Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Peugeot 307 WRC 1/24 Tamiya

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Peugeot 307 WRC 1/24 Tamiya

Příspěvekod Koudy » 06 zář 2010, 15:02

Pásy byly fakt problém, bylo to někde i na foru, fotil jsem to na milimetrovém papíru, mám je ještě doma, můžu to znova nafotit. Ty nový jsou v pohodě, ale ta cena - nevím, to nechám na zvážení každého :-k
Doris: jestli stavíš podle reálné předlohy, jakože ano, tak se drž předlohy, tzn. uchytit na vzpěru zadních tlumičů. Samozřejmě NSŘ (národní sportovní řády) umožňují i uchycení do podlahy, pod určitým úhlem atd., ale to není tento případ.
Ještě si můžeš koupit pásy od Hobbybosu (někde proběhly novinkama a cenově byly někde kolem 80 - 100 Kč), ty mají povrch jako origo pásy, akorát nejsou v barvě a musíš je stříknout. Možná bych to zkusil zalakovat a dokud lak ještě pruží, tak ohnout. Já používám jen přezky a materiál na pásy mám jiný, právě kvůli otěru a pak i ceně...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sete » 06 zář 2010, 16:21

:oops: doris to jsme si nerozuměli dekály máš naneseny perfektne ale do interieru bych dal na nějaký karbon třeba na sředovou konzoli atd atd.
sete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 06 zář 2010, 19:19

O.K. Pásy tedy pořeším dle skutečné předlohy, je fakt, že by to mělo odpovídat. Pro jejich výrobu použiji červenou fólií nebo plastový obal z kancelářských složek. Ten karbon v interiéru mne nenapadnul :oops: , teď už s tím asi moc neudělám, páč už je to všechno slepené. :( Ale i tak si pro příště seženu i karbonové dekály, modelu to dost přidá, to je fakt.
Přináším další fotky, interiér je před dokončením, ještě pořeším ty pásy a nějaké drobnosti.
Poprve jsem však u Tamiyáckého modelu narazila na fatální nepřesnost, která mi znemožnila pokračovat dál - skla. :cry: :evil: Už u zadních světel jsem si všimla velké odchylky v tvaru dílu, ale toto mne dnes doslova dorazilo. Na fotkách je to vidět. Jakoby ten díl vůbec nebyl určený pro tento model.Tvarovka čirých skel byla úplně mimo, pokud jsem ji usadila vepředu, zadní část odstávala téměř centimetr od karoserie a taktéž když jsem přesně osadila zadní sklo, tak přední bylo mimo dokonce ještě víc, boční skla odstávala vzadu od sloupků karoserie cca 0,5 cm z každé strany. Karoserii nešlo přizpůsobit a skla vlepit, pokaždé to odstřelilo a nedrželo. Chvíli jsem se s tím trápila a snažila se to postupně lepit, ale skla nevydržela a na jedné straně praskla. Co dál? Přední i zadní sklo přežilo. Rozřezala jsem tedy celý tento díl, přední a zadní sklo jsem vlepila do karoserie, celkem to šlo, a boční jsem uřízla v místě, kde je ta úzká příčka. Uvažuji kvůli prasklině, že jedno okno bych nechala spuštěné nebo spuštěné jen částečně. Zadní zničené části vyplním nově vyrobenými díly z tvrdé čiré fólie. Musím ale říct, že toto je ohledně přesnosti nejhorší model od Tamky, co jsem kdy stavěla. Nikdy dosud jsem na toto nenarazila, bylo to spíš, jako bych stavěla Revell nebo Airfix.....
No je to tedy síla, jsem zvědavá, co z toho nakonec vykouzlím....
Přílohy
034.jpg
045.jpg
046.jpg
054.jpg
055.jpg
059.jpg
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 06 zář 2010, 19:32

to je mi líto DORIS... jsi ale asi první s 307, komu se toto stalo... musel to být špatný rámeček...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 06 zář 2010, 20:26

Me to bylo divny, kdyz jsi psala, ze nesedi zadni svetla a ze model je nepresny. Stavel jsem dve auta a min. dalsi tri stavby tu jsou. Vypada to na zmetek ramecek. Jestli to mas z MPM, tak to zkus reklamovat v obchode nebo nafotit a poslat do MPM v Praze panu Gerhartovi. Pokud neuspejes, objednej novy ramecek, ale dodaci doba je delsi, z Japonska berou tak 4 - 6 rocne. Na tento model ti to sezenou, mel sem u jednoho auta praskle celni sklo a vymenili to...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 06 zář 2010, 20:57

Interiér je moc vydařenej.
A k tomu sklu, zřejmě jde opravdu o nějaký zmetkový rámeček, protože takováhle nepřesnost u tamky si myslím není běžná.
Rozhodně jak píše Koudy, tak bych to "reklamoval" u MPM, Já jsem si u jmenovaného pána parkrát objednával díly na RC hamra, které nejsou skladem a jednou mě přišly do čtrnácti dnů a jednou jsem čekal šest neděl.
Každopádně mi tě je líto, protože stavba byla moc pěkně rozjetá.
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 06 zář 2010, 21:16

Veľmi pekná stavba, čistá =D> . Toto človeka na s..e keď niečo nepasuje, ale nevyzerá to až tak zle. Skús odrezať zadné sklo a dopasovať to tam.
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 06 zář 2010, 22:01

Moc Vám děkuji za podporu, přátelé, hodně mi pomohla! Reklamovat už de facto nebylo co, protože jsem ten dílek kompletně rozřezala, ale toto se ukázalo v dané situaci jako nejlepší řešení. Přední i zadní okno jsem osadila bez větších problémů, boční jsem upravila a změnila jejich zapuštění pod střechou karoserie a zůstaly jen ty trojúhelníčky za úzkou dělící lištou, které jsem si vyrobila ze silnější čiré fólie. I ty se povedlo nakonec dotvarovat a solidně osadit. Dekály to dořešily, akorát musím vyrobit nově obě číslice"7" na ta fóliová okna vzadu, o jednu sedmičku jsem přišla :oops: a chci, aby byly obě identické. Použiji k jejich výrobě oranžovou samolepící fólii.
Čeká mne ještě mnoho drobných oprav a retuší hlavně v interiéru a na lištách kolem oken a též bude třeba opravit jeden dekál vepředu, který se při té manipulaci v rožku utrhnul a samozřejmě ten rožek zmizel..... :twisted: . No docela mne to všechno sebralo, ale i tak jsem ráda, že to dopadlo aspoň takhle:
Přílohy
062.jpg
067.jpg
070.jpg
075.jpg
079.jpg
084.jpg
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 06 zář 2010, 22:42

=D> myslím že vydarená oprava =D>
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 07 zář 2010, 09:41

Moc pěkně si se s tím poprala! Vypadá to super =D>
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 07 zář 2010, 17:40

Tak to si zvládla s vyznamenáním.
Prostě před tebou smekám [-o< jak rychle a precizně umíš stavět modely a teď i parádně opravovat některé nedostatky [-o<
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod r1card1 » 07 zář 2010, 18:13

[-o< Ako vzdy
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
r1card1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 07 zář 2010, 18:39

Moc mne těší, že se Vám to líbí, není to sice 100%, ale při té vší smůle to dopadlo naštěstí dobře. Dnes jsem poopravila lišty kolem oken a vnitřek karoserie, zbývají už jen dekály, které se při té nešťastné manipulaci s nepovedenými okny poškodily. Nejvíc mne trápí nápisek vepředu - ten žlutý s červeným nápisem Pirelli. Zkusím ho zaretušovat barvou a pokud to nebude ono, oba přední nápisky sundám a budu improvizovat.
Jinak pásy v interiéru jsem již opravila a dala jim správnou délku i ukotvení + doplněno rezervní kolo. Zde je pár fotek pořízených za denního světla, je zvláštní, že červená barva se na fotkách jeví poněkud divně, vždy je taková zrnitá a nestejnoměrná. Dělá mi to na fotkách všech modelů podobné barvy. V reálu je O.K., i když by mohla být hladší/sklovitější.
Přílohy
021.jpg
024.jpg
031.jpg
035.jpg
037.jpg
038.jpg
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 07 zář 2010, 20:05

Klobouk dolů jak jsi se vyrovnala s těmi problémy [-o< =D>
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Hanuska » 08 zář 2010, 19:59

Povedal by som, že 99% miestných modelárov (vrátane mňa) by model pri takomto probléme odložilo, až kým by nezohnali nové sklá, no ty si to jedno percento a všetkým nám tu dokazuješ akí sme voči tebe amatéri. [-o< =D>
Krásna práca ako vždy a taký postreh s mojich skúsenosti ohľadom karbónu v interiéry...aj tak není vidieť :D
Ján Hanuska

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno