Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Peugeot 307 WRC 1/24 Tamiya

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Peugeot 307 WRC 1/24 Tamiya

Příspěvekod Koudy » 03 zář 2010, 11:57

Bazi: už jsem to psal, ta kovová deska vypadá skoro jako reálný podvozek, najdi si na netu někde fotku U WRC ti stejně celý motor kryje lyžina, i z boku, takže není co řešit. Je úplně jedno, jestli máš dole kovovou fošnu nebo detailní podvozek, najdi si fotku, 307 je opravdu celá zakrytá.
Já bych klidně do další 307 šel, ale není žádný atraktivní zbarvení kromě továrny a Henninga :(
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 03 zář 2010, 15:30

Koudy píše:Bazi: už jsem to psal, ta kovová deska vypadá skoro jako reálný podvozek, najdi si na netu někde fotku U WRC ti stejně celý motor kryje lyžina, i z boku, takže není co řešit. Je úplně jedno, jestli máš dole kovovou fošnu nebo detailní podvozek, najdi si fotku, 307 je opravdu celá zakrytá.
Já bych klidně do další 307 šel, ale není žádný atraktivní zbarvení kromě továrny a Henninga :(

Tak jsem našel jen tuhle:
06_Galli02.jpg

Za to ale na stránkách s moc pěknejma fotkama, nejvíc mě dostal ten proraženej tlumič skrz kapotu. http://www.maxrally.com/galleries/entry/gladiators/
Ale takle to vypadá jako hračka
DSC00757.jpg
http://www.forum-auto.com/automobile-pr ... et5755.htm

Neni to extrémní rozdíl, ale v jemnosti zprofilovaný kastle to je znát.
Jinak je to celkem fuk, model se zas tak často nepřevrací, jen prostě jsem tenhle tah od tamky nepochopil.

Stavba s nijak velkejma úpravama a je tam vidět i to uchycení pásů: http://blog.roodo.com/richardhu/archives/1722112.html
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 03 zář 2010, 17:22

doris fotka zozadu do interiéru nie je to bohvie čo ale možno niečo pomôže:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

a pár fotiek na interiér je aj tu ale nie je to na továrnu 307mičku takže je možné že tma nejaké drobnosti budú inak (neviem nie je to môj obor)

http://www.rally24.com/rally-cars-for-s ... 13710.html

tu je ďalšia stavba 307mičky síce PIRELLI týmu ale použil tam dokonca priamo lepty od tamiye pre túto stavebnicu :D
http://www.axelv.com/307wrcpirelli-br01.html

inak na továrnom by mali byť podbehy v tmavej žltej nie?
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 03 zář 2010, 17:41

doris, hlavne sa nenechaj zatiahnut do tejto debaty a manie "co ma kde byt a jak je to spravne". postav si pokojne dalej podla svojho. vobec si tie diskusie nevsimaj, lebo ta to moze zacat hryzt, ze co ked by som.. skoncit mozes babranim sa s volovinami a cele to pojde do [vid kopu prikladov v tomto fore]...
ale pravdupovediac, ty si ten typ, co si to urobi po svojom, takze sa nebojimm, ja len tak..

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 03 zář 2010, 18:18

Na Peuegeota bych doporučil od REJI MODEL tyto: http://www.rejimodel.cz/cs/shop.html?pa ... gory_id=12
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 03 zář 2010, 18:35

Velice Vám děkuji, přátelé, moc si vážím všech Vašich rad a námětů. Fotky mi dost pomohou, hlavně to uchycení pásů k rámu a taky odkazy na fotolepty. Nyní čekám, než mi vytvrdne barva na podlaze v interiéru a pak ji začnu osazovat již připravenými dílky. Pásy mám kompletní od českého výrobce Eduard, jsou i s hotovými proužky v červené barvě. Jsou z kovu, tak jsem zvědavá, jak se budou tvarovat.
Koudy: Děkuji za nádhernou inspiraci, fakt špičkové modely, všechna čest! [-o< =D>
Bazi, reJi: Super odkazy, kluci, díky moc! Je to dost lákavé. Budu se z velké části snažit i tuto drobotinu vyrobit svépomocí, ale na těch fotkách fotoleptů je kránsě vidět, jak mají vypadat před složením, tak se s tím zkusím poprat. Jinak bych to pak objednala a využila i na další modely.
Maverick117: Jj, toto přesně jsem potřebovala vidět, skvělé!
ron : Tak budu stavět model, jak je to v mých silách, určitě nezvládnu vše tak precizně, ale ráda bych se vyvarovala zbytečných chyb, přecijen tento typ aut tak často nestavím, tak jsem vděčná za rady a fotky předlohy nebo již hotových modelů. Jinak máš pravdu, stavím modely pro radost a primárně podle sebe.
Už vidím jednu věc, kterou určitě pořeším jinak - barevnou úpravu podvozku, skutečně na mne taky působí dost hračkoidně.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 05 zář 2010, 16:08

Tak přináším pár fotek z pokračování stavby. Musím se přiznat, že i přes původní záměr se držet přesně barevného provedení předlohy, jsem si to v interiéru udělala trochu po svém :oops: , páč ta oranžová barva na některých dílech na podlaze mi vyloženě neseděla. Taktéž i palubovku jsem udělala tmavší. Přikládám fotky fotoleptů pásů, které jsem si koupila k modelu, budu je asi muset nadstavit, protože jsou krátké a nedosáhnou až dozadu k rámu, kde by se měly ukotvit.Jinak jsem udělala ještě pár fotek karoserie za denního světla, ještě mne čeká spousta začišťování a zkusím pořešit i lak, který je místy trochu strukturovaný ala pomeranč. Tady se ještě musím dost polepšit a příště to stříknout finálně TS-13 jako metalízy. Toť ponaučení pro příště.
Přílohy
002.jpg
008.jpg
011.jpg
014.jpg
015.jpg
022.jpg
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 05 zář 2010, 16:10

