Co ty akrylové barvy Humbrol? Jsou v takových pidi plastových náprstků. Mají se ještě ředit vodou? Vím, že je to pro Vás triviální dotaz, ale pro mě prvotina.
PS: 3 strana ve vláknu a zatím model ještě není ani v surfu To je snad unikát
K predoslim debatam o surfovani malych dielov ti dam par drobnych rad na uchytenie. Lacine a ucinne. Ja ako som pisal surfujem vsetko a naraz. Najprv vsetko ocistim a pripravim si k surfovaniu ako na fotkach, teda malych dielov. Na kastlu mam stojan od tamky ale ten ty urcite hned nepobezis kupovat. Na 1/32 pripadne na 1/24 ti postaci aj prazdna PET flasa z coca coly. Tak nech sa ti dobre strieka
Přílohy
Klasika, sparatko a volna diera priamo v diely.
Sparatko a mala kvapka sekundaku. Takto prichytam diely ktore sa nedaju ziadno uchytit pripadne napichnut. Ale pozor musis dat na to kde to prichitis! Len tam kde budes diel neskor priliepat k dalsiemu dielu a nepotrebujes ho mat na tom mieste zalakovany.
Maly stipcek. Velmi uzitocna pomocka. Da sa kupit v elektre kde predavaju suciastky pre radioamaterov a samodomaelektroopravarov. Len odstranis gumovu ochranu a nasadis na spajdlu :D :D
v takomto pripade ako je ta mala paka nalavo, diely nechavam na kusku ramceka a striekam to rovno na nom. Cast ktorou je ta paka pripojena pojde aj tak zasunut do podlahy v interiery tak si nemusim lamat hlavu ako ju nalakovat.
Jsem zvědav jak si poradiš s matnými plochy a hlavně se svetly. Světla model srazí mezi hračky, ty se jim totiž vůbec nepovedly a ty jsou důvodem že to mám už tři roky nedokončené,...prostě mě to otravilo. Jinak by šlo o pěkně ztvarnenou miniaturu. Držím palce s dokončením. Radit nemusím, máš tu pár lidí, kteří se toho ujali a rádi ti dobře akorát bych se opakoval
Karci83: moc díky za názornou ukázku, jak se nachystat na surfacerování. Tohle jsem přesně potřeboval vidět. Bazilisku díky za SZ. A všem ostatním díky za rady.
Kluci, ale zatím Vás zklamu. Jak jsem myslel, že u tchánů na tom máknu. Tak jsem jen kromě jídla, pití , práci v lese, stihl jen něco nakreslit. Na model nezbyly síly. Tak Vám aspoň posílám foto s mými rádoby díly
Karci83: tu Abu Dhabi J.M. Latvala jsem právě dělal tenhle víkend. Přítelkyně říkala, že už to trochu vypadá oproti dětskému prvnímu pokusu Porsche Gulf Le Mans. Jancech: neblázni, to bych určitě nezvládl. Začal jsem teprve před rokem. Po dlouhých letech jen sportovní aktivity, jsem se rozhodl pořídit pastelky a vrátit se k dětství, kdy mě to bavilo. A zde je to foceno ve špatném rozlišení. Naživo je to opravdu amatérské až dětské A za ten rok mám jen to co vidíte. Musí být na to čas a chuť. A Prokopovu Fionu mám rozkreslenou již od ledna Snad to tak nedopadne i s modely A kreslím podle fotek co mě zaujmou. Jelikož sleduji rally, tak koukám na fota WRC po odjetých závodech, a když mě nějaká fakt osloví, tak to zkouším. A můžu ti říct, že šotoliny se bojím, jak čert kříže. Vůbec nevím, jak bych kreslil ty oblaka prachu a kamení.
Jancech: euro si radši nachystej pro profíka co kreslí. Ten ti Galanta určitě nakreslí 100x líp. Mám to fakt amatérské. A domácí slivky mám dost, jsem totiž ze Zlína Možná zkus přes SZ poslat nějaký odkaz na Galanty při rally a třeba mě nějaké foto zaujme a možná .... V jakých letech vůbec jezdil? Ale nic neslibuji, opravdu nemám toho času a musí byt chuť.
Kluci díky za pochvaly, ale je to fakt amatérské! Ale pokud budu umět i postavit model, jak umím kreslit, tak budu spokojený
tak to chápu já su totiž z otrokovic a galanti jezdily od 88 do cca 92 a z něho vzešel lancer evo.... stačí na googlu napsat galant vr4 rally a v origo barvách jezdil bílo červeno modrý jako první lancer evo.... existuje i modelkit ale je jich málo a vcelku si myslím že i zadraho ho prodávají .... tuším hasegawa ho má
Tak mám za sebou premiérové surfacerování Použil jsem Mr. White Surfacer 1000 včetně bílé základovky. Moc jsem se toho obával, fakt to není jednoduchý, ale s výsledkem jsem jakžtak spokojen. Jen na podvozku se mi otiskly nějaké nečistoty + je tam surfaceru moc. A na nějakých dílech je potečení. Takže ty místa vybrousit a opět surfacer? Tam, kde surfacer se nedostal, chytne barva? Nebo musí být surfacer všude?
Další porod, ještě před surfacerováním bylo rydlem a skalpelem projetí rýh. Sem tam jsem přejel, vybočil, ale snad to bude ok.