Tahle Audina se asi moc nepovede. Mám ji v laku, týden počkám a začnu leštit. A ještě další dotaz ohledně trysky. Jakou velikost používáte? Vše jsem foukal 0,5 na 1Bar, a mám ještě 0,35. Díky
Tryska 0,5 je OK (Zero ji doporucuje na svoje barvy a laky), 0,35 by take mela fungovat bez problemu. Na druhou stranu, v sobotu jsem videl strikani Zero 2K laku tryskou 0,15
Spise bych videl problem v redeni nebo technice strikani. Posledni vrstvy musi byt mokre, nestaci jenom prasit, aby se barva mohla rozlit po povrchu a udelat leskly povrch. Mel si tenhle povrch, co je na fotkach, hned po naneseni barvy (jak barva dopadla na povrch), nebo byl povrch mokry (leskly) a takhle zmatnel az po zaschnuti?
Jen jsem to prášil , měl jsem obavu aby mi to nesteklo a abych to toho nedal silnou vrstvu. Holt na poprvé žádná sláva. Drobotinu jsem stříkal akrylama od tamky a ředil jsem je 1:2 ve prospěch ředidla.
Já používám jak trysky 0,25, 0,30 a nepozoruju rozdíl, je to o ředění a tlaku, chce to zkoušet. Jinak já zalívám napoprvé, nic nevrstvím. Právě pistole je na rozdíl od spreje dobrá, že se dobře kontroluje proud barvy. Taky to mám tak, pokud se nezadaří, tak model dodělám a je to. Neřeším nějakou koupel.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Nemuzes dostat leskly povsch, kdyz barvu jenom prasis, ta schne jeste nez dopadne na povrch. Najdi si na youtube The Scale modeling channel a podivej, jak strika zakladovku, barvu (i kdyz Zero barvy jsou po zaschnuti matne, pri strikani je povrch mokry/leskly) a hlavne lak. Ma tam hodne staveb i how-to videa
Výhoda 2K je v tom, že neuschne, dokud nedokončí reakci. Tam se na ředidlo moc nehraje, můžeš pomoct laku s časem tím, že ho poprášíš ředidlem z čištění pistole. Ale ne o moc. Peteru: a kde???
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli." Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
Opět další první zkušenost s plátýnkama. Kastle mi během broušení opět na dvou místech praskla a to mně moc nepotěšilo, takže už ji chuděru jen poslepuju a snad ji do té doby nerozšlapu Chyb je tam nepočítaně...
Na Modelforu je dobrý (a proto jsem se sem i přihlásil a rád sem chodím), že se tady člověk něco doví o všem od techniky postupů při samotným skládání, lepení a stříkání modelů) až po jejich historii a někdy i nějaké zajímavosti spojené s předlohami modelů.
Butile, já to dělám tak (s barvou), že první dvě vrstvy popráším a další jednu až dvě se snažím i zalít, aby to vypadalo jako wetcoat. Pak to nechám několik dní odpočinout, pak dám jednu tenoučkou vrstvičku (laku), na kterou přijdou dekály, pak zase tenoučká vrstvička laku, nechám to zas tak den odpočinout a pak dám konečnou vrstvu laku, kterou opět nechám několik dní odpočinout. Poté už jsou na řadě pasty od 3M a froté ručník a nakonec karnaubskej vosk a pravá jelenice. Pistolku mám Infinitku s tryskou 0,4 mm a všechno (pokud nepočítám svoje (ne)schopnosti) je ok. Ale mám jednu otázku. Prosím, ukaž mi kde Ti to prasklo, já tam nikde nic takovýho nevidím.
A možná bych teda příště doporučil (kvůli vláčnějšímu povrchu), buďto dýl a důkladněji protřepat tu Zerovku a pak ji prolít přes sítko (to se mi teď moc osvědčilo na Lotusu 49) a nebo to zředit (možná je na to o kousek lepší levelling od Gunze, než to zerácký ředidlo) tak 1:2 (ale pozor VE PROSPĚCH BARVY), což se mi osvědčilo při stříkání MP4 Red na Mclarenu MP 4/4.
Co se mi osvědčilo, co se týče správné konzistence zerovek je ji občas při protřepávání obrátit dnem vzhůru a zkusit nakláněním, kolik usazenin ještě na dně zbývá a jak je to dno průhledný. Když tam zcela jasně vidíš pohyb hladiny barvy, tak je to většinou dobrý a můžeš po přelití přes sítko (výborný jsou na CMK) stříkat. Ale klidně to zkus i zředit výše uvedným poměrem. Pak v obou případech bude povrch barvy vláčnější, jednolitější a sametovější.
A Renda má pravdu. Další model bude určitě hezčí a mě se taky líbí. Takže to domáčkni do konce pokračuj dalším modelem.
Prasklo to v místě spoje mezi zadním levým nárazníkem a kastlí a to druhé naštěstí pasklo v rytí tak není vidět, ale je to na pravé straně za vstupem vzduchu před zadním kolem. Kousky z kelímku od hořčice to celkem dobře drží
Tak to Tě lituju, ten zadek je teda síla. Ale podle mýho, když to zatupuješ barvou a dobře vyleštíš kastli, tak se to dost ztratí, takže to bude dobrý.