Díky moc Zajíci, vše bylo již vysvětleno, jen dodám, že i kdyby to bylo na modelu špatně, asi bych se s tím naučil žít, tohle je fakt jen krabka s lepty a pár blbostí navíc No, léto skoro za náma, moc jsem toho neudělal, ale teď jsem se utrhnul na dva večery a mám nejhorší práci z modelu hotovou - pásy. Nesnáším je, nejdou mi, výsledek posuďte sami. ten flek na sedačce před pásy ještě přefouknu znovu matem, omylem jsem si tam sáhnul debonderem. Teď je na čase přilepit k podlaze, nalepit klec a pásy dotáhnout na míru k autu. Pak bude buggy snad hotová a bude se moct secvaknout.
Co to plácáš ? V 1/24 a máš tam i přezky. Dobrý to je. Jen to přefoukni a secvakni a za léto je model hotovej. Ta sedačka vypadá pěkně. Čím jsi ji foukal ? Nebo jsem to někde přehlédl ?
S tou palubkou - to nebyla nějaká kritika na tebe, jen mě to překvapilo, že palubka ve stavebnici vypadá hodně civilně. Vsakující vteřiňák je potvora, u stužek jsem na nic rozumného nepřišel - část problému se dá vyřešit použitím Herkulese, který je po zaschnutí čirý, ale zase lepí pomalu.
Ahoj Marek, je to fajn. Ja si materiál pásov napustím lakom. Má to pre mňa niekoľko výhod. Nestrapkajú sa pri rezaní, lepidlo sa nevpíja do pásov a nie je ho vidieť, je ho treba menej a riziko zababrania je menšie, ľahšie sa mi nanášajú dekály s logom výrobcu a prípadne šitím a v konečnom dôsledku sa mi aj lepšie tvarujú. Stavba super a rád nazerám...
Zajíci, však já to tak i pochopil, v pohodě tohle byli ještě opravdu závodní auta postavená z kastle civilního, někdy od přelomu tisíciletí už jsou to karbonový stroje, co jen připomínají silniční vzory. Na herkules bych neměl nervy, než by uschnul Lubo, to je skvělá rada, moc díky, závodní auta se mi v kitníku nějak podezřele množí, tak to třeba vychytám jak se ti potom pásy napuštěné lakem ohýbají, v pohodě?
No, dôležité je brať pás do ruky keď už lak nelepí (podľa typu laku) a dá sa pekne spracovať. Ak tento čas prešvihnem, tak ho len troška zvlhčím riedidlom a pomaly robím ďalej. Nič zložité a pre teba totálna brnkačka.
Tak já to na dalším závodním autě zkusím, díky moc A kdyby někdo věděl, kde koupit 2mm stuhu, budu vděčný. V každé galanterii, kterou jsem navštívil mají jen 3mm
Máro, náhodou dobré já lepím pásy raketou od Tamiye. Spousta lidí říká, že je to jen přebalený herkules. Moje zkušenost je taková, že je to hodně podobné, ale herkules to není. Lepí lépe a rychleji. Navíc přebytek odstraníš párátkem a po zaschnutí je čirý. U některých tkanin to sice může udělat drobnou skvrnku, ale určitě ne takovou, jako sekunďák. Navíc čistota sestavování pásů je s použitím tohoto lepidla úplně jinde oproti sekunďáku. Tam jsem bojoval stejně, jako ty. Já tím lepím prakticky skoro všechno, hlavně detaily. Výhoda je, že to snadno rozebereš, když je potřeba. Takže třeba u suchého sestavení např. podvozku díly naboduju touto raketou, doladím, co je potřeba, rozeberu, zbytky odškrábnu párátkem
Díky za tip na stuhy nechystá se někdo objednávat z CMK? Min. hodnota objednávky 400 je pro mě momentálně zbytečná Co se týče herkulesu a podobných věcí, to jsem nezkoušel. Na příštím závoďáku to testnu, díky