Exteriér:
Přílohy
028.jpg
031.jpg
033.jpg
035.jpg
036.jpg
038.jpg
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 05 zář 2010, 17:02

Jedeš zase pěkně =D> =D> =D>
Jen k těm pásům, až s nimi budeš dělat tak pozor na jejich poškození, barva z nich jde rychle dolů, takže pinzety a takové věci obalit páskou nebo něčím podobnym.
I obyčejnym párátkem s toho jde pěkně sedřít barva, takže postupovat opatrně.
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod r1card1 » 05 zář 2010, 17:47

on osa to ani komentovat neda to sa neda ani vyjadrit................ [-o< [-o< [-o< [-o<
r1card1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Krejčík » 05 zář 2010, 20:56

Vážená slečno Doris,myslel jsem že už jste modelaření zanechala,alespon na Scalecars,já jsem se pokusil dle Vaši stavby Opla Astra V8,
střihnout si ho taky.Ač začátečník v tomto oboru,Vaše fotky mi v postupu stavby hodně pomohli.Byla to skvělá jnspirace.Taky ho mám
ve žlutý,i když kvalita pokulhává,nemohl jsem přijít na funkci otvírání dveří,stále mi odpadávaj panty,když se s dveřma hýbe,tou kvalitou
jsem myslel celkovou moji stavbu tohoto vozu.Ale stavím si pro moje potěšení,a každýmu může bejt šumafuk,jak to mám postavený.Od Vás
inspirace za jedna,budu se těšit na další. S pozdravem Miroslav.
Miroslav Krejčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sete » 06 zář 2010, 00:23

skvělá práce Doris hlavně ten exterier,v interieru bych si jeste pohrál s karbonem ale jinak není co vytknout
sete

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 06 zář 2010, 14:23

Doris: mám pro tebe asi špatnou zprávu, ale ty lepty od Eduardu jsou špatné. Přezky bočních pásů jsou užší než pás, takže nepůjdou použít. Eduard jsem na to upozorňoval vícekrát, ale stručně řešeno, poslali mě doprd... a to doslovně. Prý je to okrajová produkce a není důvod to řešit, prý to kreslí člověk, který tomu rozumí #-o Ale možná je to nějaký kouzelník, když protáhne široký pás úzkou přezkou :roll:
Teď už dělají nové, jsou také celobarevné, ale nevím, jak jsou dostupné na obchodech, možná je lepší je někde objednat (modelimex). V brněnském MPM stále prodávají ty špatné (na leptu je rok 2003), prý to musí vyprodat, než vemou ty nové (rok 2009).
Nové jsou tyto jsou správně, navíc dostatečně dlouhé...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš » 06 zář 2010, 14:38

já mám doma čtyřboďáky od eduardu a sestavit šly v pohodě. netuším kde je chyba :-k

k modelu: moc se mi líbí, ale musím se zeptat: ty obtisky nejsou zalakované?
Aleš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 06 zář 2010, 14:50

Děkuji moc za komentáře a rady, přátelé! Interiér mám před dokončením, nabarvila jsem už i černé lemování na oknech a půjdu na podvozek. Ta barva skutečně na leptech nedrží, díky za upozornění, Bazi, loupe se jak perník, ale trochu tomu pomohlo teplo - barva byla jakoby pružnější a nezlobila tolik.

Miroslav Krejčík : Zdravím! Tak to mne těší, že Vám fotky pomohly, taky jsem s tím modelem válčila, mi zas nevyšly dekály, nevěděla jsem přesně, jak na ně v různých zaobleních a zákoutích...... No holt bylo třeba se to naučit. Jinak u těch závěsů dveří je třeba optimálně nastavit vůli, aby nebyly příliš volné ale zároveň aby zůstal mechanismus lehce výsuvný a dveře šly otevírat. Nic si z toho nedělejte, já u toho taky maturovala. :D

sete: Pravda, je to takové kostrbaté, stále mám ještě velké rezervy v aplikaci dekálů. :oops: Trochu jsem to poopravila, pomohla jsem si bezbarvým lakem, který změkčil dekály a snáz se tvarovaly a lepily na okrajích. I tak jsem ale dělala do nich zástřihy/zářezy, protože mi to stále krabatělo. No aspoň tak, příště se musím polepšit. :)

Koudy: Tak tady jsem asi měla fakt štěstí, protože se mi to povedlo protáhnout, akorát v těch přezkách se trochu poničila barva, ale ta odlézala i při ohýbání. Jediné, co mne štve, je délka, jsou samozřejmě kratší a nedosáhnou k zadní tyčce rámu, kde mají být ukotvené. :( Měla bych dotaz: bylo by přípustné, kdybych je přidělala k dolní části rámu, co je hned za sedadly - tam dosahují tak akorát, nebo to fakt raději nadstavit a ukotvit je dle fotek skutečné předlohy? :?: Asi bude vhodnější ta druhá varianta, že?

Aleš: Obtisky jsem lakovala předem (X-22 vodovkou od Tamky), na modelu jsem už jen přetáhla jejich okraje/ty menší jsem přelakovala znovu celé jemně naředěným lakem. Jinak jsem je už nepřestřikávala, mám vždy obavy z možného narušení po celolaku.

Jinak měli byste prosím tip, kde umístit nějaké ty kablíky na podladu kabiny? :idea:
Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno