Dnes jsem definitivně odstranil zbytky Mercera ze stolu a uklidil je do koše.
S touhle hrůzou už nechci mít nikdy nic.Možná je to zbabělost,ale v tomhle případě platí : Kdo uteče,vyhraje!!!!
Jdu si lepit svoje "Naskáry" a jiné americké nestvůry,ty mě bavěj víc.
Pežot je pryč. - Díky bohu za ty dary
Plymouth Grand Voyager - americký svaly z Rakouska
Tak jsem vám opět intenzívně pracoval. Naštěstí byl týdenní chalenge prodloužen na prázdninový. (mimochodem Michale, máš ještě tu super zelenou s lakem, mohl bych s tím stříknout tobo svýho Mercera )
Naštěstí jsem jednotlivé díly opracovával a "vylepšoval" samostatně a ne jako součást celku. Když už jsem byl téměř spokojen a chystal se vše dávat dohromady, podařilo se mi polít si karoserii Toulenem a stroj změnil tvar k nepoznání ( na druhou stranu mám teď hodně vlastního žlutýho lepidla )
Začal jsem tedy shánět druhou stavebnici, protože mi bylo líto vynaložené práce na ostatních všech pěti dílech stavebnice.
A zde se paní Štěstěna obrátina na mojí stranu, kamarád měl doma jeden z dob totalitních a dokonce neslepený. Pustil jsem se tedy do druhého vylepšování kastle (či chcete-li většiny stavebnice). Šlo mi to dobře protože jsem už věděl co a jak kde přibrousit, uříznout, přidat.
Následovalo přilepení některých dílů - podvozek, držák rezervy atd.
A šlo se na barvení. Krásně jsem model nastříkal a poprvé v životě se pustil do výroby dřevěného povrchu. Musím konstatovat, že návod který je zde na foru vyrobit dřevo pomocí akvarelových pastelek je srozumitelný, jednoduše proveditelný a hlavně (podle mě) velice pěkný v konečném stadiu. Jen se musí dřevo nakonec přelakovat, aby se při náhodném setkání s vodou(déšť, manželka ...) nesmylo.
A tak jsem dnes vzal lak ve spreji a pěkně to stříknul.
Celý model stříknutý autolakem je po přestříkání lakem nablýskaný jako při opuštění výrobní linky, dřevěná podlaha a přístrojový panel mi působením laku jaksi nabobtnal (jo hold dřevo) a zkrabatěl tak, že jsem byl nucen veškerou barvu z něj odstranit.
Takže třetí pokus přes výkend. Snad už poslední .
P.S. Nedává se taky nějaká cena za trpělivost
Tak más skoro hotovo ! Ještě dodělám skla světel a podstavec a bude konečně úkol splněn Jestli bude fungovat to, co si myslím, dodám zde návod na jednu pomůcku na světla. Tak držte palce.
Pokus o světla je na světě, zhodnoťte to sami. Světla jsem vyrobil následujícím způsobem : Vyseknul jsem kolečko z acetátu a na něj nalepil zezadu speciálně upravenou folii.
Jedná se o samolepící folii pro inkoustové tiskárny, na kterou jsem předtím natisknul pruhovaný rastr z pruhy bílé a světle šedé. Jelikož ta barva prosvítá, dostalo to následující barevný tvar. Co myslíte, je to možno použít na světla k autům ? (například pro laminátové karoserie)
sestavil jsem podvozek a zašel si do modeláře pro zlatou barvu, která bude kombinovat snad nějak hezky s červenou barvou karoserie. Jestli myslíte, že ta zlatá není dobrej nápad tak jsem zbytečně vyhodil 40Kč Ale snad mi to uznáte, zlatě bych rád nabarvil vše, co není gumové, nebo není součástí karoserie. Co vy na to?
Bude to něco takového:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Filip ,,Filda'' Šlajer Ať žije štětečková galaxie!
No nevim nevím, zatím jsem jen udělal kus podlahy a na zbytek se asi nezmůžu. Neumím to, když jsem něco zkoušel dřív, většinou to nebylo tak dobrý, jak bych si představoval, takže to bude jen krabička
sedačky bych udělal jinou barvou než stroj. K tomu co děláš, v hlavičse máš že je ti 15 let. V té době jsem byl šťastný, když jsem do letadla nalepil pilota a ten měl alespoň barvu obličeje. Není důležité se porovnávat s modelářskou špičkou, důležité je porovnávat se sám se sebou. Je správné, že nejsi s tím cos udělal spokojený protože jinak by ses ve vývoji zastavil, ale pokud uvidíš ty, nebo tvoje okolí změnu k lepšímu, jdeš správnou cestou. A pak bude záležet jen a jen na tobě, kam až chceš dojít a kdy se rozhodneš zastavit s tím, že dál to nemá smysl.
Pozdě, sedačky jsoem udělal červeně a celý model je už hotový. Včera jsem stavěl do noci a vyčerpáním sem padl rovnou do postele . Dnes . Pro zajímavost, model mi trval (když počítám i ) 32 Hodin.