Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pagani Huyara, 1:24 Aoshima

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pagani Huyara, 1:24 Aoshima

Příspěvekod Milan_PN » 03 pro 2019, 19:00

Elvis034 píše::shock: :shock: Teda Milanko… :-)˜ :-)˜ Vždycky mě udivuje do jakýho detailu a při jaký čistotě stavby jsi schopnej zajít. Na tohle opravdu nemám ani trpělivost ani schopnosti. Je to opravdu neskutečná a nádherně precizní práce. Tohle bude perla na výstavách. ;-I ;-I [-o<

Dík. To vieš, musím sa snažiť. Nemôžem predsa robiť hanbu tej placke z Anglicka... :) 8-)
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 04 pro 2019, 16:21

Zřejmě se na moji hlavu snese vlna nevole, ale díváme se všichni na stejný fotky?

20191126_185330-1.jpg
20191126_185305-1.jpg
20191126_185235-1.jpg
2019-11-27 21.02.41.jpg
2019-11-27 20.50.41.jpg

Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dekon » 04 pro 2019, 18:32

Ty bláho,ve skutečnosti to vůbec nejde vidět,ty součastky jsou 10x menší než na těch zvětšených fotkách :-D ,viděl jsem Milanův rozestavěný model na vlastní oči...
dekon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 04 pro 2019, 19:22

hans dlouhán píše:Zřejmě se na moji hlavu snese vlna nevole, ale díváme se všichni na stejný fotky?

20191126_185330-1.jpg
20191126_185305-1.jpg
20191126_185235-1.jpg
2019-11-27 21.02.41.jpg
2019-11-27 20.50.41.jpg

Žiadna ,,nevole" sa konať nebude. Tie označené, skutočne miniatúrne nedostatky, tam jednoducho sú a som si toho vedomý... :-k
Všetku svoju prácu fotím vo vysokom rozlíšení a potom ich zmenšujem na maximálnu prípustnú dátovú veľkosť, t.j. na hranici 500 kB.
Preto tam tie nedostatky vidno. Nemienim kvôli tomu fotky zmenšovať, aby som vyzeral dokonalý. Je to jednoducho moja práca
a na hranici skromných fyzických možností. Mimochodom, keby boli všetky fotky modelov v tej veľkosti, to by si sa čudoval ešte viac, hans dlouhán... :-k

Aj ja túžim po dokonalosti, absolútne čistej a bezchybnej práci s modelom. Pre mňa je to, samozrejme, nedosiahnuteľná méta. Snahou je priblížiť sa
aspoň k dobrému priemeru, to je môj cieľ. Zatiaľ som dokonalý model nevidel, lebo keď človek pozorne hľadá, chyby určite vždy nájde...

Mám dve priania.
Aby všetci moji priatelia (ktorí o mne vedia podstatne viac ako Ty a preto ich uhol pohľadu na stavbu trochu iný) pochopili fakt, že máš právo na svoj názor, dokonca reálne podložený...
A druhým je, aby som sa s Tebou stretol pri hotovej Huyare niekde na českej modelárskej akcii. Aby si sa mohol na ňu pozrieť svojimi vlastnými očami
a potom si utvoriť názor. Nie cez objektív fotoaparátu a na základe fotky vo vysokom rozlíšení... To veľmi skresľuje - v pozitívnom aj negatívnom smere.

Úprimne Ti prajem veľa úspechov na ceste k dokonalému, absolútne bezchybnému modelu čohokoľvek. A daj vedieť, keď sa Ti to podarí. Určite si ho chcem pozrieť... :-k

Dodatok:
Už pol hodiny hľadám nejaké Tvoje postavené auto, hans dlouhan. Žiadne som nenašiel a nemám čas ho hľadať celý večer. Môžeš mi poslať nejaký link na stavbu? Pokiaľ možno, bez nacistických symbolov... Dík vopred.
Dokončené:
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 04 pro 2019, 20:52

Ahoj Milane,

tak v první řadě nepíšu nic o dokonalosti, protože ta, jak všichni víme neexistuje. Tohle slovo jsi použil Ty (a to opakovaně), já ne.
Ve druhé řadě jsem chtěl jen vědět proč fotky a "supersonické" reakce na ně jsou něco úplně jiného. Jednoduše píšu upřímně co vidím.
Ve třetí řadě máš pravdu v tom, že fotky jsou zvětšené a v reálu to tak řvát nebude. Ve čtvrté řadě to, že o Tobě nic nevím, je naprosto
irelevantní. V páté řadě se o dokonalý a absolutně bezchybný model čehokoliv nesnažím, takže ho ani neuvidíš.
V řadě šesté jsem žádné auto nepostavil (což je opět naprosto irelevantní). Jak jsi určitě z mého podpisu vyčetl, stavím letadla
Luftwaffe 1/48 a tak se žádných modelů bez nacistických symbolů (tohle mě hodně pobavilo) ode mě bohužel nedočkáš.

Dodatek: O Tvém handicapu vím moc dobře a dokonce jsem Tě minimálně jednou viděl na nějaké výstavě/soutěži. Vždycky jsem Ti drže palce
a obdivoval Tvoji houževnatost a sílu jít dál. Pouze jsem položil prostou otázku "...díváme se všichni na stejný fotky? Nic víc v tom není,
a tak můj post je pouze o tom, že to co vidím a následně o tom čtu, je prostě dost rozdílné. S Tvou osobou to nesouvisí. Díky za přání
a určitě Tě někdy rád poznám osobně.
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 04 pro 2019, 21:04

Ok. Nezhodneme sa, ale to je vedlajšie... :-k

Supersonické reakcie? Zaujímavý výraz... :lol:
Dokončené:
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 04 pro 2019, 21:23

Ale pánové...je to jen zábava....
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 04 pro 2019, 21:27

Rolfi píše:Ale pánové...je to jen zábava....

=D> =D> =D>
Dokončené:
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrugeova » 04 pro 2019, 21:58

Zdravím Milanko, máš můj obdiv za krásnou práci =D> =D> =D>
Fotky neřeším, vím dobře co dokážou vytáhnout. V reálu to očima nebude vidět. Doufám, že hotový model bude ke shlédnutí na podzim u nás na Kanci 2020 :wink:
Ať se dílo daří ;-I
vrugeova

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 05 pro 2019, 13:40

.
Tie makro fotky... áno, je to dvojsečná zbraň.

Ale ak mám byť úprimný, vieš to spraviť aj lepšie Milanko :wink:

Tiež ale veľmi dobre viem, že platí porekadlo bratov čechov: Není každý den posvícení.

PS: Milanko, ešte tak nenápanno dodám: je to Huayra. Ale ak to bol zámer, tak čuším.
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 05 pro 2019, 16:02

Ahoj všichni. Tak nějak jsem očekával, co se stane, a i se tak stalo. Jak už jsem psal, položil jsem jednoduchou otázku. Tu otázku
bych položil, ať už by model patřil komukoliv z vás. S konkrétní persónou to nijak nesouvisí. Dostal jsem SZ, na kterou se pokusím odpovědět zde.
- Že je Milan borec? Ano, samozřejmě je. Souhlasím. Tak nějak je to psáno i v mé předchozí reakci...
- Že si zaslouží obdiv? Ano, to zaslouží. Souhlasím. Tak je to psáno i v mé předchozí reakci...
- Takže proto on bude mít tleskače i když na fotce bude mít sebevíc chyb. Tak tady nesouhlasím. Pokud budeme komukoliv neustále dokola
omílat, jak je jeho práce SUPER a největší pecka všech dob apod., tak se dotyčný nikdy nikam neposune ale zato bude mít hřejivý pocit.
To je podle některých z vás OK? Znám dobře Milanovy stavby a taky dobře vím, že je sebekritický a uzná chyby a často je napravuje.
Nevěřím tomu, že se ve vaší malé akční uzavřené komunitě nesnese jiný pohled na věc. Mrkněte do mých stavebních vláken, kolikrát jsem musel koupit
novou stavebnici, abych napravil to, co se nepovedlo, ale tleskat bych si za to nenechal. Ale už toho nechám, protože někteří evidentně nepochopili,
kam jsem směřoval a hlavně nechci Milanovi zacpávat vlákno kecama... Největší pravdu má Rolfi... je to jen zábava.
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 05 pro 2019, 16:29

Nechci se do toho nějak zapřádat, ale podobná diskuze zde kdysi byla, já byl iniciátor, ale nevěděl jsem, jak těžce zdravotně na tom Milanko je. Později jsem si to uvědomil a omluvil se.
Proto pro svůj zdravotní stav má můj velký obdiv za to jak ty svý modely staví, snaží se je mít tip ťop, i když má limity. Já bych plno věcí takto nedal, i když má něco trošku křivé, nebo nedotažené, je prostě borec.
Ale je to fakt jen zábava.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 05 pro 2019, 16:40

Já osobně bych teda spoustu věcí tak jak Milanko dává, nedal ani náhodou a v reálu to nebude vůbec vidět, pokud ovšem si na to někdo nevezme lupu. To, co tady předvádí Milanko (a nejen on) je úžasná práce a stojím si za každým slovem pochvaly, který v pochvalným komentáři napíšu.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 05 pro 2019, 16:50

Tak jinak.
Všichni to myslíte ok a dobře. Samozřejmě se nikdo nechce po Milankovi vozit a Milan zas dělá to co umí a co dovede.
Je dobře na chyby upozornit. A je dobře když je dotyčný přijme. Na tom není nic. A tady se i tak stalo. Vše ok.
Osobně můžu říci že jsem to viděl minulý týden na živo a těch chyb jsem se fakt okem nevšiml. Už je to celé v hromadě a když na to koukáte jako na celek tak to fakt nevidite.
Ale to nic nemeni na tom, že Milan se s každým rozvrtaným modelem posunuje dále. A teď si všimněte že píši rozvrtaným. Proč rozvrtaným a ne dokončeným? Odpověď je jednoduchá. Není s tím prostě spokojen a nebo narazi někde na něco co neví jak sám vyřešit. A v tu chvili nastava konec a odklada se. To ale nema jenom Milan. To ma vicero modelářů. Já tomu říkam “problémový syndrom”. Ale zpátky k Huyaře. Jsem sám na sebe zvědav až to budu stavět já, jak to bude vypadat. :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod makaluzo » 05 pro 2019, 18:54

Chlapci a chlapi, já, ač věčný vrták se vám do toho tedy nechci vrtat vůbec, ale ve víru vášně zapomínáte na to, proč vlastně modelaříme - já osobně si myslím, že tu jde o radost. Čirou radost z toho, že si postavím něco, na čem třeba mé oko již téměř zase chlapecké s láskou spočine. Když svou práci prezentuji zde, musím očekávat i nějakou tu kritiku, ale tak berme ji přeci s nadhledem a pozitivně. Myslím, že tu není nikdo, kdo by chtěl prudit a naštvávat, ale právě naopak, spíše pomoci a od toho toto fórum přeci je. Neboli, proč se hádat jak tetky na trhu o tom, co nás baví, tady přece nejde o to, kdo má většího pindíka, ale právě naopak, vyhrává ten nejmenší, nebo tak nějak :grin: :grin: :grin: A Milane, mně se tvoje práce opravdu líbí a mysli na to, že kdo nedělá chyby, ten se neučí :hurray:
Já vám to říkal, nepouštějte mě k tomu...
makaluzo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno