsem ten pravej , ale podívám se po fotkách, ale tohle bude mít dobře nastudovaný Dekon a nebo Beaver, tuším ... :-k
dekon píše:Nemám to nastudované,ale existovaly 2 různé skupiny GT1 v různém období.Po zrušení skupiny C se vypsala skupina GT1 pro sportovní prototypy a ty snad nebyly nijak omezené počtem kusů...a později byla skupina GT1 vypsána pro velmi upravené vozy GT a ty asi musely mít základ min.200vyrobených ks.
Takže si myslím,že porsche GT1 je sportovní prototyp.V té době myslím byly i ty mercedesy co lítaly vzduchem jak letadla a toyoty GT one...
Omlouvám se,že to nevím přesně,ale tyhle auta mě moc nezajímají a jde to mimo mě... 8-)

Jinak pro všechny co se chystají: náš velký traťový komisař promluvil ! :hurray: Děkuji Luďku. =; Takže všechny závodní prototypy Porsche, ju ? :white: Spec. pro Madishe, pevně doufám, že budeš stavět svojí GT1, rád naberu zkušenosti, Beaver svojí tajnou raketu, a bude to vůbec velký překvapení jestli se zúčastní a to se cení a Peter F. a Michal D. už jsou vlastně v boxech , žejo ? :D Takže 8 na startu !
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 03 bře 2014, 18:24

Super. Dam dohromady podklady a strihnu si rychlovku dokud je cas pred letem :)

Junak druha sedacka do Porsche... dle pravidel meli mit prototypy druhou sedacku aby to auto uvezlo i mechanika pokud se nepletu. Platilo to v dobe 956 a 962 a proti stavebnice znazornuji takove provizorni sedacky jeste vedle jrzdcovo sedacky. Fotky z renovaci, replik a IMSA Porschaku asi sedaky nemaj. Jde najit nejaka reference mozna v aktualnim videu z Le Mans kdyz zastavuji v boxech. Ale nevim jak byla pravidla presne. Tohle jsem koumal tak 4 roky zpatky uz :D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
"Každej chce kedlubny!"
http://www.kedlubna.com
"Ronnie Peterson - Narodil se, aby jezdil s čímkoli, ale hlavně bokem"
F1 Racing, 05/2008
Madish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dekon » 03 bře 2014, 18:33

jasně,bylo to přesně dvousedadlové sportovní prototypy,ta druhá sedačka je předepsána u všech v průběhu času,že to byly jen symbolické sedačky,je věc druhá
dekon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 03 bře 2014, 19:15

Paráda chlapi, to mi stačí [-o< - jelikož tohle šlo mimo mě, tak z modelářského hlediska- je to tam a dlabat to pryč nebudu(to jsem rád)
Díky :flower:
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 03 bře 2014, 19:48

Než jsem se dostal k netu tak jste si to vysvětlili :-D
Jak napsali Dekon a Madish ta druhá sedačka /dvousedadlové sportovní pro./ se postupem času stala archaickou záležitostí a upouštělo se od ní.Např. ještě v půlce 60.let musela být v autech při LM rezerva,kterou mechanik při zastávce v depu předváděl,že je funkční.
Nejsem zakladatel této skupinovky proto jsem se ptal co tam všechno patří.Ale za mne bych tam určitě uvítal kategorii GT1 a kdyby zůstalo u placek tak ´911 GT1 byla jen o 6 cm vyšší než ´962 :D
Jinak účast mě láká jen v době zahájení budu mimo.

PS
pro zájemce o specifikace sportovních prototypů doporučuji prostudovat toto:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sports_prototype
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Sports_car_racing hlavně písmeno G
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 03 bře 2014, 23:28

Madish píše:Super. Dam dohromady podklady a strihnu si rychlovku dokud je cas pred letem :) .....

Tak to je bezva ! :celeb: A někam letíš jo ? :?:
beaver píše:.....Nejsem zakladatel této skupinovky proto jsem se ptal co tam všechno patří.Ale za mne bych tam určitě uvítal kategorii GT1 a kdyby zůstalo u placek tak ´911 GT1 byla jen o 6 cm vyšší než ´962 :D
Jinak účast mě láká jen v době zahájení budu mimo....

Pokud vážně chceš, respektive pojedeš se skupinou, tak to za: 1) není problém, v pátek tě někdo přihlásí, nejlépe nestranný traťový komisař DEKON, ale je to jedno, kdokoliv, jo ? Je to možná usměvné, ale i nějaké zbytečnosti je pro formu občas dobrý dodržovat co ? .... a je to jo ? Start - konec = hotový model, jo ? .. a za 2) je to paráda. :celeb: A to že budeš opět stavět na MF je co říct ! :!:
DOSKOČIL MICHAL píše:.... tak dělá si to Fairfax ...
... :lol: jenže to jenom tak vypadá, skutečně to nedělám já a sám vůbec ne a ani to není moje skupina. Impuls dali fakt všichni, ale Charon byl asi ten spouštěč !!! ...... a se všemi podmínkami a otázkami, co to jen jde, se obracím na všechny tři a rozhodujou všichni. Usměrnili mě a zo to jsem jim hodně MOC vděčný ! [-o< Takže skupina je všech účastníku a vždy je důležitý názor každého. Já jen moc píšu, protože bych rád, aby před začátkem nebyly pokud možno žádné nejasnosti. :oops: Navrhoval jsem nenápadně pro založení Charona, ale :crazy: Charon :#) :lol: .....o nic nejde, zkrátka tady vládne rudý prapor demokracie :-&( :lol: a žádný monarchistický uzurpátorství :twisted: :grin: .... a po startu už jen stavím...... =;
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 04 bře 2014, 16:38

Jasně, Charon za to může za všecko!!!!

Jediná skupinovka, kterou jsem kdy zorganizoval víme jak dopadla, vlastně ani nezačala (skoro). :crazy:

Myslim, že se už řeší kraviny, už aby se odstartovalo!!! :cool:
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fairfax » 04 bře 2014, 20:07

Charon píše:Jasně, Charon za to může za všecko!!!!...

:lol: ... samozřejmě .... :lol: .... že to byla jen sranda ... :white:
Charon píše:.....Myslim, že se už řeší kraviny, už aby se odstartovalo!!! :cool:

Už jen 2 dny a "Vruegova" se ještě neozval, že mu dorazilo 956, je to časově ťip-ťop akorát. :uff:

Trochu šedé teorie.
Skupina bude trvat 98 dní, včetně posledního dne pátku 13. určeného pro vložení do společné galerie. Pokud by šlo modelařit denně, tak čistý čas pro stavbu je .....
snad splnitelná 1hod x den = 98hod :beach:
teoretické 2hod x den = 196hod \:D/
snové 3hod x den = 294 hod :-)˜
utopické 4hod x den = 392hod :-W
nesplnitelných 5hod x den = 490hod :nuts:
v jiné časové dimenzi 6hod x den = 588 :-&
=;
Poslední dokončené:
Fairfax

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 04 bře 2014, 21:06

Paráda- já se řadím do jiné dimenze :flower: Teda jen 3 dny v týdnu.... ;-I
Dnes mi byly předány barvy a myslím, že to do 3 týdnů zbouchám. Ten model je ukrutně jednoduchej- ale zase bude náročný to dodetailování...
Ještě Majku upřesni, jak bude akce odstartována- já totiž večer chodím spát se slépkama, tak nevím, abych něco neprochrápal [-(
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 04 bře 2014, 21:17

Fairfax píše: ... Už jen 2 dny a "Vruegova" se ještě neozval, že mu dorazilo 956, je to časově ťip-ťop akorát.

... no kdyby šlo jen o to, mám jich opravdu hodně na skladě, stačí říct ... ale možná dám nakonec 917, aby to nebylo tak jednotvárné téma. Ale zkusim to tedy, i když jsem dopadl vždy jak jsem psal ... Jen tedy nevim, jestli při Vaší psané výřečnosti bude reálné společné téma ? Nebude to lepší nějak rozdělit, třeba podle typu auta nebo tak ?
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 824 • Stránka 6 z 55 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 55

Zpět na Rozestavěno