luky1981: Ono je to na fotkách vidìt? Pouzivam rad metal pasty Agama, ktere pri nanaseni casto nechaji prirozene "zaneseni" okolo detailu. To je co je na snimcich je zatim jen neupravovany zakladni nastrik, pres hlinikovou barvu delam wash pomerne malo znamou Agamou odstinu "Olej". Ona je nejak vymyslena tak, ze nekryje a ma takovy ten hnedospinavy mastny vzhled... Kdysi jsem ji nasel a zatim jsem nenasel nic lepsiho... Samozrejme krom klasickych olejovek...
Celá zadní náprava s tlumièi a zavìšením je ve stavebnici buï pøíliš hrubì udìlaná, nebo nesmyslná. Proto jsem celé zavìšení postavil nakonec jako 70% scratch z profilù evergreen a z trubièek. Jelikož jsem se bál, aby takový systém udržel zatížení modelu, nepøedìlával jsem skloubení na høídelích, ale celou høídel jsem použil jako nosný prvek. Pøedtím jsem ji ovšem oholil a doplnil o detaily. Na pružinách jsem využil obì hlavice, zbytek je nový, kompletnì nové jsou všechny trubkové kontrukce. Hlavice na kterých je nasazený brzdový disk a kolo jsou pùvodní, jen trochu odvrtané. Výfuková tryska je zatím jen nasazena pro vìtší pøedstavivost, není ještì ani opracovaná. celou stavbu trochu komplikuje to, že skoro všechny èásti zadního zavšení a høídel jsou v chromu. Na druhou stranu, vypadá to efektnì i když bych si ten chrom umìl pøedstavit i lépe udìlaný. Ale na obyèejný vitiòáèek to staèí...
Tak pomalu se dostavam k cili. Musel jsem zmenit pozadi pro foceni, ta modra zkreslovala svetlo...
Takze, dneska jsem celou sobotu vyuzil k stavbe lotuse. Za cil jsem si dal poopravit a dokompletovat zadni zaveseni, zaroven jsem chtel pokud mozno dodelat motor.
Za zadniho zaveseni chybi jen dve vodorovne vyztuhy, ktere vedou sikmo dopredu
Na motor jsem pridal sani, skoda ze neni videt na fotkach, ze do kazde saci trubice vedou trysky a pruhledne hadicky primeho vstrikovani paliva. Ty vinylove od S27 jsem po zkusenosti na wolfovi vynechal, necham si je na dvanactiny, pouzil jsem obycejne silnejsi nite vytazene z pruhledneho ramecku a efekt je vynikajici... ale jak rikam, neuvidite to na fotce, je to mezi trubkama .
Dodal jsem kabelaz ke svickam a kably ovladani motoru, podle fotek co mam byl Climax pomerne jednoducha zalezitost. Nove jsou doplnene chladici okruhy s bandazema spojek.
DO zaveseni jsem dodal osicky a sroubky, jak uz jsem psal, zaveseni je z podstatne casti scratch, stavebnicovy dily jsou prilis hrube a bez detailu. Nekde vyse je fotka dolniho ramena jako dukaz .
Model bude tentokrat kapotovany, s tim, ze bych rad, aby zadni kastle byla snimatelna. Zatim je ponechana "montazni dira" na zadnim konci chasis, ta bude ale nasledne zakryta.
Jo, a zase jsem na nektere fotky pro predstavivost nastrcil jen tak nahrubo trysky vyfuku, tak se nedivte te jejich poloze .
Přílohy
Naposledy upravil Dale Cooper dne 23 říj 2006, 06:10, celkově upraveno 1
Lotus bude (možná) do nedìle hotový, než zveøejním fotky, dám sem ještì miniseriál na výrobu møížky nad sání. Bohužel, dával jsem ve špatném poøadí pøílohy, tak ètìte od konce .
Přílohy
Pùvodní díl ze stavebnice, møížka je z prùjledného plastu. Díl jsem poujžil jako mustr.
Šikovný frezaø mi podle pøedlohy vyrobil kopyto a protikus.
Jako materiál jsem použil mìdìnou sítku od PLUS Model.
Nejprve jsem myslel, že bude tøeba lis, nebo aspoò kladivo, ale staèí tlak prstù.