Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

McLaren MP4/4 , Tamyia 1:20

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: McLaren MP4/4 , Tamyia 1:20

Příspěvekod George9 » 20 úno 2008, 20:31

No já jsem si taky myslel, že jsem to zamaskoval pečlivě...minimálně tak jako to dělám u letadel, a tam mi ještě nic nepodfouklo... 8-) Taky jsem se toho spreje hodně bál, ale chce to jen cvik a trochu praxe. Navíc asi jsou odstíny, kde nemáš na výběr, například tahle fluorescentní červená, to z žádnejch barev nenamícháš... [-X
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 20 úno 2008, 21:08

No, drobné chybičky to má, ale ja si myslím že stratené to ešte nie je. Ten podfuknutý flak by mal ísť dolu aj leštiacou pastou a ten rozstrapatený okraj by sa dal opraviť šmirglom 1500 alebo 2000. Ale opatrne, musíš byť pri tom opravovaní presný, aby si nezobral z okraja viac ako je treba. To s tým okrajom sa stalo aj mne a riešil som to týmto spôsobom. Proti sprejom nemám nič, ale radšej to riešim tak ako si mal možnosť vidieť u Renaultu, pretože viacfarebný povrch môže prinášať problémi.
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod _master_ » 20 úno 2008, 21:19

A ešte jedna pripomienka - ja síce nie som odborník na McLaren, ale tá flourescentná od tamiye nie je to pravé orechové a radšej by som šiel po farbách Zero Paints alebo Finisher ktoré tuto farbu majú v ponuke a sú bližšie realu ako tamiya. A vyhol by si sa problému so sprejom, pretože ich farby sú vo flaškách. :wink:
_master_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 20 úno 2008, 21:24

Určitě to zkusím opravit. Ano viděl jsem, taky jsem uvažoval o tom, že obsah spreje "podojím" do lahvičky a budu stříkat pistolí. Nicméně kapota MP4/4 vá velmi jednoduchý tvar, takže se to tím sprejem dá. U opravdu členitých tvarů, jako tvůj R23, sa navíc vícebarevných, si to však sprejem nedokážu představit.
p.s: ano, barvy Zero Paints už jsem v nějakým e-shopu viděl, a moc se mi líbilo, že dělaj opravdu autentický odstíny (viz např. Camel Yellow na Lotuse :) . Uvidíme, možná je vyzkouším :wink:
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 21 úno 2008, 06:40

A co na ten červenej flek zkusit tamiyáckou brusnou pastu? Občas když se mi něco takového zadaří, tak se mi osvědčila.
6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 21 úno 2008, 06:54

Jirka Pokorný píše:A co na ten červenej flek zkusit tamiyáckou brusnou pastu? Občas když se mi něco takového zadaří, tak se mi osvědčila.

jj, přesně to mi radí i Lubo. Dneska vyzkouším.
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 21 úno 2008, 08:21

Ahoj, hlavne nezmatkuj... :roll:
Koukal jsem na to, neni to nic, co by nebylo resitelne...
Tohle je typicky vysledek strikani tehle "nablble" barvy, stejne to dopadne i u zkusenejsiho dost casto. Mam podezreni, ze tento odstin je na nejake jine basi a ma tendenci podtekat.
K reseni...: S tim slabsim podfouknutim na hrbete nebude opravdu problem, vyresi to jemna prace se smirkem, tohle opravuju bezne a casto...
Na tech bocnicich doporucuji pouzit ziletku... Zklidni se, pohodlne si opri ruce a ziletkou pomerne precizne seskrabnes tu hranu... Nedoporucuji tohle opravovat smirkem nebo zpetnym prestrikanim bilou, vzhledem k silne vrstve cervene barvy.
Pokud by to uz opravdu neslo jinak, pak bych opatrne zbrousil do hladka rozhrani cervena bila a pak bych to prece jenom zkusil podle pasky srovnat bilou v pistoli. Nemusi to byt ani leskla barva, stejne to asi budes lakovat, osobne opravuju klidne treba bilou lihovou Agamou... Ale napred bych sel do ziletky...
Chyba v bilem poli neni zasadni problem, prave proto, ze bily odstin neni tezke resit opravou s jemnejsi pistoli... spise se snaz nenarusit tu cervenou... Jakmile ji problousis, jsi v haji, neopravis to a muzes jit koupit Purisol...

Jinak ac jsem ortodoxni sprejer, mam uz v supliku sadu Mclaren od Finishers... :lol:
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 21 úno 2008, 08:22

Jeste jednou na to koukam... tohle se fakt da bez potizi ziletkou srovnat... pak staci jen obroustit schudek mezi obema barvami...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 21 úno 2008, 08:35

Ahoj, mě ta žiletka už taky napadla, když jsem viděl, jakej vystouplej" lem" ta červená barva udělala na rozhraní s bílou. Ale řikal jsem si, že to bude asi blbost. Tak přece se to tak dá vyřešit. Díky za rady, zkusím to :wink:
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 21 úno 2008, 08:39

Ale kdyby ti ujela ruka, tak mne nekamenuj :-D
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 22 úno 2008, 09:50

K tomu schůdku, většinou to řeším tak že ho líznu zlehka pastou, a pak přijde na řadu přelakování čirým lakem a znovu pasta, a furt dokola až se povrch srovná, ale většinou to je jen dvě až tři vrstvičky laku, protože pochopitelně při tom broušení část laku odtraním.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 22 úno 2008, 10:12

Jirka Pokorný píše:K tomu schůdku, většinou to řeším tak že ho líznu zlehka pastou, a pak přijde na řadu přelakování čirým lakem a znovu pasta, a furt dokola až se povrch srovná, ale většinou to je jen dvě až tři vrstvičky laku, protože pochopitelně při tom broušení část laku odtraním.

Já to včera podle rady DC srazil žiletkou, a fakt se povedlo :uff: Pak jsem to lehce přejel mokrou 2000-vkou, a vypadá to dobře. Takže teď už jen lakovat a brousit do zblbnutí. :-D
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 22 úno 2008, 10:38

George9 píše:
Jirka Pokorný píše:K tomu schůdku, většinou to řeším tak že ho líznu zlehka pastou, a pak přijde na řadu přelakování čirým lakem a znovu pasta, a furt dokola až se povrch srovná, ale většinou to je jen dvě až tři vrstvičky laku, protože pochopitelně při tom broušení část laku odtraním.

Já to včera podle rady DC srazil žiletkou, a fakt se povedlo :uff: Pak jsem to lehce přejel mokrou 2000-vkou, a vypadá to dobře. Takže teď už jen lakovat a brousit do zblbnutí. :-D

Mezitím nezapomeň na dekály 8-)
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 22 úno 2008, 10:50

No vidíš, ještě že tě mám... :lol: :lol: :lol:
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 22 úno 2008, 13:06

Sumak píše:
George9 píše:

Mezitím nezapomeň na dekály 8-)

Ovšem nesmíš použít dekály od studia 27 Hi- tech, ty se dávaj až na konec a nelakujou se.
Jirka Pokorný

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno