Pak jsem vyměřil otvor pro SPZ, trochu skalpelem zaříznul a docela to už chytá tvary kufru. Pak jsem využil plechovku od píva a s pomocí Milliputu jsem se snažil vymodelovat základ rozšíření blatníků. Z plechovky jsem si vyříznul pruh o šířce 7,4 cm, což by mělo v měřítku odpovídat šířce Oktávky. Přibodoval jsem ho tam sekunďákem a na to začal vrstvit tmel. Pomocí zubařských nástrojů notně namáčených ve vodě jsem dostal tyto tvary. Nechám proschnout a zbytek zařídí brousítka a šmirglpapír
Luxusní práce, jsem opravdu zvědav na první surf. Miliput jde brousit dobře, jen ho chce nechat pár dní až týden odležet. Vzít to hrubším smirkem do požadovaného tvaru, pak už jen doladit Co jsem koukal na fotky Evo 3, tak ty menší průduchy tu hranku nemají https://www.rallylife.cz/skoda-octavia- ... rettyPhoto[gal_2]/1/
Zatím nechávám miliput vyzrát a tak jsem se vrhnul na úpravy interiéru. Trošku jsem překopal šasi z EVA , hlavně okolí zadních podběhů, tlumičů a také středový tunel. Také jsem se začal hrát s novými bočnicemi. Původní nešli použít, protože šasi z EVA vyžadují vyšší bočnice a nechtělo se mi nastavovat původní. Navíc si je udělám od začátku podle sebe, aby pasovaly do kastle. Zatím to jde
Dobrousil jsem hodně věcí na kastli, zkusil chytit ten "bodykit" do tvarů a dnes jsem stříknul lehce kontrolní surf, abych viděl, jak moc dobré/špatné to je. No čekal jsem to trochu míň hrbaté, snad mi nedojdou síly..
Vypadá to pěkně, já tohle jednou zkusil a to jsem byl v druháku na SŠ a divím se dodnes že jsem to dotahnul dokonce. Byla to tehdy Supra a na ní jsem rozboval bodykit Veilside. Obdivuju tuto stavbu
Dva měsíce jsem se sice neflákal, ale práce nešly tak rychle, jak bych rád. Každopádně spousta broušení, tmelu, surfu, ale víceméně mám nachystáno na bílou. Musím říct, že narytí spár byl očistec. Do kovu už nikdy víc. Problémem je také střídání materiálů. Proto střešní spáry vypadají křivé jak prase. Jsou krásně rovné, jen ne úplně stejně hluboké. Ale jelikož pak budou černé, neřeším to, protože to v celku zanikne. Např. ty prohlubně ve dveřích jsem předělával asi 5x. Vždy to bylo křivé nebo hnusné. Nakonec jsem se nasral, vzal brusku a v místě prohlubně vybrousil hlubokou brázdu, kterou vyplnil Epoxy Putty a do něj už rýt šlo dobře. No ale teda pakárna. Snad mi nic nepopraská, to bych to už hodil z okna Na zkoušku i světa a maska, jak oktávka to vypadá, to je hlavní